6 Mythes Over Diabetes Type 2

0
49

Diabetes Type 2 beïnvloedt één op de tien Amerikaanse volwassenen—dat is 30 miljoen mensen. Een kwart van deze niet eens beseffen dat ze de ziekte hebben! En voor elke persoon met Type 2 diabetes, zijn er twee die worden beschouwd als prediabetic, wat betekent dat hun bloedsuikerspiegel in het hoog-normale bereik.

Als u of iemand die je lief is gediagnosticeerd met diabetes, heeft u waarschijnlijk veel vragen. In dit artikel zal ik duidelijk een aantal van de meest voorkomende misverstanden, en de volgende vragen te beantwoorden mensen vragen vaak.

  1. Doen alle Type 2 diabetici nodig hebben om medicijnen in te nemen?
  2. Kan diabetici fruit eten?
  3. Hoeveel koolhydraten kan Type 2 diabetici eten?
  4. Als ik op medicatie voor diabetes, kan ik eten wat ik wil?
  5. Kunt u omgekeerde Type 2 diabetes met een dieet?

Wat is Diabetes Type 2?

Bij Type 2 diabetes, ofwel het lichaam niet genoeg insuline aanmaakt of de cellen negeren de insuline. Met als gevolg dat uw bloedsuikerspiegel blijft te hoog.

In oude medische teksten, vaak zie je diabetes Type 2 bedoeld als Adult Onset Diabetes, omdat deze aandoening meestal ontwikkeld in midlife. Helaas, zoals obesitas bij kinderen de tarieven hebben verhoogd, diabetes Type 2 is nu regelmatig gediagnosticeerd bij kinderen. De eerder iemand zich ontwikkelt diabetes, hoe meer waarschijnlijk het is dat ze uiteindelijk zullen ervaren ernstige complicaties.

Kunnen mensen leven lang en gezond leven met diabetes als ze zichzelf goed verzorgen. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om te keren van de ziekte.

Het hebben van diabetes Type 2 verhoogt uw risico voor hart-en vaatziekten, blindheid, zenuw schade, en schade aan de nieren, vooral als uw ziekte slecht wordt beheerd. Toch kunnen mensen leven lang en gezond leven met diabetes als ze zichzelf goed verzorgen. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om te keren van de ziekte.

Laten we een kijkje nemen op de meest voorkomende mythes en misverstanden over Diabetes Type 2.

Mythe #1: Alle mensen met Type 2 diabetes moeten insuline of andere anti-diabetische geneesmiddelen voor het leven

Dit is niet waar. Veel nieuw gediagnosticeerde diabetespatiënten niet om medicijnen in te nemen als ze passende levensstijl wijzigingen, zoals het beheer van hun dieet, sporten, en het verliezen van gewicht als dat nodig is. Zelfs diabetici die op dit moment medicijnen kunnen soms verminderen of zelfs te elimineren de noodzaak voor deze medicijnen door het verliezen van gewicht en het beheer van hun dieet beter. Je moet niet stoppen met medicijnen zonder controle met uw arts, natuurlijk. Maar dit is een reële mogelijkheid.

Mythe #2: Diabetici mag niet eten van groenten

Fruit bevat suiker en koolhydraten, die wel invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Dit leidt bij veel om aan te nemen dat het off limit voor diabetici. Maar fruit kan een zeer gezonde deel van uw dieet, zelfs als u diabetes heeft. Fruit bevat veel waardevolle voedingsstoffen en heeft een milder effect op de bloedsuikerspiegel dan andere soorten snoep. Een gezonde diabetische maaltijden kunnen bevatten twee of drie porties van het hele fruit, elke dag.

Fruit bevat veel waardevolle voedingsstoffen en heeft een milder effect op de bloedsuikerspiegel dan andere soorten snoep.

Mythe #3: Diabetici alleen nodig om aandacht te besteden aan koolhydraten, eiwit of vet

Koolhydraatrijke voedingsmiddelen hebben de meest dramatische effect op de bloedsuikerspiegel. Dit zijn voedingsmiddelen zoals brood, granen, pasta, rijst, aardappelen en desserts. Als je diabeet bent, is het zeker nodig zult hebben om naar te kijken deze types van voedsel. Maar je moet aandacht besteden aan de rest van je dieet, ook.

