Wat is de Wetenschap Achter Waarom Wij de Hik?

0
49

Soms zijn ze grappig. Soms zijn ze vervelend of zelfs frustrerend. Ze kunnen verstoren u op de meest ongelegen tijden. Nee, ik heb het niet over je familieleden—goede gok, hoor! Ik heb het over de hik.

Wat zijn de hik? En zijn er wetenschappelijke redenen waarom we ze te krijgen?

‘S werelds langste aanval van de hik

Volgens het Guinness World Records boek, het record voor de langste aanval van de hik gaat naar Charles Osborne. Hij had de hik 68 jaar, van 1922 tot 1990, met een geschatte 430 miljoen hik. Christopher Sands ervaren zoiets als 10 miljoen hik van meer dan 27 maanden van 2007 tot 2009. Hij hiccupped elke twee seconden voor 12 uur per dag.

Charles Osborne had de hik 68 jaar, van 1922 tot 1990, met een geschatte 430 miljoen hik.

Folklore vertelt ons dat het krijgen van de hik betekent dat iemand over je praten of je missen. Als je door een lijst van je vrienden in je hoofd, je hik stoppen wanneer je naar het geheugen van de vriend van wie is de dader. In de middeleeuwen, de hik werden verondersteld te worden veroorzaakt door de elfen.

De mechanica van de hik

Je middenrif, de grote spier die zit net onder je longen en boven je maag, helpt u bij het ademen. Het omhoog beweegt om alle lucht uit je longen en naar beneden te trekken, de lucht in. Hoewel we niet over na te denken, elke keer dat—hoewel we kunnen als we willen: adem in, adem uit—onze hersenen signalen van ons middenrif tot het maken van deze bewegingen.

Soms zijn onze hersenen signalen van ons middenrif naar omlaag bewegen meer kracht dan normaal.

Soms zijn onze hersenen signalen van ons middenrif naar omlaag bewegen meer kracht dan normaal. Deze plotselinge, onwillekeurige samentrekking van de spieren veroorzaakt lucht te krijgen meegezogen in de achterkant van je keel. Het gebied van de keel in de buurt van uw stembanden dan drukknopen gesloten, dankzij deze verandering in de luchtdruk, het creëren van een “hic” geluid.

Waarom doen we de hik?

We begrijpen de mechanica van de hik—ze zijn een onwillekeurige reflex. Maar waarom zijn onze hersenen een signaal sturen om die reflex in de eerste plaats? Wetenschappers hebben geprobeerd te pinnen met een duidelijke reden, maar voor zover we weten nog steeds niet.

Hoewel we niet precies weten waarom onze hersenen het signaal ons hik, we weten dat veel dingen leiden tot de reflex. Onderzoek heeft gezien hik veroorzaakt door trauma (zoals verwondingen aan zijn hoofd), tumoren of kropgezwel, infecties (zoals meningitis en encefalitis), abdominale distensie, en problemen met het centrale zenuwstelsel, zoals multiple sclerose. Irritatie zoals maagzuur, pittig eten, maagzuur, reflux, en zweren zijn ook gekoppeld aan de hik. De ene persoon is de hik waren zelfs veroorzaakt door een haar borstelen tegen hun trommelvlies, het membraan trilt in reactie op het geluid van de golven en stelt ons in staat om te horen.

Hardnekkige hik kan een teken zijn van een gezondheidsprobleem.

We hebben ook weet van een aantal gedragingen die kunnen leiden tot haperingen: het roken van sigaretten, zetten ons door een plotselinge verandering in temperatuur, het ervaren van een soort van verhoogde emoties zoals spanning of stress, of het overvullen onze magen (met voedsel, alcohol of zelfs de lucht).

Non-stop hik kan worden serieus lastig, vooral als het van invloed is op uw vermogen om te eten, te slapen, of te communiceren. Hardnekkige hik kan een teken zijn van een medisch probleem, of het nu een oorontsteking, nierfalen, keelontsteking, of een hernia. In het geval van Christopher Sands en zijn 10 miljoen hik, hij had een hersentumor die geduwd op de phrenic zenuw—dat is de zenuw die belast is met de signalering van de hik reflex. Een keer had hij een operatie om de tumor te verwijderen, zijn de hik gestopt.

Zijn hik gekoppeld aan de evolutie?

Onze lichamen zelden ontwikkelen reflexen voor geen enkele reden, dus sommige wetenschappers komen met een bredere ideeën voor waarom hik kan worden gekoppeld aan onze evolutie. Bijvoorbeeld, omdat we zoogdieren, die we als baby ‘ s borstvoeding te geven. De wet van de verpleegkunde kunnen extra lucht in de maag. De hik kan een mechanisme dat we hebben ontwikkeld om zich te ontdoen van extra lucht.

Ouders weten dat jonge baby ‘ s krijgen vaak de hik vaker dan volwassenen. Dit is mogelijk omdat de hik spelen een soort van heilzame rol in de vroege ontwikkeling. Of het kan gewoon betekenen dat hun magen zijn klein en dus gemakkelijk gevuld.

Hoe kunt u zich te ontdoen van de hik?

Er zijn veel folk remedies voor korte periodes van de hik. Sommige zeggen dat je kunt ontdoen van de hik door te wrijven met de achterkant van je nek, houd uw adem, ademen in een papieren zak, gorgelen, het drinken van ijskoud water, of het bijten in een citroen. Deze remedies zijn meer ondersteund door anekdotisch bewijs in plaats van wetenschappelijke studies.

Sommige mensen zijn zelfs wenden tot acupunctuur en hypnose voor meer hardnekkige hik problemen. U kunt ook proberen het vermijden van mogelijke triggers zoals grote maaltijden, kruidig voedsel en koolzuurhoudende dranken.

U kunt proberen het vermijden van mogelijke triggers zoals grote maaltijden, kruidig voedsel en koolzuurhoudende dranken.

Als kind was ik altijd zei dat om te buigen in de taille en proberen om water te drinken uit een beker, terwijl ik mijn hoofd ondersteboven hangt. Achteraf gezien, dit klinkt als een vreselijk idee. Als het ooit nog effectief zijn, is het waarschijnlijk dat de afleiding van het uitvoeren van zo ‘ n onmogelijke taak die de hik weg te gaan.

Mijn dochter en ik probeer te schrikken elkaar als een van ons krijgt de hik, hoewel wij die meer omdat het leuk is om te roepen: “boe!” dan omdat wij denken dat het daadwerkelijk helpt. De beste remedie voor de hik lijkt te worden aan wacht een paar minuten totdat ze verdwijnen.

OVER DE AUTEUR

Dr. Sabrina Stierwalt is een extragalactische astrofysicus aan het California Institute of Technology en de Adjunct van de Faculteit aan de Universiteit van Virginia. Verblijf in de wetenschap loop! Luisteren en abonneer je op de Dagelijkse Einstein toon op Apple, Spotify, of waar u uw podcasts.

Doe mee aan de Wetenschap Gesprek
Facebook | Twitter