Hoe Vereenvoudig Uw Vakantie Vieren en Bespaar Je Gezondheid

0
864

Klinkt dit bekend? U start het vakantieseizoen gevoel feestelijk en vol goede moed. Je hebt grote plannen en ambities om alles vrolijk en helder voor u en uw gezin. Maar als je to-do lijst groeit, groeit uw stress niveau. Het volgende dat je weet, je wil gewoon om zich te vestigen in voor een lange winter nap en niet weer tot het voorjaar.

Nog voordat ik werd moeder, ik wilde niets meer dan het geven van mijn familie de gave van de meest magische vakantie seizoen mogelijk. Ten eerste, ik had te orkestreren geweldige versieringen. Dan zou ik niet alleen te maken met feestelijke lekkernijen, maar het plan uitgebreid vijf-gangen maaltijden. En laten we niet vergeten boodschappen ’til ik liet dus ik kon de douche mijn vrienden en familie met keurig verpakt, showstopping geschenken!

Geen druk.

Ik besteed dus veel tijd en energie proberen te trekken uit de perfecte Kerst, kom dan op 25 December, ik was zo onregelmatig dat ik nooit meer hoop te zien op een andere candy cane voor de rest van mijn leven. Ik zou instorten na de laatste gift was uitgepakt. Fa la la la la la la la … ugh.

Elk jaar heb ik gezworen om slimmer met mijn tijd en inspanningen, maar ik heb nog geliquideerd gedachteloos herhalen deze vicieuze cirkel te doorbreken. Dat is, totdat ik in verwachting was van mijn vijfde kind. Zeven maanden zwanger, ik belandde met een longontsteking en een gebarsten rib. Zo ellendig als ik was, het was het jaar ontving ik het beste cadeau ooit—de dokter besteld bed rest!

Ik moest vertrouwen op mijn man en de grootouders over te nemen, zodat onze kinderen nog steeds Kerst. Geen deden ze alles op de manier die ik zou hebben gedaan. (Eigenlijk deden ze ook niets de manier waarop ik dat zou hebben gedaan!) Maar door het loslaten van de controle, ik zag een heerlijke vakantie ontvouwen. Ik heb eindelijk was niet in de loopgraven rijden me gek probeert te maken van een perfecte vakantie. Nee, ik was het leven in het moment.

Ik wist meteen dat ik was eindelijk klaar met de vakantie-hype.

De stress van de feestdagen door te beslissen wat belangrijk is

Ik heb nog steeds genieten van de magie van de vakantie seizoen, maar nu benader ik deze tijd van het jaar met veel minder gedoe.

Als u zich realiseert dat tijd doorbrengen met dierbaren is belangrijker dan het trekken van de “perfecte” vakantie, denk na over wat je kunt bezuinigen op dit jaar.

 • Geen tijd om het podium een foto-kaart van uw familie dit jaar? New Year ‘ s kaarten zijn feestelijke ook! Bonus: Ze misschien zelfs meer opvallen als ze komen na de drukte van de vakantie kaarten.
 • Is het echt nodig tijd en geld te besteden aan cadeaus voor leraren, buschauffeurs, docent-assistenten, en de school verpleegkundige dit seizoen? Je kind in te schrijven voor een oprechte kaart om deze speciale mensen voor in de plaats.
 • Doet de Elf op de Plank echt een pre-Thanksgiving uiterlijk? Misschien kon hij de week voor Kerst. Minder werk, hetzelfde plezier!
 • Kunt u vereenvoudigt uw vakantie inrichting door te snijden in de buitenverlichting of het beperken van uw versieren om slechts één kamer in uw huis? U hoeft niet naar de buurt Griswolds hebben een fijne vakantie.
 • Die vakantie nodigt u echt wilt accepteren? Beleefd af uitnodigingen voor feesten en partijen bent u niet echt geïnteresseerd bent in of geen tijd voor heeft.

Centreer je energie en tijd meer op de dingen die je eigenlijk het liefste doe en minder op die voelt als een karwei. Je wordt automatisch het vereenvoudigen van deze hectische tijd van het jaar.

Tik op uw vakantie zintuigen

Ik heb altijd al een Kerst-junkie! Of het genieten van alle lichtjes en bling van het seizoen, diep in de betoverende klanken en heerlijke smaken die ons omringen, of houten vloeren van de hallen—count me in. Zijn zich bewust van de elementen die in deze tijd van het jaar zo bijzonder kunnen leveren van een geheel nieuwe ervaring voor zowel u en uw dierbaren.

In plaats van te haasten van de ene opdracht naar de volgende, tikt u in uw vakantie zintuigen, zodat u kunt meer aanwezig te zijn dit seizoen. Hier zijn een aantal feestelijke, low-key ideeën.

Bakken met je kinderen. Het vinden van een middag waar u kunt rol wat suiker cookies, versier een peperkoek huis, het maken van zelfgemaakte fudge, of nog met heerlijke peppermint bark. Merk op hoe geweldig uw huis ruikt terwijl deze goodies zijn van bakken. Genieten van een ijskoud glas melk als je knabbelen op een heerlijke iced gingerbread man. Maak een extra dozijn of zo voor je buurman en laat ze als een verrassing op hun veranda. Geniet van de ervaring. Bekijk deze lekkere vakantie recepten op Food Network.

