Kan Je Microbiome Onthullen Uw Ideale Dieet?

0
239

Voor mensen met diabetes of prediabetes, het beheer van de bloedsuiker is een uitermate belangrijk onderdeel van het voorkomen van de progressie van deze ziekte en het vermijden van ernstige complicaties. Maar zelfs voor gezonde mensen, waardoor je bloedsuikerspiegel op een gezond assortiment kan helpen verminderen het risico van obesitas en het risico op het ontwikkelen van diabetes.

Hoe voorkomt u dat u hoge bloed suiker?

Tot voor kort advies voor het beheren van uw bloedsuiker heeft zich gericht op de nutritionele samenstelling van voedsel. Specifiek, bent u geadviseerd om aandacht te besteden aan de kwantiteit en kwaliteit van de koolhydraten in uw dieet.

Twee verschillende voedingsmiddelen met dezelfde hoeveelheid koolhydraten of suiker of vezel kunnen produceren nog steeds zeer verschillende glycemische respons.

De Tracking aantal is vrij straight-forward: gewoon je rekenen gram koolhydraten. De beoordeling van de kwaliteit van de koolhydraten in uw dieet krijgt een beetje meer genuanceerd. Je kan rekening houden met hoe veel suiker of glasvezel een voedingsmiddel bevat, bijvoorbeeld.

Het probleem is dat twee verschillende voedingsmiddelen met dezelfde hoeveelheid koolhydraten of suiker of vezel kunnen produceren nog steeds zeer verschillende glycemische respons. Een witte aardappel, bijvoorbeeld, kunnen dezelfde hoeveelheid koolhydraten en vezels als een portie witte pasta. Maar de aardappel is waarschijnlijk leiden tot een hogere piek in de bloedsuikerspiegel.

Is Glycemische Index belangrijker dan koolhydraten?

Dit was het probleem dat de glycemische index hoopte op te lossen, door te proberen om factor in de variabele die bekend staat als de menselijke spijsvertering. Onderzoekers gevoed menselijke vrijwilligers allerlei verschillende soorten voedsel en hun gemeten niveaus van de bloedsuiker. Zij gebruikt deze gegevens voor het produceren van de Glycemische Index, wat staat voor de gemiddelde stijging van het bloedsuikergehalte in reactie op verschillende voedingsmiddelen. Als laatste stap, het vermenigvuldigen van de Glycemische Index van een voedingsmiddel door de hoeveelheid koolhydraten in de waar geeft u de Glycemische Lading, die een maat is van zowel kwaliteit als kwantiteit.

De Glycemische Index van een voedingsmiddel kan worden 58, maar het bereik van de afzonderlijke antwoorden is opgenomen in dat gemiddelde kan worden 47 tot en met 69.

Voor decennia, onze beste tools voor het beheren van de suiker van het bloed is het tellen van koolhydraten of glycemische belasting. En studies hebben aangetoond dat zowel zijn matig effectief in het controleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de resultaten bij mensen met of risico op diabetes.

Maar er was nog steeds een groot probleem. De Glycemische Index van een voedingsmiddel is het gemiddelde van bloed reactie op dat het voedsel onder alle individuen getest. Maar Als je dieper in op de gegevens, zult u zien dat deze gemiddelden vertegenwoordigen een zeer breed scala van individuele reacties. De Glycemische Index van een voedingsmiddel kan worden 58, maar het bereik van de afzonderlijke antwoorden is opgenomen in dat gemiddelde kan worden 47 tot en met 69.

Waarom doet hetzelfde dieet werkt niet voor iedereen werken?

Zie je het probleem. Niet alleen voedingsmiddelen met eenzelfde hoeveelheid koolhydraten produceren heel verschillend zijn bloed suiker reacties. Maar de identieke voedsel kan produceren heel verschillend zijn bloed suiker reacties in verschillende individuen. Proberen om de controle van uw bloedsuikerspiegel door het tellen van koolhydraten of zelfs het tellen van de glycemische lading is een beetje als het proberen om te kopen van de perfecte woning alleen op basis van prijs en postcode. Je zou je geluk en eindigen in uw droomhuis, maar er is heel veel ruimte voor fouten.

De miljarden bacteriën die zich in onze darmen hebben een verrassend grote zeggen over wat er in ons lichaam—met inbegrip van onze glycemische respons te eten.

