Hoe te Gebruiken koffiepauzes van het Netwerk en het Caffeinate Uw Carrière

0
51

Ze zeggen dat je vergeet nooit je eerste liefde. En zeker, dat geldt ook voor mij. De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, ik herinner me dat mijn hart op hol, mijn puls pompen. Ik voelde me warm en verzorgd.

Ik was 15. De koffie werd duizenden jaren oud is. Maar de verbinding was er meteen. Zalig, de koffie was het niet.

In de tussenliggende jaren sinds die noodlottige eerste ontmoeting, koffie is een trouwe metgezel, hield mijn hand en draagt mij door sommige ruwe patches. Ik tegoed me te helpen overleven grad school van mijn kinderen baby jaren, en zelfs de start van mijn eigen bedrijf.

Laten we praten over de macht van de koffiepauze en hoe u kunt profiteren van de unieke mogelijkheden om u te verplaatsen in uw loopbaan.

Koffie—of liever, de koffie zelf—is de perfecte begeleiding voor menselijk contact. We drinken samen koffie. En dat is waar het strategery komt. Een koffiepauze is slechts een pauze, als we ze als zodanig gebruiken. Maar als we er verstandig mee omgaan—als een middel om te verbinden, te leren, te groeien, te vragen, te experimenteren— het kan zo veel meer.

Dus laten we praten over de macht van de koffiepauze en hoe u kunt profiteren van de unieke mogelijkheden om u te verplaatsen in uw loopbaan.

We gebruiken een eenvoudig raamwerk. Ik noem het het wie, waarom, wat.

Te beginnen met die

Ze zeggen dat succes is al over wie je kent. Ik vind dat een deprimerend propositie.

Het is niet wie je kent, maar wie je kent zaken.

Maar, hoewel het niet geheel waar in mijn ervaring, en het is niet geheel onwaar. In andere woorden, het is niet wie je kent, maar wie je kent zaken.

Nadenken over uw netwerk. Wie kent u? Wie zou je graag willen weten? Denk aan mensen die je kan smeden een verbinding met om u te helpen uw carrière doelen.

Hier zijn een paar richtvragen om je af te vragen om te komen tot een lijst van potentiële co-imbibers.

 • Die is momenteel bezig met een baan die je graag doen op een dag?
 • Die kon een grote voorstander voor u wanneer u op zoek bent voor uw volgende rol binnen het bedrijf?
 • Die werkt in een functie die u zou willen leren van meer over?
 • Die heeft een bepaalde vaardigheid of het vermogen dat u wilt emuleren?
 • Wie iets heeft gedaan boeiende, uitdagende, of verwonderlijk dat u wilt om meer te horen over?
 • Wiens standpunt echt zou kunnen helpen uitdaging of rond uw eigen denken over een bepaald onderwerp?

Dit zijn slechts een handvol van het denken-starters. Denk na over hoe je investeert je tijd, en waarvan u vragen om in ruil.

Naast, op naar de reden waarom

Vergeet niet, alleen maar omdat je herkent de pauze van het strategisch potentieel betekent niet dat anderen zullen op dezelfde pagina.

Dit is niet een break—it is een waarde toevoegende, informele vergadering.

Wanneer je vraagt een collega om samen met uw koffiepauze, is het belangrijk dat u de positie van de uit te nodigen als waardig van de commandant van de tijd op hun agenda. Dit is niet een break—it is een waarde toevoegende, informele vergadering.

En die waarde moet bewegen in beide richtingen.

Nadenken over dingen als:

 • Waarom zij? Waarom bent u bereiken met deze persoon? Bewondert u iets wat ze bereikt hebben? Bent u nieuwsgierig over iets wat ze hebben te delen? Hebben ze indruk op u? Vermeld dit in uw uitnodiging.
 • Waarom nu? Is er iets tijdig op uw vraag? Is er iets wat u op zoek bent om te leren over de op dit moment? Of een promotie u klaar voor binnenkort? Een komende vergadering die u gaat uitvoeren, die u graag hun input op?
 • Waarom jij? Welke waarde kan je ze terug? Bent u bereid om een deel van uw eigen expertise of ervaring? Heb je onlangs iets gelezen dat ze mogelijk interessant vindt?

Plaats uw vraag zo voelt het zinvol is en verder gaat dan een eenvoudige onderbreking van de dagelijkse sleur.