Als je het eten van te veel calorieën, zelfs als ze niet afkomstig van koolhydraten, het gaat om het moeilijk te maken voor u om op gewicht te blijven en dat gaat om het moeilijk te maken voor het beheren van de ziekte.

Mythe 4: Mensen met Type 2 diabetes hebben te eten van een koolhydraatarm dieet

Diabetes kan met succes worden beheerd op een hoger of lager koolhydraten dieet. In feite, voor decennia, de Amerikaanse Vereniging van de Diabetes aanbevolen dat Type 2 diabetici eten een laag vet dieet, die de neiging heeft om hoger in de koolhydraten. Maar veel studies hebben nu aangetoond dat een lager gehalte aan koolhydraten dieet kan erg effectief zijn in het helpen van mensen met diabetes te verliezen (of behouden) van gewicht en het verbeteren van de insuline gevoeligheid.

Het is niet een ‘ one size fits all recept.

De sleutel is het vinden van de aanpak die werkt voor u—en niet alleen in termen van uw gezondheid, maar ook op uw levensstijl en voedsel voorkeuren. Als u diabetes heeft en u heeft problemen gehad met het verliezen van gewicht of het beheer van uw bloedsuiker op een traditionele, gematigde koolhydraat dieet, is het mogelijk dat een lager koolhydraatgehalte aanpak zou beter voor je werken. Het is niet een ‘ one size fits all recept.

Mythe 5: Als ik gebruik insuline of antidiabetica medicijnen, ik kan eten wat ik wil

Veel mensen geloven dat als ze het nemen van een medicatie om hun diabetes, dan hoeven ze niet om aandacht te besteden aan hun voeding. Dit is een gevaarlijke misvatting!

Uw eerste lijn van verdediging tegen de complicaties van diabetes komt eten, sporten, en het handhaven van een gezond gewicht.

Zelfs als je met behulp van anti-diabetische medicatie, uw eerste lijn van verdediging tegen de complicaties van diabetes is nog steeds te eten, sporten, en het handhaven van een gezond gewicht. Medicijnen, indien nodig, worden gebruikt in aanvulling op—en niet in plaats van—deze leefgewoonten. Als je niet in het beheer van uw dieet en je gewicht, je zult meer nodig hebben van medicatie om het beheer van uw bloedsuiker.

Doe alles wat je kunt om te leven een gezonde levensstijl. Uw medicatie zal beter werken voor u, en u zult gezond op de lange termijn.

Mythe #6: Mensen met ‘prediabetes’ (of een familiegeschiedenis van diabetes Type 2) altijd uiteindelijk bij full-blown diabetes Type 2

Gelukkig is dit niet waar. Als uw arts u heeft verteld dat uw bloedsuikerspiegel zijn borderline of dat u prediabetes, beschouw het als een wake-up call. Als je serieus bent over het verliezen van gewicht, het eten van een gezond dieet, en te oefenen, kunt u zeer waarschijnlijk voorkomen dat het ontwikkelen van diabetes.

Voor meer informatie over het voorkomen en beheren van Type 2 diabetes met een dieet, zie ook:

Wat is Hoge Glucose?

Kunt U Omkeren van Diabetes met een Dieet?

OVER DE AUTEUR

Monica Reinagel is een board-gecertificeerde gelicentieerde voedingsdeskundige, auteur en maker van één van iTunes’ hoogst gerangschikt gezondheid en fitness podcasts. Haar advies is dan ook regelmatig te zien op de TODAY show, Dr. Oz, NPR, en in de amerika ‘ s meest toonaangevende kranten, tijdschriften en websites. Heb je een voeding vragen? Bel de Voeding Diva luisteraar lijn op 443-961-6206. Uw vraag kan worden aanbevolen op de show. Verblijf in de voeding loop! Luisteren en abonneren op de Voeding Diva show op Apple, Spotify, of waar u uw podcasts.

Lid worden van de Voeding Gesprek
Facebook | Twitter