Kan een Jongen Opgevoed door Wolven Leren Spreken, de Taal van de Mens? Het Hangt Ervan Af.

0
75

De legende van Victor van Aveyron ‘ s vroege kindertijd klinkt als iets rechtstreeks uit “The Jungle Book”: Het verhaal gaat dat hij werd opgevoed door wolven tot de vroege adolescentie, nooit leren communiceren of functie in de samenleving, tot op de dag besloot hij het dorp en naast het bos, dat was zijn huis.

Victor van Aveyron gespot werd voor de eerste keer op de rand van het bos in 1794, maar bleef verborgen voor drie of vier jaar tot enkele jagers zag wat leek op een naakt kind, een jaar of zes, naar ze te kijken van de treeline. Victor bevroor als ze benaderd, misschien instinctief gevoel wat wij noemen “vreemden”, dus hij kreeg een late start running back in de bossen. Zij spraken met hem, zoals hij krabbelde een boom en waren in staat om trek hem naar beneden. Zijn verblijf in het dorp duurde niet lang; hij werd met een kleine, oude dame, maar liep uit na een week en de dorpelingen af en toe zie hem de komende drie jaar, vaak het dragen van de steeds gescheurde kleding die hij had gezien tijdens zijn korte verblijf in de stad.

Negen keer, de dorpelingen probeerde te vangen hem weer als hij zou komen uit het bos, maar ze waren nooit succesvol. Bij gelegenheid, ze zou in de ochtend wakker om te ontdekken dat een paar broden had gestolen uit een van de huizen, en ze zou weten dat ze zou missen nog een kans te vangen van de wilde kind van het bos. Dan, een paar dagen na nieuwjaar 1800, Victor liep uit het bos en in het dorp, blijkbaar klaar voor de maatschappij.

Victor kwam bij het dorp in 1800.

Een paar mensen kwamen om te voldoen aan Victor, in de hoop dat hij hun lang verloren kind, maar niemand beweerde hem. De roddels rondom de stad was dat hij het ongewenste buitenechtelijk kind van een lokale edelman. Een arts genaamd Itard die kennis kreeg van de jongen heel goed hypothese later dat Victor “leefde in een absolute eenzaamheid van zijn vierde of vijfde tot bijna zijn twaalfde jaar, die de leeftijd kan hij zijn wanneer hij is genomen in de Caune bos” (Itard).

Sinds Victor was weggelopen bij geplaatst met de bejaarde weduwe de eerste tijd woonde hij in het dorp, deze keer de dorpelingen plaatste hem in de enige instelling die leek zelfs op afstand met betrekking tot zijn unieke situatie: het Instituut voor doofstommen. Het duurt niet veel van observatie om te beseffen dat Victor was niet doven, noch dempen, dus dit voorspelbaar was, bleek het een slecht idee, maar er was niet zoiets als het speciaal onderwijs of zelfs psychiatrische ziekenhuizen voor kinderen.

Een arts met de naam Itard nam Victor in zijn zorg.

Ze waren bijna opties, en een asiel is op zoek naar de enige keuze, ondanks het feit dat beschouwd als walgelijk en wreed, zelfs door de hedendaagse normen. Gelukkig voor Victor, een jonge arts met de naam Itard die gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de dove kinderen in het Instituut nam een belang in het wild child en vroeg om Victor in zijn bewaring in ruil voor de mogelijkheid om te studeren zijn talenkennis. En gelukkig voor ons, Itard nauwgezet gedocumenteerd zijn gehele ervaring met Victor.

De Kritieke Periode van Leren

Victor ‘ s onvermogen om te begrijpen, nieuwe woorden of nieuwe geluiden produceren bleek cruciaal bewijs voor de rol van de opvoeding in de menselijke ontwikkeling, die in tegenspraak is met de hedendaagse overtuiging dat intelligentie, persoonlijkheid en vaardigheden geheel bepaald door de natuur. Niet alleen was dit een essentieel openbaring voor de wetenschap, maar het leidde tot de ontdekking van wat we nu aanduiden als de “kritische perioden van de ontwikkeling van de taalvaardigheid.”

Laten we eens kijken naar de omgeving waarin Victor zich aan het begin van de eeuw. Er was enige discussie over de taal-ontwikkeling te beginnen in het jaar 1795 (Pabst). De vragen op neer, in essentie, aan:

 • Hoe doof/stomme kinderen te begrijpen en te communiceren met horende kinderen?
 • Kunnen ze de ontwikkeling van het cognitieve vermogen te vormen of juist ideeën, complexe en abstracte als die van mentaal gemiddelde kinderen?
 • Is de ondertekening van de eerste stap voor alle taal leren?
 • Is het mogelijk om te leren verwilderde kinderen hoe om te spreken? Communiceren? [En] in welke mate?

