Hvorfor ikke “Veterans Day” Har en Apostrof?

0
156

I denne uge i Usa fejrer vi Veterans Day, en ferie at huske slutningen af første Verdenskrig i 1918, men navnet på den ferie, bringer et fælles spørgsmål: har vi brug for en apostrof i ordet “Veteraner”?

Det korte svar er nej, fordi den AMERIKANSKE regering gav den ferie sit officielle navn, og de valgte at skrive det uden apostrof, men i dagens episode, vi vil undersøge, hvorfor det er grammatisk korrekt med eller uden en apostrof.

Da mange mennesker er forvirrede, har du sikkert set “Veterans Day”, skrevet tre måder:

  • Den rigtige måde: Veterans Day

  • En anden potentielt rigtige måde: Veterans’ Day

  • Den forkerte måde: Veteran ‘ s Day

Undgå Ental Rethaverisk

Lad os tage fat på den forkerte måde først. Hvis du sætte apostrof før det sidste “s” i “Veteraner,” du gør det besynderlige ord “Veteran” rethaverisk. Du siger, det er den dag, en enkelt veteran eller en dag til at fejre en enkelt veteran, og det er helt klart forkert. Det er en dag for alle veteraner.

Der er mange sætninger som “Veterans Day”, hvor dette problem kommer op. Man ser ofte ting som “writer’ s strejke,” “homeowner’ s association” og “farmer’ s market”, der skrives med apostrof før det sidste “s” i det første ord, og det er forkert. Alle disse sætninger, der henvises til grupper–forfattere, husejere og landmænd-de er ikke beskriver strike -, forenings -, eller-markedet af en enkelt person.

Nogle style guides, såsom the Guardian Style Guide, vil dog minde os om at bruge den særegne form for sætninger som “writer’ s cramp” og “collector’ s item.” Det er den krampe af en forfatter, og det element af en samler. Når du er i tvivl, så tjek en god ordbog, og det vil ofte give dig den korrekte stavning af disse sætninger.

En Apostrof Gør et Flertal Rethaverisk

Men det bliver vanskeligere med de resterende to valg. Hvis du sætte en apostrof i slutningen af ordet “Veteraner,” du gør flertal rethaverisk. Du siger, det er den dag, de Veteraner–den dag, der hører til Veteranerne–og det er sandt, i det mindste på et vist niveau.

Yderligere, de besiddende tilfælde kaldes også genitiv tilfælde, og dets anvendelse er ikke strengt begrænset til besiddelse i “jeg ejer denne bil” slags måde. Det kan bruges til at vise andre typer af relationer. For eksempel, hvis jeg siger “George er Juan ‘s bror”, “Juan” er en apostrof “s” en ende, men jeg er ikke antyde, at Juan ejer George. Ved hjælp af “Veteraner'” med en apostrof i slutningen er helt sikkert en legitim måde at beskrive Veterans Day.

Ingen Apostrof Gør “Veteraner” et Adjektiv

Hvis du ikke kan sætte en apostrof i slutningen af “Veteraner,” du bruger ordet som et adjektiv, der ændrer “Dag”. Lige som “træ” fortæller dig, hvad slags gård, jeg taler om i sætningen “tree farm,” og “golf” fortæller dig, hvad slags klub, jeg taler om i sætningen “golf club,” “Veteraner” fortæller dig, hvad slags dag jeg taler om i sætningen “Veterans Day.” Det er også en legitim måde at beskrive ferie. Substantiver, der anvendes som tillægsord som dette er undertiden kaldes attributives.

Jeg kan ikke finde en henvisning, men jeg kan huske at have læst et sted, at det bliver mere almindeligt for folk at droppe apostrof og vælge adjektivet form.

Folk Vil Argumentere Om Apostroffer

Jeg bør bemærke, at der er troværdige folk, der fuldt og fast tror på en apostrof er påkrævet på sætninger som “Veterans Day” og “farmers market.” Det kan være et kontroversielt emne, og i sidste ende det er en stil valg. Du kan nødt til at forsvare dit valg, uanset hvilken en du gør.

Du beslutter, Om Du Ønsker en Rethaverisk eller et Adjektiv

De centrale spørgsmål, jeg stiller mig selv, når der træffes beslutning om at bruge en apostrof er ved at overveje om jeg virkelig er tale om besiddelse. Hvis jeg er, jeg har brug for en apostrof. Hvis jeg ikke er, jeg bruger adjektivet.

Udnytte Ferie Navne

Endelig, “Veterans Day” er skrevet med store bogstaver, fordi det er navnet på en ferie, som gør det til en ordentlig navneord. Vi kapitalisere navnene på alle officielle helligdage i engelsk.

Henvisninger

“Apostroffer” Guardian Style Guide http://www.guardian.co.uk/styleguide/a (besøgt November 10, 2010)
 
“Genitiv Tilfælde” The Chicago Manual of Style Online http://www.chicagomanualofstyle.org/16/ch05/ch05_sec019.html?para= (besøgt November 10, 2010)
 
“Possessives og Attributives” The Chicago Manual of Style Online http://www.chicagomanualofstyle.org/CMS_FAQ/PossessivesandAttributives/PossessivesandAttributives16.html (besøgt November 9, 2010)
 
Relaterede Artikler
 
Apostroffer
Udnytte Egennavne

Malet Flag Art-billede, Stuart Seeger på Flickr. CC BY 2.0