De 7 Simpele Strategieën om een Meer Productieve Ouder

0
214

Sommige mensen ineenkrimpen bij de gedachte van de productiviteit. Het klinkt als een chique term voor het vinden van een manier te proppen nog meer activiteit in het al zo drukke schema ‘ s. Wat ouder moet dat?

Maar meer productieve komt met een onverwacht geschenk. Het helpt ons om die moet-doen dingen volbracht efficiënter zodat we meer van het één ding dat elke ouder hunkert—vrije tijd. Dat is de tijd om te ontspannen, tijd om te spelen met onze kinderen, tijd om te gaan op een avontuur, en misschien zelfs de tijd om alleen te zijn met een goed boek in plaats van de uitgaven van een paar extra gestolen minuten verbergen in de badkamer. Productiviteit heeft zijn voordelen!

7 tips om u te helpen een meer productieve ouder

Zet één of meer van deze tactieken voor u aan het werk en kijken naar uw productiviteit stijgen.

1. Een wake-up ritueel dat is alleen voor jou

Ondanks de belofte die u hebt gemaakt voor jezelf om te beginnen met het opstaan eerder zo krijg je greep op de dag, heb je de snooze-knop nu drie keer. (Het is zo warm en rustig kroop onder uw dekking!) Nu, u en de kids zijn uitgevoerd gevaarlijk te laat.

U kunt de ochtendspits minder hectisch door het starten elke dag met een wake-up ritueel.

Als dit scenario tuis te weten dat je niet alleen bent. Maar er is goed nieuws. U kunt de ochtendspits minder hectisch door het starten elke dag met een wake-up ritueel. Als je niet veel van een vroege vogel, het hebben van een plan voor hoe breng je tijd, aandacht en energie kan glad de ruwe randen aan crazy ‘ s ochtends.

Hoewel ik ben een nachtuil door de natuur, er is iets uitnodigende over de stilte van de morgen krijgt mijn sappen stromen. Ik heb een wake-up ritueel dat heb ik voor vele jaren nu:

  • Bij het wakker worden, ik lig in bed en luister naar een positieve meditatie via een app op mijn telefoon voor ongeveer vijf minuten, dus ik kan gaan in vrolijke gedachten voordat ik groet de rest van mijn familie.
  • Het maken van mijn bed is altijd de volgende. Een van mijn favoriete motiverende boeken is het Maken van Uw Bed: Kleine Dingen Die Je Leven Kunnen Veranderen … En Misschien is de Wereld wel door Admiraal William H. McRaven. Het leest makkelijk en zeker inspireerde mij om te kijken naar mijn ‘ s ochtends en mijn leven anders.
  • Hydratatie gedurende de hele dag maakt me altijd fris gevoel en meer energie. Mijn eerste glas van H2O is direct na ik heb mijn bed.
  • Aansluiten met mijn kinderen voordat ze vertrekken naar school is een must. Hoewel ze duizelig, kan ik iets voor het ontbijt en check-in over de komende dagen gebeurtenissen, zodat we allemaal op dezelfde pagina. De knuffel en “ik hou van je” is een grote bonus.
  • Eindelijk, ik ga voor mijn morning power lopen. Niet alleen is het belangrijk om mij te helpen mijn diabetes, maar het is ook tijd alleen voor mij. Wanneer ik loop, ik organiseer mijn gedachten en mijn dagelijkse plan, dat helpt alles op zijn plek valt.

Uw wake-up ritueel kan bestaan uit iets dat zal uw dag te beginnen met een rustige start. Denk na over wat belangrijk voor u is. Misschien is het rustig zitten met een kopje koffie en journaling uw doelen en dromen voordat u aan de slag kunt. Mediteren met een app zoals Eenvoudige Gewoonte of het organiseren van uw portemonnee of aktetas, voordat u begint met het krijgen van de kinderen op tijd kan een grote rol spelen in het helpen van u start in een grote dag.