De flexibele aard van pasgeborenen’ cognitieve ontwikkeling kunnen ze leren alle talen ze zijn blootgesteld aan, maar als ze niet met een bepaald geluid, hun hersenen zal gooien omdat het bepaalt welke informatie het later nodig zal hebben. Zodra baby ‘ s beginnen met het leren van hun eerste woorden, net voordat ze klaar zijn met hun eerste jaar krijgen ze beter bij het maken van de geluiden die ze horen en vaak herhalen, maar ze zullen alleen herhaal deze geluiden met versterking van andere mensen.

Dit betekent dat, door de manier, dat je gemakkelijk kunt leren uw kind een taal die u niet kennen of niet uitspreken goed. Ze zullen het oprapen van video ‘ s, liedjes of andere volwassenen. Maar wees voorzichtig, zitten ze achter een scherm: dit neemt de versterking aspect, waardoor het hele ding praktisch nutteloos zodra hun hersenen begint trimmen afstand ongebruikte fonemen, of de geluiden die we gebruiken om woorden op. Na de kinderschoenen staat, deze fonemen zijn allemaal maar weg; kinderen hebben een kans om te leren van hen opnieuw voor de puberteit, maar na dat, het is bijna onmogelijk voor hen om te overeenkomen met de vlotheid van iemand die heeft gesproken, de taal vanaf de geboorte. (Gervain)

Victor, die was rond 14 door de tijd ontmoette hij Itard, alleen ooit leerde spreuk van de franse woorden voor “melk” en “Oh God.” Hij heeft nooit geleerd om verbaal te communiceren naast de dierlijke gromt en yips hij geleerd tijdens zijn jonge leven in het bos, dat andere mensen nooit in staat zijn om na te bootsen helemaal goed. Zonder blootstelling aan taal nadat hij was begonnen in de puberteit, Victor zelfs nooit geleerd om onderscheid te maken tussen klanken van de stem. Hij heeft geleerd om voorzichtig om te gaan rond de stern Itard meer dan vriendelijk, zacht huishoudster omdat Victor had geen vermogen om te begrijpen wanneer hij was frustrerend Itard. Voor de meeste van ons, die we niet nodig hebben, om te horen welke woorden onze moeder was eigenlijk te zeggen om te begrijpen dat we beter niet blijven doen wat we aan het doen waren of zouden we in de problemen, maar Victor wist niet hoe te pikken op het hoorbare aanwijzingen leerden we als baby ‘ s. Maar snel aangepast.

Itard Rekening van Victor ‘ s van de Mensheid

In het Instituut voor doofstommen, Victor had zich geïsoleerd van andere mensen volledig, tenzij hij had honger, maar na een korte tijd van het ontvangen van goede zorg in een warme huiselijke omgeving, begon hij uit te drukken schaamte op schokkend zijn twee nieuwe familieleden en plezier toen ze terug van het winkelen of het bezoeken van een vriend. Victor zwaaide naar de buren en genoten van het spelen met de lokale kinderen, vooral de jongeren, die blijkbaar geen last van zijn verschillen. Hij zou af en toe weg te lopen voor een korte periode van tijd, maar dat uiteindelijk gestopt nadat hij terug van een twee weken durende afwezigheid. Toen hij terug kwam, dat hij weende diep bij het zien van de huishoudster Guérin misschien uit schuldgevoel, vreugde, of een combinatie van de twee. Niet te ontcijferen sociale cues of mondelinge tonen, hij was op zijn hoede over zijn weerzien met de stern Itard en aarzelde om hem te begroeten, misschien denken, misschien is hij boos over Victor ‘ s langere vakantie. Uiteindelijk moet hij hebben verzameld, dat Itard was meer verlicht dan boos, of misschien zijn opluchting om thuis gewonnen van zijn angst van Itard ‘ s temperament, omdat hij barstte weer in tranen uit en liep naar Itard de wachtende armen voor een welkom knuffel. (Carrey)

Maar misschien wel het meest schrijnende voorbeeld van Victor is empathie werd waargenomen kort na de dood van Guérin de man, die had iets van een klusjesman om het huis. Victor had geleidelijk aan geleerd hoe voor het uitvoeren van diverse huishoudelijke taken, zoals het instellen van de tafel voor de maaltijd. De volgende stappen zijn dagelijkse routine, plaatste hij de gebruikelijke vier borden op de tafel. Guérin werd onmiddellijk en zichtbaar overstuur, maar probeer niet om haar tranen. Victor zwijgend nam de plaats instelling en liep naar omarmen Guérin, en hij nooit het vierde plaat op de tafel weer. (Itard)