En eindelijk, rekening houden met de wat

Wat gaat u eigenlijk doen met de tijd—naast uiteraard koffie te drinken—om ervoor te zorgen dat het zinvol en productief zijn voor zowel u en uw gasten?

Er zijn vele manieren om een koffiepauze te gebruiken. Hier zijn vijf van mijn persoonlijke favorieten, maar ik moedig u aan om een lijst te maken van uw eigen.

 1. Het leren van een nieuw onderdeel van het bedrijf. Ik zie deze uit te spelen in de organisatie van onze klanten keer op keer. De mensen die een diep inzicht krijgen in andere delen van de business—, marketing-professionals die begrijpen van het product en service aan de klant en product ontwikkelaars die echt voor de financiële stuurprogramma ‘ s en wettelijke beperkingen zijn de meest goed afgerond en uiteindelijk succesvolle beoefenaars van hun ambacht. Hoe meer we weten over het bedrijf als geheel, de een meer succesvol we zijn. Zo kunnen putten uit de ervaring van iemand die werkt aan de andere kant van de wereld.
 2. Het testen van een idee. Misschien heb je al water op iets—een nieuw product? Een mogelijke verbetering op een bestaand proces? Een nieuwe markt om na te streven? Soms stuiteren uw goede idee van iemand anders kan helpen veranderen in een geweldig idee. Gebruik uw koffie tijd om hun input en feedback voordat u het pitch.
 3. Het uitvoeren van een generale repetitie. Heb je een grote vergadering of een interview op komst? Vraag uw koffie partner als ze zou het erg als je geoefend met hen. Gebruik uw tijd als een veilige ruimte om te repeteren enkele van de belangrijkste punten. Nodig ze uit om te spelen – u vragen stellen, zodat u kunt oefenen met reageren. En u zult zien tot en met de werkelijke prestatie die manier meer vertrouwen.
 4. Advies inwinnen. Alle organisaties hebben regels. Sommige zijn geschreven, maar vaak ook niet. Soms bevinden we ons in situaties we zijn niet zeker hoe om te navigeren. Misschien heb je het had een conflict met je baas, of een van uw ondergeschikten worstelen en het niet nemen van feedback goed, of je had een moeilijke interactie met de klant u op zoek bent naar rechts. Koffiepauzes bieden een mooie gelegenheid voor u om zaken door te spreken. Vraag aan de gast of ze hebben geconfronteerd met iets dergelijks en hun inzicht te geven in hoe ze opgelost. Leren van iemand anders real-life ervaring één van de meest waardevolle en effectieve manier van ontwikkeling.
 5. Toon uw producten. In de minst icky mogelijke manier, soms een koffie break is gewoon een geweldige kans voor u om te pronken met een beetje. Niet in een gebruikte auto verkoper manier, maar als een mogelijkheid om verbinding te maken met iemand die je bewondert, en het initiëren van een conversatie die u toelaat om aan te tonen hen de gedachte, nieuwsgierigheid en kritische manier van denken die je hebt gegeven een onderwerp. Niet dwingen een gesprek in een hoek, maar laat uw collega weet vooraf dat je wilt praten over dit onderwerp met hen. Vragen, grote vragen en luisteren, maar ook gebruik maken van de tijd voor en laat ze zien je als een deskundige. Je weet maar nooit—de loop van de tijd, ze worden misschien een mentor, advocaat, of zelfs uiteindelijk uw volgende baas.

Als je eenmaal hebt uitgepakt de waarde die u zocht uit uw koffie metgezel, vraag wat u zou kunnen bieden in ruil. Je kan er een stuk van waardevolle feedback of een kijkje te delen. Je kan bieden tot een idee van het verkennen waard. Of u laat de uitnodiging open, zodanig dat uw metgezel weet je jezelf beschikbaar maken als ze er een nodig hebt kun je misschien in staat om te voldoen aan.

Als je eenmaal hebt uitgepakt de waarde die u zocht uit uw koffie metgezel, vraag wat u zou kunnen bieden in ruil.

Dit zijn slechts vijf van een eindeloze lijst van mogelijke manieren om het gebruik van een koffiepauze strategisch. Of u nu kiest voor een proefrit in een van de mijne, of je hebt een geweldig idee van je eigen, zorg ervoor dat je niet over het hoofd van de regel van de wederkerigheid. Ongeacht de waarde van uw gast heeft aangeboden, wees dan zeker het zelfde in ruil daarvoor.

Dus … koffie iemand?