Het brengen van een Stem aan de Oorlog in Vietnam

0
44

QDT: Hoewel u geserveerd in het leger, je ben voorzichtig geweest om te zeggen dat je niet dienen in Vietnam. Wat genoodzaakt u te verdiepen in Vietnam vanuit een menselijk perspectief in plaats van te focussen op zaken als wapens en militaire strategie?

Ik nam dienst in het Korps mariniers in 1957, op de leeftijd van 17, en geserveerd voor drie jaar. Ik was nog nooit in Vietnam tot ik heb wat tijd er in 2014 onderzoek naar Duurzame Vietnam. Maar de Oorlog in Vietnam in de jaren 1960 en na was het een belangrijke en krachtige deel van mijn ervaring. Ik kwam om kritisch te zijn van de oorlog in de late jaren ‘ 60, maar kritiek van de leiders van de verzonden uiteindelijk meer dan twee en een half miljoen Amerikanen er niet van degenen die geserveerd.

Het is een verhaal dat moet, dat het verdient te worden gekend.

Door de jaren heen, werd ik bang dat we hadden verwaarloosd het verhaal van deze generatie. In 2009 sprak ik op Veterans Day op het Vietnam Veterans Memorial op de National Mall. Ik vertelde de bijeenkomst die we hadden een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat degenen die geserveerd en geofferd in Vietnam zou worden onthouden.

Ik zei: “Slachtoffers van de oorlog roepen om te worden bekend als personen, niet als abstracties genoemd slachtoffers, noch als getallen ingevoerd in de boeken, en niet alleen als namen gebeiteld in marmer of graniet …We moeten ervoor zorgen dat hier, in deze plaats van het geheugen, woont evenals de namen zijn opgenomen.”

Mensen eraan te herinneren van de menselijke gezicht van de oorlog werd mijn focus voor de komende tien jaar, in twee boeken, een dozijn opiniestukken, en veel publiek.

Nu KopenWanneer Susan, mijn vrouw, en ik zag Hamilton op Broadway enkele jaren geleden, een van Eliza Hamilton lijnen bleven bij mij. Vroeg ze, “Die leeft, die sterft, wie vertelt het verhaal?”

Zij die dienen, in de oorlog direct geconfronteerd met de eerste twee van haar vragen. De derde vraag gaat over de verantwoordelijkheid die overblijft na de oorlog. Zonder het verhaal verteld wordt, het persoonlijke verhaal, we niet begrijpen van de aard van de oorlog. Toen ik het schreef Degenen Die Hebben Gedragen aan de Slag in 2012, had ik een hoofdstuk over Vietnam. Toen wist ik dat ik nog meer moest doen om het verhaal te vertellen van de generatie die in Vietnam gediend en kwam thuis om een ondankbaar volk. Dit boek wil om dat te doen.

Het was moeilijk toen, en is hard omdat om naar te kijken [foto ‘ s van de doden] zonder de confrontatie met de menselijke gezicht van het offer.

Ik heb vaak draaide zich terug naar een Leven Magazine nummer van juni 1969 die me diep geraakt toen—en nog steeds doet, want het zit op een tafel vijf meter afstand. Het magazine heeft 12 pagina ‘s foto’ s, een opsomming van de 242 Amerikanen wier overlijden was al aangekondigd door het Ministerie van Defensie voor de week van 28 Mei-3 juni 1969. In jaarboek stijl, de foto ‘s, bepaald door families van de doden, die grotendeels werden de middelbare school afstuderen foto’ s of Basic Training/Boot Camp foto ‘ s. Dus veel zag er zo jong uit. Ze waren. Het was moeilijk toen en is moeilijk omdat te zien, zonder de confrontatie met de menselijke gezicht van het offer.

QDT: Dit boek geeft een gezicht en een stem aan de Oorlog in Vietnam. Hoe heb je over het maken van de oorlog relatable aan de generaties die niet in leven toen het gebeurde?

Historici moeten kunnen maken van ervaringen uit het verleden echt relevant. En als we dat niet doen met de oorlog, het wordt te gemakkelijk te romanticize oorlogen, en veel te makkelijk te gaan in de nieuwe. Elders heb ik geschreven dat het inzetten van troepen omvat veel meer dan de metaforische “laarzen op de grond.” Combat gaat het vlees en bloed van onze jonge, die het dragen van deze laarzen. En sommige van deze laarzen leeg zitten naast een omgekeerd geweer en een helm op het vormen van een battlefield memorial voor de verlorenen.

In het schrijven van Duurzame Vietnam, die ik interviewde hen die gediend had in de strijd in Vietnam. We spraken over hun ervaringen en over de vrienden die ze verloren. Ik heb ook interviewde een aantal familieleden die geconfronteerd werd met de klop op de deur. Hun herinneringen uit te reiken aan elke generatie, elke keer.

Toen wist ik dat ik nog meer moest doen om het verhaal te vertellen van de generatie die in Vietnam gediend en kwam thuis om een ondankbaar volk.

