Ebonics, Standaard engels, en Spreken in het Openbaar (Deel 2)

0
86

Vandaag is deel twee van onze mini-serie te praten over de African American Vernacular English, Standaard engels, en in het openbaar te spreken. Bekijk Deel 1 om jezelf vertrouwd te maken met de controverse rond dit onderwerp.>

Onlangs ontving ik een e-mail van een professor aan de universiteit te vragen voor wat advies over hoe om te gaan met slechte grammatica in de toespraken van de leerlingen die hebben minimaal een opleiding in de taal. In deel 1 van deze serie had ik het over de controverse rond het gebruik van African American Vernacular in de klas en vandaag zal ik mijn aanpak van dit probleem bij het onderwijs op universitair niveau voor spreken in het openbaar. Ik zal ook een aantal handige student middelen.

Mijn Aanpak

Ik geef les in het openbaar te spreken voor de vele jaren en ik heb geleerd studenten uit veel verschillende culturele, linguïstische en sociaal-economische achtergronden. In feite, heb ik geleerd veel op universitair niveau voor spreken in het openbaar klassen die opgenomen van studenten verhoogd voornamelijk met behulp van de Afro-Amerikaanse Taal.

Voor mij, als het gaat om spreken in het openbaar en taal keuze, de belangrijkste vraag die moet worden gesteld is, met welke woorden zal het beste zijn voor deze specifieke doelgroep?

Taal Keuze is Afhankelijk van Uw Primaire Doelgroep

In de klas was ik de primaire doelgroep (hoewel, natuurlijk, de andere studenten waren ook luisteren). Ik moest in staat zijn om te begrijpen van de spraak in te geven om effectieve feedback. Wanneer de studenten presentaties met behulp van de Afro-Amerikaanse Taal, voor het grootste deel, ik heb nog steeds begrepen de algemene berichten die gecommuniceerd wordt.

Hoewel ik geef toe, er zijn momenten wanneer ik onduidelijk was over de betekenis van bepaalde woorden of zinnen. Echter, meestal studenten merkte de verwarde uitdrukking op mijn gezicht en zou bieden om te “vertalen” van de termen die ik niet begrijp.

In termen van mijn evaluaties, mijn aanpak was om zich te concentreren op wat de student is het communiceren van de boodschap, de organisatie en de levering—plaats op de grammatica. Ik heb geprobeerd om mijn klaslokaal beoordelingen overwegend positief—in de eerste plaats gericht op wat de leerling doet het goed als een goed voorbeeld voor de andere leerlingen te volgen. In het algemeen heb ik slechts nog één of twee punten van kritiek van de primaire elementen van de toespraak die kunnen worden verbeterd.

Hoe om te gaan met Grammatica Fouten

Als een student had vele fouten in het Standaard-nederlands, in het bijzonder als veel van de fouten kunnen worden waargenomen op de werkplek als opvallende grammaticale fouten, ik zou alleen markeer een of twee en leg uit hoe om hetzelfde te zeggen met behulp van een Standaard engels. Voor studenten die dorst naar meer helpen, ik zou meer begeleiding particulier, maar ik heb nooit gemaakt grammatica de focus van mijn kritiek.

Ik vaak vertel de leerlingen van alle achtergronden die bij het kiezen van de taal van uw toespraak, het is uitermate belangrijk rekening te houden met de doelgroep, het onderwerp en de gelegenheid. Bijvoorbeeld, na de explosie van de Space Shuttle Challenger, de president een toespraak die verheven, ernstige taal—in een poging om het verheffen van het Amerikaanse volk. Het zou ongepast gebruik van alledaagse, toevallige, of grappige taal voor spraak.

In de klas, als de primaire doelgroep een kamer vol van alle klasgenoten van wie vertrouwd en comfortabel met de Afro-Amerikaanse Taal, dan is het mengen van zowel Standaard engels en Afrikaans-Amerikaanse Taal in een toespraak geschikt kunnen zijn. Maar als het publiek niet bekend zijn met African American vernacular of als het onderwerp zich niet leent, dan is de speaker moeten streven naar het gebruik van een Standaard engels te krijgen hun punten over. Iets anders verwarrend voor de luisteraar en de luidsprekers kan verliezen van de aandacht van het publiek.

Extra Hulp

Terwijl sommige onderwijsinstellingen kunnen omarmen Afro-Amerikaanse Taal, het is belangrijk om te begrijpen dat dit waarschijnlijk niet het geval is in de meeste hoger onderwijsinstellingen of in de werkplaats. In de meeste plaatsen van de werkgelegenheid, Standaard engels is nog steeds verwacht, zowel in schriftelijke en mondelinge communicatie. De behoeften van de leerlingen worden zich ervan bewust dat het maken van de inspanning om te leren en te gebruiken Standaard engelse hen zal helpen in een college van hun keuze, verhogen hun kans op het krijgen van de baan die ze willen, en het creëren van meer mogelijkheden om hun inkomen te verhogen.

Ik adviseerde de professor die schreef me om extra leermiddelen voor de studenten die zich willen verbeteren in hun gebruik van het Standaard-nederlands. Ik beveel de Purdue University in het Online Writing Lab (UIL) hebben Zij vele grote middelen voor dit type van leren en de praktijk. Ik ook aanbevelen aan mijn Quick and Dirty Tips collega, Mignon Fogarty, aka Grammatica Meisje. Haar podcasts worden gedownload naar een smartphone en zijn kort en leuk om naar te luisteren. In feite, het luisteren naar podcasts te volgen, samen met een geschreven artikel is een geweldige manier om te leren standaard grammatica van het gebruik en de uitspraak. Ook studenten die gebruik maken van online universiteiten, zoals de Universiteit van Phoenix, hebben vaak een één-op-één begeleiding helpen bij het verbeteren van hun schrijven en grammaticale vaardigheden.

Uiteindelijk, geloof ik, een hoogleraar aan de universiteit in een onderwerp, zoals spreken in het openbaar, of misschien wel vooral in het openbaar te spreken, is verantwoordelijk voor het helpen van de student om hun communicatieve vaardigheden. Het is ook belangrijk om te erkennen dat voor sommige studenten is dit een grote uitdaging, vooral als zij volwassen leerders.

Dit is Lisa B. Marshall, De Spreker in het Openbaar. Gepassioneerd over communicatie, uw succes is mijn bedrijf.

Word lid van mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis bonus!