Zodra je een ritueel dat is een bron van troost, een stok met het. Een consistente wake-up routine zal helpen de basis te leggen voor de productiviteit en geluk.

2. Maak een routine voor iedereen

Als er slechts één ouderschap hack die ik u kan geven, het zou zeker het belang van de integratie van de routines in je dagelijks leven.

Routines zijn ouder (s) beste vriend. Onze kinderen zijn dol op structuur. Of het nu weten hebben ze opruimen van hun speelgoed, elke avond voor het slapen gaan of dat ze hebben om hun tanden te poetsen na het ontbijt en voor het vangen van de bus—het is een enorme bron van troost voor hen (jong en oud) om te weten wat ze verwacht te bereiken van elke dag. Zonder vraag, ik heb gevonden dat het hebben van een sterke ochtend routine in de plaats kunnen maken van de meest positieve verschil in mijn familie dag.

GERELATEERD: Hoe Routines Kan Uw Leven Vereenvoudigen

Als u niet zeker bent wat u moet worden opgenomen in uw routine, organisatie deskundige Elizabeth Larkin adviseert te beginnen met een lijst van alles wat je nodig hebt om elke dag gedaan en dan is het structureren van het in de ochtend, middag en avond perioden.

Larkin ook adviseert de uitgaven na te denken over wanneer u het beste functioneren zodat u prioriteiten kunt instellen. Ze zegt:

Vroege vogels krijgen dingen gedaan meest effectief voor de lunch, terwijl de nachtbrakers hebben de neiging om hun creatieve uitbarsting van energie in de avonduren. Denk na over wanneer je het beste werken, en de groep van uw taken in de tijd van de dag die het meest zinvol is voor wanneer je het beste in te vullen.

Elizabeth Larkin, 5 Stappen voor het Maken van een Persoonlijke Dagelijkse Routine

Zodra u het ontwikkelen van een vaste routine die werkt voor uw gezin, wees niet bang om terug te blikken op hoe het werkt en dingen aanpassen als dat nodig is. Als school schema ‘ s of carrière met belangrijke wijzigingen, of als er een nieuwe baby is toegevoegd aan de mix, en neem de tijd om opnieuw te evalueren uw routines en bak ze op, zodat ze blijven werken het beste voor u en uw gezin.

PRO TIP: Je ochtend routine zal worden super makkelijk als je je klaar voor de school van de avond ervoor. Dit omvat het maken van morgen op school lunches, de aanleg van rugzakken, kleding en extra ‘ s zoals fitness kleding of na school praktijk apparatuur, en alles wat uw gezin nodig heeft om een stap buiten de deur zonder gevoel als kippen zonder hun hoofd.

3. Het maken van een get-to-do lijst

Ik heb al gewezen op lijsten sinds ik voor het eerst geleerd om te schrijven. Of ik wilde bijhouden van een home improvement project, een deadline op school of werk, een boodschappenlijstje, of de planning waar ik op had om boodschappen te doen, het organiseren van items in de lijst indeling heeft altijd gewerkt voor mij.

Toen ik eenmaal kinderen had, maar mijn lijsten drastisch veranderd, vooral toen ik ging van de ene naar de vier in minder dan drie jaar! Ik was zo hard proberen te jongleren baby ‘s, schema’ s, maaltijden, wasserij, en alles daar tussen die mijn beproefde en ware te-doen lijsten was overweldigend.

Ik begon over mijn takenlijsten als get-to-dos. Dat verschoven mijn mindset. Ik ben gestopt met het denken van de dingen die ik moest doen als vervelende taken.

Vervolgens kreeg ik een aantal geweldige advies. In plaats van het aanroepen van hen to-do lijsten, begon ik verwijzen naar mijn takenlijsten als get-to-dos. Dat verschoven mijn mindset. Ik ben gestopt met het denken van de dingen die ik moest doen als vervelende taken. In plaats daarvan, het wassen van de baby te wassen of het nemen van haar voor een wellness-check was iets wat ik moet doen want ik had dat mooie kind in mijn leven.