Voor crafty. Let op uw kind is vervuld met trots als ze een speciale meesterwerk voor Oma en Opa. Ga dan naar Pinterest voor honderden eenvoudige, vrolijke ideeën. In ons huis, onze favoriete DIY vakantie inrichting is papier sneeuwvlokken. Zelfs mijn universiteit kinderen de liefde te maken per jaar. We strooi een beetje glitter op hen en versieren onze windows te maken van een echte winter wonderland voelt.

Speel vakantie tunes. Krijgen in de geest door het spelen van de feestelijke muziek eerste ding in de ochtend. Wanneer je kinderen krijgt, ze kunnen jingle all the way naar de ontbijt tafel. Zing mee met Frosty de Sneeuwpop als u carpoolen naar de praktijk. Laat vakantie muziek speelt onopgemerkt op de achtergrond, op de Vooravond van Kerstmis als je voor te bereiden voor de opwinding van de eerste kerstdag.

Check out holiday licht geeft. Neem een stevige vroeg in de avond een wandeling door uw buurt en genieten van de prachtige gloed van holiday lights. Als je thuis, maak er wat romige warme chocolademelk en praten over welke scènes zijn je favoriet. Of rijden door uw gemeenschap op te nemen in de feestelijke geeft. Diep in de vakantie bling kan verlichten positieve energie en het is een low-cost manier om wat tijd samen als een familie.

Kijk vakantie klassiekers. Kies een gezellige middag of avond, en binge-bekijk uw favoriete vakantie films samen. Vergeet niet de popcorn!

GERELATEERD: 7 Manieren om Geld te Besparen Tijdens de Vakantie Seizoen

Focus op traditie

Een van mijn favoriete onderdelen van het vakantieseizoen is het vieren van de tradities die we hebben gemaakt door de jaren heen. Er is iets geruststellend over het beoefenen van een beproefde rituelen die tot uw gezin behoort.

Mijn ouders gevestigd een leuke traditie—Kerstavond PJs! We openden ze voor het naar bed per jaar.

Toen had ik mijn eigen familie, zijn we doorgegaan met de traditie. Maar ik opgenomen een thema elk jaar als footed pyjama ‘ s, Star Wars, Polar Express, of onze favoriete sport teams. Dit jaar krijgen we rendieren pyjama ‘ s, en ja, dan komen ze met een gewei!

De schoonheid van een van de tradities is dat u kunt starten ze op elk moment. Hier zijn een paar ideeën om uw creatieve sappen stromen.

 • Een peperkoek huis
 • Knip uw eigen verse boom
 • Een Secret Santa exchange
 • Schenkingen aan de minder bedeelden
 • Ga caroling
 • Een grab bag van zowel praktische en pakjes
 • Ontdek een andere cultuur, traditie
 • Een potluck vakantie vieren met vrienden
 • Versier de boom met kleurrijke, handgemaakte papier kettingen
 • Een family game night
 • Maak een romantische, bijzondere rustig de tijd voor u en uw echtgeno (o) te wisselen geschenken—alleen de twee van u

GERELATEERD: 6 Manieren om de Familie-Tradities

Geeft Ervaringen

De gemiddelde Amerikaan zal besteden $700 op vakantie geschenken en lekkernijen van dit jaar, in totaal meer dan € 465 miljard landelijk. Yikes!

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van het kijken naar mijn kinderen hun cadeaus met Kerstmis, in het bijzonder wanneer het geschenk is wat prijzig item ik weet dat ze niet verwachtte. Maar giften zijn niet wat het vakantie seizoen is alles over.

Ervaringen zijn een geweldig alternatief voor de materiële gaven. We zijn hiermee begonnen jaar geleden, en mijn kinderen kijken uit naar het ontvangen van dingen zoals concert of sportevenement tickets, een familie weekend weg, of privé-lessen op meer dan een nieuwe elektronische gadget. Een jaar hebben we hen slaapkamer make-overs en laat ze het uitzoeken van hun kleurenschema ‘ s!

Vertrouwen op Moeder Natuur

Onlangs woonde ik een wellness workshop en een van de sprekers gericht op één van de meest verwaarloosde, gratis beschikbare activa—moeder natuur.

Als u woont in een gebied waar in de winter weer wordt steeds in een hogere versnelling, het kan verleidelijk zijn om de limiet van uw tijd met de natuur om te klimmen in en uit de auto. Maar de winter is een prachtige tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht. Omarm een wandeling in de nieuw gevallen sneeuw, je kinderen naar een openlucht ijsbaan, of een wandeling op een wandelpad door de natuur en geniet van het winterse landschap. Een wandeling op het strand in de winter kan ook stimulerend. Met minder mensen rond, kunt u hebben wat quality time met je eigen gedachten.

Opnieuw verbinding maken met jezelf

De meeste ouders zich richten op het maken van leuke dingen voor hun kinderen tijdens de vakantie. Het decoreren, het bakken, het winkelen, en het constante draaien rond lijken te zijn voor iedereen, maar in onszelf. In plaats van te wachten tot de post-vakantie uitputting sets in, gebruik de vakantieperiode om opnieuw verbinding te maken met jezelf.

Het vinden van rustig zakken van de tijd gedurende de week lijkt misschien een belachelijk concept, maar als je je geest, je zou versteld staan van de verschillende manieren waarop je kunt stiekem wat me-time in uw agenda.

Geef meditatie proberen. Luisteren naar een inspirerende podcast of boeiende van het luisterboek die duurt je gedachten weg van de dagelijkse ergernissen heb je weinig controle over. Dit goed besteed me tijd zal je helpen om te ontspannen en in de ware geest van het seizoen. Je kan ook iets nieuws leren!