Wat Moet U Doen als Uw Partner Is Verslaafd aan computerspelletjes?

0
221

Je partner lijkt besteden meer en meer tijd aan het spelen van hun favoriete online video game. Ze zijn tot laat in de nacht spelen, lang nadat je in slaap valt. Ze niet meer veel interesse in seks. Je vraagt hen om te bezuinigen, maar je krijgt niet veel reactie. Wat moet je doen?

Kan je echt verslaafd aan videogames?

De meeste mensen zijn deze dagen leven in twee werelden—de echte wereld en de online wereld. Zoals we al eerder besproken, in aflevering 3 van de Relatie van de Arts, dit heeft ernstige gevolgen voor de intieme relaties in de 21ste Eeuw.

75 procent van de Amerikaanse huishoudens met ten minste één video gamer.

Een van de meest populaire manieren om mensen live op het Internet is door middel van online video games. Volgens de Entertainment Software Association, 75% van de Amerikaanse huishoudens met ten minste één video gamer. De video game-industrie maakt meer geld dan de film en muziek industrie gecombineerd.

Gaming kan een leuke, boeiende afwisseling in de juiste context. Voor sommige mensen, maar, video game gebruik kan een probleem worden. Veel professionals in de geestelijke gezondheidszorg denk dat het voor een zeer klein percentage van de regelmatige gebruikers, video games kunnen worden verslavend. Dat is nog steeds controversieel, zoals we vandaag bespreken. Maar wat wel duidelijk is, is dat de game af en toe kan ernstige negatieve gevolgen.

Als mijn editor, een voormalig video game journalist, merkt op: “ik heb gezien huwelijken ontbinden, mensen die verloren vrienden en zelfs banen omdat van gaming, en jonge volwassenen flunking uit college als gevolg van het probleem speelgewoonten. Deze verhalen zijn niet de norm, maar ze zijn er.

Kan je verslaafd aan videogames als het niet een drug?

Nieuwe neurowetenschappen stelt dat video games kunnen activeren veranderingen in je hersenen vergelijkbaar met verslavende stoffen, zoals drugs of alcohol. Probleem gaming kan een vorm van zelf-medicatie.

In 2013 zal de American Psychiatric Association (APA) evalueerde de argumenten voor en tegen met inbegrip van iets genaamd Internet Gaming Stoornis in de meest recente Diagnostic and Statistical Manual (DSM-5).

De APA voelde er niet genoeg onderzoek bewijs om een beslissing te maken. Maar ze deed het in een speciale sectie op de achterkant van de handleiding als een mogelijke stoornis die nader onderzoek.

De APA voelde er niet genoeg onderzoek bewijs om een beslissing te nemen over de vraag of Internet Gaming Stoornis moet worden opgenomen in de DSM-5

Meer onlangs, de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) maakte de beslissing om toe te voegen “gaming stoornis” tot de Internationale Classificatie van Ziekten.

Volgens de APA, er zijn negen criteria voor Internet Gaming Stoornis. (Vergeet niet, op dit moment de “stoornis” is slechts een voorgestelde voorwaarde behoefte hebben aan verdere studie.) Vijf van deze criteria moeten aanwezig zijn binnen een jaar de diagnose:

 1. Preoccupatie met gaming
 2. Ontwenningsverschijnselen zoals verdriet, angst, of prikkelbaarheid bij het spelen van spelletjes is niet mogelijk
 3. Tolerantie, of de noodzaak om meer te besteden en meer tijd aan gaming te voldoen aan de drang
 4. Mislukte pogingen tot het reduceren of stoppen gaming
 5. Het geven van andere activiteiten, of het verliezen van interesse in activiteiten die u eerder genoten, vanwege gaming
 6. Om te blijven spelen, ondanks de problemen in je leven
 7. Bedriegen familieleden of anderen over de hoeveelheid tijd die u besteedt op de kansspelen
 8. Het gebruik van gaming te verlichten negatieve stemmingen, zoals schuld of hopeloosheid
 9. Met gevaar gebracht of verloren een baan of een relatie te wijten aan gaming

Zoals u kunt zien, die verslaafd zijn aan gamen is niet alleen om wat je doet, het gaat over wat je op te geven om te blijven doen.

Zoals bij vrijwel alle psychische stoornissen, heeft de aandoening ook te hebben veroorzaakt “aanzienlijke waardevermindering of nood” in verschillende aspecten van het leven van een persoon te worden als problematisch beschouwd.

Hoe kan ik praten met mijn partner over video game verslaving?

Laten we terug gaan naar de situatie die we besproken hebben bij het begin: Uw partner lijkt te worden dat de uitgaven meer en meer van hun tijd aan het spelen van online videogames. En ze doen het naar een punt waar ze niet meer lijken erg geïnvesteerd in uw relatie.

Je bent niet een verslaving expert, maar je bent een expert in wat je nodig hebt in een relatie. Op een bepaald punt, je moet zitten, je partner neer en praten over het probleem. Kies een tijdstip waarop je zowel goed uitgerust zijn en niet in een haast.