Na 5 jaren van onvruchtbaarheid, ik vond het concept van het bekijken van taken als een voorrecht. Ik wachtte een lange tijd om een moeder te zijn. Hoewel het wassen van ton van vuile baby was zeker niet spannend, als ik niet een baby, ik zou niet de mogelijkheid hebben om de zorg voor haar spullen.

Er is niets meer voldoening dan in staat om dingen uit op voltooiing! In feite, vorig jaar las ik een artikel waarin werd gewezen op het belang van het hebben van een GEDAAN lijst (een lijst van wat je hebt bereikt tijdens de dag of week) in aanvulling op een lopende to-do lijst. Ik vond het zo leuk dat ik heb opgenomen in mijn get-to-do tijdschriften.

Mijn collega, Get-It-Done Man, heeft een geweldige aflevering, De Beste Tips voor het Maken van een eenvoudige To-Do Lijst, dat geeft je een hand. Nu, op en bekijk al je geweldige prestaties ontvouwen!

4. Een plan om nee te zeggen

Ik ben een people-pleaser. Voor welke reden dan ook, ik haat het om teleurstellen iedereen, met inbegrip van onze hond.

Ik was het type van de persoon die wilde nooit nee te zeggen, en dat liet mij chaotisch en gestrest. Ik heb via-vrijwillig mijn tijd voor mijn kinderen in de scholen en onze kerk, laat mijn kinderen zich aanmeldt voor te veel activiteiten tegelijk en zet zich in voor sociale dingen zoals spelen data en verjaardagsfeestjes.

Wees eerlijk met jezelf—hoeveel waarde deze dingen doet, je hebt begaan toevoegen voor u en uw gezin?

De prioriteit van je sociale verplichtingen en sociale verplichtingen. Wees eerlijk met jezelf—hoe groot de waarde van deze dingen toevoegen voor u en uw gezin? Als u een goede harde kijken naar alle dingen die u besteedt uw tijd, zult u merken dat sommige gewoon niet brengen u veel voor terug.

Bewust kiezen voor iets wat je hebt over-begaan op en zeg gewoon nee. Het is misschien iets als dalende andere spelen van de datum voor uw zoon deze maand of buigen van het organiseren van de buurt garage sale. Dit zal u toelaten om die tijd vrij voor welke activiteiten u wilt doen met uw familie (of zelfs voor de broodnodige “me time”). Jezelf in deze gewoonte eenmaal per week en snel je bord niet heel erg vol en je zult de besteding van deze extra tijd op die van uw eigen en uw gezin de doelen. Ga je!

5. Eet de kikker

Dit is waarschijnlijk een van mijn favoriete productieve strategieën van alle: Mark Twain zei ooit dat als het eerste wat je doet elke ochtend is om te eten van een levende kikker, kan je door de dag met de tevredenheid van de wetenschap dat dat is waarschijnlijk het ergste wat er gaat gebeuren kun je de hele dag lang.

Uw kikker is uw grootste, de belangrijkste taak van degene die u het meest waarschijnlijk om te talmen op indien u niet iets over het doen.

De ontwikkeling van de levenslange gewoonte van de aanpak van uw belangrijke taak die eerste ding.

De ontwikkeling van de levenslange gewoonte van de aanpak van uw belangrijke taak die eerste ding. En als je meer dan een belangrijke taak op je bord? “Eet van de lelijkste kikker eerste!” Discipline jezelf om onmiddellijk te beginnen en dan te volharden tot de taken zijn voltooid.

Als drukke moeder van acht en een freelance schrijver (op de top van het werken aan een full-time baan), mijn kikker is altijd mijn schrijven termijn. Schrijven is mijn passie, maar wanneer jongleren met koken, schoonmaken, en de klokken een 9-5 baan, ik weet dat ik moet bezighouden, mijn frisse energie naar het schrijven van mijn termijn. Nadat ik dat doen, alles zal op zijn plaats vallen.