Waarom is er zo veel variatie in onze individuele reacties op voedingsmiddelen? Een deel van het antwoord wordt weergegeven om te verblijven in de darm. De miljarden bacteriën die zich in onze darmen hebben een verrassend grote zeggen over wat er in ons lichaam—met inbegrip van onze glycemische respons te eten. En wetenschappers hebben nu ontdekt dat het kennen van de make-up van uw darmbacteriën kan u helpen bij het voorspellen van uw individuele bloedsuiker reactie op voedsel.

Kan je microbiome onthullen uw ideale dieet?

Onderzoekers van het Weizmann Instituut in Israël geanalyseerd van de darm microbiome van 800 mensen. Ze is ook verslaafd aan deze mensen up-to continue glucose van het bloed bewaakt en bijgehouden alles wat ze aten. Daarnaast worden ze verzameld, bloed, monsters en andere informatie over de onderwerpen’ gezondheid van de geschiedenis -, slaap-en bewegingsgewoonten. Vervolgens zijn ze geladen worden al deze gegevens in een computer en kunstmatige intelligentie gebruikt om de ontwikkeling van een algoritme dat voorspelt een individuele reactie op voedsel.

Mensen die na een gepersonaliseerd dieet recept gegenereerd door het algoritme had meer succes regelen van hun bloedsuikerspiegel dan anderen die alleen het tellen van koolhydraten.

De volgende stap was een dubbel-blinde studie waarin de helft van de mensen volgden een dieet recept gegenereerd door het algoritme en de andere helft volgde de standaard koolhydraten tellen methode aanbevolen door de American Diabetes Association. Ze ontdekten dat mensen na een gepersonaliseerd dieet recept gegenereerd door het algoritme had meer succes regelen van hun bloedsuikerspiegel dan anderen die alleen het tellen van koolhydraten. Deze resultaten werden gereproduceerd in een tweede onderzoek van de Mayo Clinic.

Deze technologie heeft nu in licentie zijn gegeven door een commercieel bedrijf genaamd Dag Twee en voor $500 kunt u een analyse van uw microbiome (spoiler alert: er is kak betrokken). Op basis van uw analyse, zullen ze gepersonaliseerd voedingsadvies voor het beheren van uw bloedsuiker. Met de app of website, u kunt kijken omhoog vrijwel geen eten of een combinatie van voedingsmiddelen en krijgen een score die voorspelt dat je bloedsuikerspiegel reactie.

Dit is zeker een belangrijke stap in de richting van het verbeteren van de gezondheidszorg door het verstrekken van meer gepersonaliseerde aanbevelingen. Maar er zijn nog steeds een aantal hiaten in het onderzoek.

Dag Twee promoot deze test vooral voor diabetici en hun artsen. Er is echter nog maar de enige gepubliceerde resultaten van studies met gezonde individuen. Maar, naast de gecontroleerde studies, het bedrijf verzamelde en geanalyseerde gegevens van duizenden mensen, waaronder diabetici. De resultaten die gerapporteerd worden door hun gebruikers, terwijl niet kan worden gepubliceerd als research data, toch suggereren dat de aanpak effectief is voor mensen met diabetes. Gecontroleerde studies met prediabetic en diabetische onderwerpen zijn blijkbaar aan de gang met de resultaten moeten worden gepubliceerd, later dit jaar.

De Bottom Line

Als u zich zorgen maakt over uw bloedsuiker, start door aandacht te besteden aan de kwantiteit en kwaliteit van de koolhydraten in uw dieet. (Hier meer over.) Gewicht verliezen is ook een sure-fire manier om het verbeteren van de glucose controle, dat is de reden waarom aandacht te besteden aan calorieën kan ook helpen. Maar als je hebt gevonden dat deze meer conventionele benaderingen niet werken en u hebt $500 om te investeren, denk ik dat er genoeg wetenschap hier om te rechtvaardigen dat n-van-1 experiment.

Houd er rekening mee dat veranderingen in uw dieet (of uw bloedsuikerspiegel) dreigen te resulteren in veranderingen in uw microbiome. Om deze reden is het bedrijf stelt een hertest jaarlijks bijgewerkte aanbevelingen.

Een laatste waarschuwing: Er zijn verschillende bedrijven de verkoop van gepersonaliseerde diëten gebaseerd op een analyse van je darmen microbiome of DNA. Ze hoeven niet allemaal dezelfde mate van wetenschappelijke validiteit om een back-up van hun vorderingen of methodologie. Mijn gekwalificeerd aanbeveling van Dag Twee niet per se uit te breiden naar andere soortgelijke producten of diensten.

Ik heb geen twijfel dat dit de wetenschap en de technologie zal blijven evolueren. En ik hou jullie up-to-date met de ontwikkelingen zoals ze zich voordoen!