Je bent niet een verslaving expert, maar je bent een expert in wat je nodig hebt in een relatie.

“Luister,” je zou kunnen zeggen, “ik denk dat u en ik op een kruispunt staan hier. Ik wil met je zijn, maar je bent zo veel van je tijd en energie aan gaming dat het voelt niet alsof we in een echte relatie meer. Ik hoop dat we kunnen onze relatie terug.”

Misschien hebben ze al bezorgd over hun video game gewoonte, ook. Als dat zo is, dat is een goed teken. Vraag of ze ideeën hebben over wat te doen, om zich terug in de echte wereld met je.

Je zou willen kijken samen op de APA criteria voor de nieuw voorgestelde Internet Gaming Aandoening aandoening.

Wat als uw partner weigert om te praten over verslaafd zijn aan computerspelletjes?

Maar stel je nu eens voor een ander scenario. Laten we zeggen dat uw partner niet wil om het probleem te bespreken. Of ze boos, of ze zeggen dat je te veel zorgen te maken.

Om uw partner, gaming kan voelen meer als een oplossing dan een probleem.

Waarom zouden ze niet geïnteresseerd zijn in het krijgen van hulp als hun gaming gewoonte is dat een probleem? Dat is paradoxaal, toch? Om uw partner, gaming kan voelen meer als een oplossing dan een probleem. Als ze aan het gamen bent, voelen ze zich gelukkiger, meer betrokken, meer in leven.

Wat is de beste behandeling voor video game verslaving?

Er zijn geen gezaghebbende richtlijnen nog, want video game verslaving is een relatief nieuw probleem. Maar er zijn uitstekende recensies op internet een samenvatting van wat bekend en niet bekend, over wat te doen wanneer een video-gaming, wordt het een probleem.

De APA heeft een tool waar u kunt typen in uw zip-code, en de term ‘ gedragsproblemen, verslaving,” en je krijgt een lijst van goed gekwalificeerde zorgverleners in uw omgeving.

Daarnaast zijn er een 12-stappen programma ‘s specifiek voor online gamers; websites waar (voor een bescheiden prijs) u of uw partner kan krijgen toegang tot een suite van praktische middelen; en in het uiterste residentiële behandelingsprogramma’ s die voorzien zijn van een ernstige “detoxen” van het leven online en een speciale gemeenschap van mensen die proberen om hun leven te herbouwen.

Een belangrijk disclaimer: Deze programma ‘ s hebben allemaal hun fans en sceptici. Ik kan niet specifiek raden een van hen, maar als u wilt om meer begrip te krijgen van welke hulp is er beschikbaar, ze zijn een goede plek om te beginnen.

De geheime waarheid over verslavingen en verslaving-achtig gedrag

Ik heb gesproken met veel mensen met verslavingen—chemische en gedrags—die hebben mij verteld dat het belangrijkste wat ze moesten leren, was dat ze anders zijn van andere mensen. De meeste mensen kunnen spelen video games zonder going down the rabbit hole tot verslaving. Maar voor welke reden dan ook, sommige mensen kan het gewoon niet. Ze zijn als een race auto zonder remmen. Dat zelf-kennis heeft geholpen verslaafd mensen stoppen.

Het duurt ernstige motivatie om te veranderen een soort van verslavend gedrag.

Woorden kunnen zijn van beperkte waarde zijn wanneer je te maken hebt met een verslaving. Maar misschien krijg je een blik van herkenning als je vertelt je partner dat ze ben geworden als een race auto zonder remmen. Misschien hebben ze gemerkt dat over zichzelf.

Vergeet niet, je bent hen te vragen om te overwegen om de zaak, die voor hen voelt het als de oplossing voor hun problemen. Maar je hebt net bood hen iets waardevols, hier in de echte wereld—je hebt opgelet. Je hebt gemerkt dat er iets belangrijks aan de hand. En u genoeg te willen spreken met hen over.

Het duurt ernstige motivatie om te veranderen een soort van verslavend gedrag. En een van de meest krachtige bronnen van motivatie kan een echte relatie met iemand in de echte wereld die geeft.

Wat te doen als iemand die je lief heeft een probleem met video games

Hier zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden als u zich zorgen over uw partner gaming gedrag.

 1. Niet te krijgen in een discussie met uw partner over de vraag of hun gaming gewoonte een verslaving is of niet. In plaats daarvan houden aan de feiten zoals je hebt ervaren en hen—uw gevoel van verlatenheid; uw ontmoediging over de relatie; uw gebrek aan een seksleven samen.
 2. Je hebt geen controle over het gedrag van uw partner. Het enige wat je kunt regelen is hoe je reageert. Houd uw reacties low-key en materie-of-fact.
 3. Je waarheid spreken. Alle van ons leven vandaag de dag tegelijkertijd in twee werelden: de echte wereld en de online wereld. Vertel uw partner dat u niet kunt beheren uw relatie in deze wereld alle door uzelf. Vertel hen dat u het niet kan—en niet—doe het alleen.