Itard is Succes

Itard niet had leren het Kind Wilde van Aveyron te spreken, uitnodigende bespotting van zijn buren en collega ‘ s voor te laten geloven dat hij kan leren een kind dat bedroeg iets meer dan een beest in hun ogen. De impact van zijn werk met Victor niet volledig worden gewaardeerd voor vele jaren, maar het is eerlijk om te zeggen dat Itard was een beetje hard op zichzelf en op Victor. Toch, na twee of drie jaar zonder het gewenste succes, hij liet Victor met Madame Guérin en ging op zijn eerdere werk met dove kinderen.

Later in het leven, die hij publiceerde een uitgebreide studie voor het opstellen van zijn werk met meer dan 170 gevallen van slechthorende patiënten. Hij vond ook een katheter voor de buis van eustachius in het oor, die is nog steeds bekend als Itard de katheter, en de eerste gedocumenteerde geval van gilles de la Tourette in een edelvrouw. Itard werd uiteindelijk bekend voor zijn baanbrekende werk in “het mondeling onderwijs aan doven; het gebied van de kno; het gebruik van gedragsverandering met ernstig gehandicapte kinderen; en speciaal onderwijs voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten,” volgens Normand Carrey (Carrey). Het is belangrijk om op te merken, hoewel vaak over het hoofd gezien door academici, met inbegrip van Itard zelf, dat Victor was in staat om te leren van empathie en gezond bijlagen vertrouwde volwassenen, en dat was de verrassing, gezien zijn andere uitdagingen en de toen populaire (en zeer onjuiste) aanname dat taal is gelijk aan de mensheid.

Victor bleek een opmerkelijk aanhankelijk, vriendelijke jongen die nieuwsgierig was naar andere mensen en genoten van de interactie met hen na zijn eerste hesitance verdreven, ondanks de algemene mening dat hij een base dier met geen potentieel om te worden beschouwd als de mens op een betekenisvolle manier of, op zijn minst, dus mentaal uitgedaagd dat hij niet de moeite waard het onderwijs of zelfs de zorg voor. Als Bruno Bettelheim zei: “Geloof in de waarheid van de incidentele meldingen van kinderen die zijn opgevoed door wolven en gedragen zich als dieren kan voor een deel worden verklaard door een narcistische onwil om te erkennen dat de menselijke natuur van de zogenaamde “wilde kinderen”.

Dat segment is geschreven door Kate Whitcomb, een taalkundige en docent graden in de psycholinguïstiek en de cognitieve neurowetenschappen. Je kunt haar vinden online op thelaymanslinguist.com en op Twitter als @LaymansLinguist.

Afbeelding afkomstig van Shutterstock.

Referenties

 • Bettelheim, Bruno. Wilde Kinderen en Autistische Kinderen. American Journal of Sociology. 64 (5): 455-467. 1959.
 • Carrey, Normand J. Itard s 1828 Verhandeling over ‘Stomheid Veroorzaakt door een Laesie van de Intellectuele Functies; een Historische Analyse. Tijdschrift van de American Academy of Child & Adolescent Psychiatry. 34 (12): 1655-1661. 1995.
 • Fromkin, Victoria, et al. De Ontwikkeling van de Taal in Genie: een Geval van het leren van de Taal, Buiten de “Kritische Periode”. Hersenen en Taal 1,81-107. 1974.
 • Gervain, Judit & Janet F. Werker. Hoe het Kind van de Perceptie Bijdraagt aan de taalverwerving. Taal en Taalwetenschap Kompas 2/6 (2008): 1149-1170
 • Itard, Jean Marc Gaspard. Een Historisch overzicht van de Ontdekking en het Onderwijs van een Woeste Man, Of van de Eerste Ontwikkelingen, Fysieke en Morele, van de Jonge Wilde Gevangen in de Bossen in de Buurt van de Aveyron, in het Jaar 1798. Verenigd Koninkrijk, R. Phillips, 1802.
 • Laan, H. De Wilde Jongen van Aveyron. Verenigde Staten: Harvard University Press. 1976.
 • Pabst, Ilona; Jochen Hafner, Christine Blauth; Holger Michelfeit; Uwe Reutter (eds). Les enfants sauvages. Expositie. [bronnen: http://www.neccessaire.com/exposition/vitrine1.htm)
 • Simpson, Murray K. Van Savage van de Burger: het Onderwijs, het Kolonialisme, en Idiotie. British Journal of Sociology of Education. 28 (5): 561-574. 2007.