Het beoordelen van uw kikker elke dag/week en een manier vinden om het te verslinden, zodat alles anders wordt easy-peasy!

6. Aanmelden van uw kind helpen met de klusjes

Als het dankbaar, maar uitgeput moeder van acht, een van de manieren waarop ik mijn hoofd boven water is voor het toewijzen van mijn kinderen klusjes. Eerlijk gezegd, zelfs kleine kinderen kunnen deelnemen en trekken hun gewicht als je ze een kans geeft. Door handhaving van dit, je wordt niet alleen het creëren van positieve gewoonten van verantwoordelijkheid en organisatie, maar ook het verminderen van uw eigen persoonlijke werklast.

Check out my populaire aflevering, Hoe om Kinderen te Helpen Met Klusjes. Ik bespreek het belang van het krijgen van uw kinderen te betrekken bij het onderhoud van uw familie huis met mijn ex-collega, de Binnenlandse CEO. Het vinden van het toewijzen van de leeftijd passende jobs om uw engeltjes, zodat u kunt besteden extra tijd aan andere belangrijke zaken.

7. De Praktijk Zelfzorg

Een van de eerste podcasts ik geregistreerd als Machtige Mama was 5 Manieren om Dat ‘Zelfzuchtig Ouderschap’ Kunnen Profiteren van Uw Familie. Voor de jaren, ik wilde moeder geworden, en wanneer dat gebeurde niet meteen, ik nam me toen de tijd kwam, dan zou ik de meest toegewijde moeder op de planeet. Ik bleef trouw aan mijn belofte, maar ik realiseerde me voor mijn vijfde kindje kwam dat het nemen van beter voor mezelf—in geest, lichaam en geest—is net zo belangrijk om een goede moeder, en misschien nog wel meer.

Auteur Ariana Ayu gedeelde haar gedachten over het cultiveren van self-care in een artikel Inc. Ze praat openhartig over hoe self-care is vaak gestigmatiseerd in onze samenleving, en toch, zegt ze:

De studies die ik heb gezien op de productiviteit en efficiëntie van alle suggereren dat de verzorging van onszelf maakt ons betere werknemers, omdat … … wij zijn onderdeel van de natuur. We zijn van de natuur.

Het oefenen van dagelijkse zelfzorg is van cruciaal belang voor uw gezondheid en welzijn. Wanneer je bent uit je mojo, leren te ontspannen en zorg voor jezelf is één van de grootste geschenken die je jezelf kunt geven; in feite, soms is alles wat je kunt doen.

Ariana Ayu, Waarom zelfzorg is Essentieel voor Langdurig Succes

Mijn kinderen zijn opgegroeid, te beseffen dat ik moet en wil die moet ik hebben de neiging om op een regelmatige basis. Ze zien mij uit het hoofd naar de bibliotheek of mijn favoriete boekhandel, zodat ik kan tanken met een geweldige lezen. Ze weet dat ik sta eerder dan de rest van de familie om te genieten van de vroege ochtend macht wandelingen. Mijn vrienden zijn heel belangrijk voor mij, en ik heb regelmatig meisjes’ s nachts uitstapjes. Ik ga zelfs boodschappen kind-vrije gewoon tijd doorbrengen alleen met mijn eigen gedachten.

Het beste deel is dat ik niet meer schuldig te voelen over het nemen van deze tijd voor mij—ik ben helemaal comfortabel voor het maken van zelf-zorg een prioriteit. Ik geloof dat het maken van tijd voor mezelf elke dag is wat geeft mij het verlangen en het uithoudingsvermogen om te genieten van de ups en downs van het ouderschap, vrijwilligerswerk, en werkt full-time werk kan doen, dat ik de liefde als een behoud van een bloeiende freelance carrière.