QDT: Wanneer u bespreken of om feedback te krijgen op Blijvende Vietnam, wat lijkt te verrassen het publiek het meest over de oorlog? Wat zijn de meest voorkomende misvattingen?

We denken vaak van de Baby Boomer generatie, de jaren ‘ 60 generatie, als de anti-oorlogse generatie. En, natuurlijk, vele waren. Maar ongeveer 40 procent van de jonge mannen van die generatie diende in het leger. Veel mensen lijken verrast om te leren dat, met name in de eerste jaren, veel vrijwillig te dienen.

Te begrijpen, moeten We de stemming, het gevoel van missie en dreigende conflict met internationale communisme, dat deel had uitgemaakt van het onderwijs van die generatie. Kinderen die in de jaren 1950 deel aan “duck and cover” boren in scholen, die bereid ze voor een nucleaire aanval. Ze zijn opgevoed met herinneringen aan hun verplichting. En velen, die geserveerd me verteld dat hun vader had gediend in de tweede Wereldoorlog en ze voelde het was nu hun beurt is om te voldoen aan hun plicht om hun land. De leiders bedrogen, vereenvoudigd en verkeerd zijn weergegeven het conflict, en zond hen naar de oorlog. Tot slot, misschien wel meer tragisch, velen van hen in die eerste jaren van de oorlog gretig ging om te dienen.

Ik heb vooral verheugd over de feedback en commentaar die ik gekregen heb van mensen die in Vietnam gediend. Ze hebben waardering voor mijn inspanningen om hun verhaal te vertellen en om het frame als een centraal onderdeel van de geschiedenis van deze oorlog.

QDT: In uw onderzoek voor Duurzame Vietnam, die je ontmoet met Vietnamese veteranen, als goed. Hoe deed de interviews van invloed op de loop van het boek?

Ik was niet in staat om een interview met genoeg Vietnamese veteranen om een monster van hun houding. Terwijl ik gericht om het verhaal te vertellen van de Amerikaanse generatie die er geserveerd, is het belangrijk op te merken dat de Vietnamese ervaring, met al zijn tragische lijden, is essentieel om te begrijpen volledig het verhaal van de oorlog.

Het is belangrijk op te merken dat de Vietnamese ervaring, met al zijn tragische lijden, is essentieel om te begrijpen volledig het verhaal van de oorlog.

Ik was in staat om te identificeren en interview enkele Vietnamezen die vochten tegen de Amerikanen op Hamburger Hill in Mei 1969. Dit was van groot belang, symbolische strijd. Het is de ene die ik heb beschreven in het grootste detail beschreven in het boek.

Ik vroeg aan deze Noord-Vietnamese veteranen te klimmen Hamburger Hill (Dong Ap Bia) met mij. Het was een machtige ervaring. Aan het einde van onze tocht, vroeg ik hen wat ze er geleerd 45 jaar eerder. Ze zei dat na de strijd, ze had meer vertrouwen dat ze kon staan en de strijd van de Amerikanen voor een langere tijd. Maar ze bleven ook te bewonderen op de manier waarop deze jonge Amerikanen bleef de vernieuwing van de aanval op hun goed versterkte posities op de top van een steile heuvel. Voor tien dagen, de AMERIKAANSE soldaten kwam terug de heuvel op.

QDT: Was het interviewen van de 160 mensen van het boek geven u een beeld van de typische soldaat? Kunt u beschrijven hoe de mannen die vochten er in grote lijnen?

Ik ben er niet zeker van is er een eenvoudige manier om ze te beschrijven. Terwijl zij onevenredig blue-collar op de achtergrond, ze deden vertegenwoordigen meer of minder een cross-sectie van de Amerikaanse samenleving. Door 1966 of 1967, kwamen velen naar de oorlog met een negatief beeld van het conflict. En zeer weinig links Vietnam zonder de kritische blik van de oorlog.

Maar toch, terwijl in het veld, ze grotendeels buitengesloten alle van de politiek en geprobeerd om voor zichzelf te zorgen en hun “vrienden.” Ik vond ze een bewonderenswaardige groep. Ik droeg het boek op aan degenen die geserveerd en geofferd. Ik schreef:

De moeilijkheid van deze Amerikaanse generatie van de oorlog en de controverses het neerkwam op hun bereidheid om te dienen, en de offers die zij gemaakt hebben, het meer en niet minder.

James Wright, Blijvende Vietnam

Er was zo veel heldenmoed van de kant van degenen die vochten in Vietnam als er in een van onze oorlogen. Maar misschien is het moeilijker cultureel te groeten helden in een impopulaire oorlog. Het is jammer dat in de jaren 1970, meer Amerikanen zou hebben bekend Lt. William Calley, de commandant van de eenheid die afgeslacht Vietnamese burgers in My Lai, dan zou geweten hebben dat iemand anders die vochten er. Ik zeker erkennen, kritisch, Lt. Calley. Maar ik proberen om het verhaal te vertellen van de anderen. Het is een verhaal dat moet, dat het verdient te worden gekend.