10 Beste Bescherming Tegen Identiteitsdiefstal Tips

0
53

U weet waarschijnlijk dat diefstal van identiteit treedt op wanneer een strafrechtelijke neemt de persoonlijke gegevens, zoals uw naam, sofi-nummer, geboortedatum, of moeders meisjesnaam en gebruikt om fraude te plegen. Volgens een Speer rapport, 14,4 miljoen consumenten waren slachtoffers van identiteitsdiefstal in 2018.

Gelukkig, het aantal ID-diefstal gevallen is trending vanwege de technologie, zoals embedded chips in creditcards. Echter, de out-of-pocket kosten van een slachtoffer van fraude is meer dan verdubbeld tussen 2016 en 2018 naar $1,7 miljard.

De out-of-pocket kosten van een slachtoffer van fraude is meer dan verdubbeld tussen 2016 en 2018 naar $1,7 miljard.

Eens een dief heeft uw vertrouwelijke gegevens, ze kan het gebruiken op verrassende manieren—het indienen van valse belastingaangifte, het indienen van valse health insurance claims, om valse rijbewijzen. Maar het is meer gebruikelijk om een dief te legen van uw bankrekening, het maken van kosten op uw creditcard, of het openen van een nieuwe credit rekeningen niet betalen. Dat kan laat je met een enorme financiële verliezen en ernstig mislukte credit rapporten.

10 Beste Bescherming Tegen Identiteitsdiefstal Tips

 1. Begrijpen hoe criminelen te krijgen van uw gegevens
 2. Minder gegevens in uw portemonnee
 3. De limiet van uw pinpas te gebruiken
 4. Vernietigen van documenten met persoonlijke gegevens
 5. Maak uw financiën papierloze
 6. Bescherm uw apparaten
 7. Let op de tekenen van identiteit diefstal
 8. Houd een oogje op uw krediet rapporten
 9. Bevriezen van uw creditcard
 10. Vergeet niet dat kinderen kunnen worden slachtoffers van identiteitsdiefstal

Laten we een kijkje nemen op de beste manieren om te voorkomen dat een diefstal van identiteit slachtoffer.

1. Begrijpen hoe criminelen te krijgen van uw gegevens

De beste manier om te beperken uw kans om een ID-diefstal slachtoffer is om te begrijpen hoe criminelen uw persoonlijke gegevens in de eerste plaats.

Stelen: Een dief van uw portemonnee, handtas, credit card of persoonlijke documenten op de ouderwetse manier, door dieven hen wanneer u niet op zoek.

Dumpster diving: Deze vuile tijdverdrijf gaat graaien door middel van vuilnisbakken op zoek naar rekeningen, verklaringen of andere documenten met vertrouwelijke informatie.

Skimming: Een skimmer is een elektronische opslag apparaat dat gebruikt kan worden (of is geïnstalleerd op een betaling met een kaart slot) om te stelen van je pinpas of credit card nummer.

Toegang tot de Database: Corrupte medewerkers kunnen stelen van persoonlijke informatie van een bedrijf database of verkopen aan andere dieven.

Phishing: Dit is een e-mail scam waar een oplichter doet zich voor als een financiële instelling, overheid of een bekend bedrijf en probeert u dupe te geven tot uw persoonlijke informatie.

Het wijzigen van uw adres: Een dief doorschakelen kunt uw e-mail, dus het gaat naar een andere locatie waar ze toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke informatie.

2. Minder persoonlijke informatie

Als u geen persoonlijke gegevens, is het minder waarschijnlijk dat verloren of gestolen is van u. Dus, alleen de naakte essentie in uw portemonnee of tas.

Bijvoorbeeld, je moet nooit dragen aan de Sociale Zekerheid-kaart, of een kopie, want het is de poort naar je identiteit. Trouwens, je hoeft alleen de kaart in een beperkt aantal situaties, zoals het invullen van papierwerk voor een nieuwe baan.

In plaats daarvan, onthouden van uw sofi-nummer en bewaar de kaart op een vergrendeld, brandwerende kast of bank kluis en kan dus niet in de verkeerde handen vallen.

Een ander item verwijderen van uw portemonnee is het papieren cheques. Zij tonen uw bank account number en zijn zeer makkelijk te vervalsen. Zelfs een gestolen papieren controle kon worden vele malen gekopieerd en gebruikt voor het afbreken van uw account snel. Overweeg het gebruik van een bankpas of credit card plaats.

Zelfs een gestolen papieren controle kon worden vele malen gekopieerd en gebruikt voor het afbreken van uw account snel. Overweeg het gebruik van een bankpas of credit card plaats.

Als u een pinpas, schrijven nooit uw PIN (persoonlijk identificatie nummer) op de kaart of draag hem met de kaart. Als een dief aan de kaart en de toegangscode, ze konden afvoer van uw bankrekening in seconden. Uw automatische incasso-PIN-code is een nummer dat u slechts hoeft te onthouden om veilig te blijven.

Slim over wat in uw portemonnee zal gaan een lange weg in de richting waardoor je minder kans om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal. De bottom line is dat je moet dragen wat je echt nodig hebt en laat alles op een veilige plaats.

GERELATEERD: Identiteit Diefstal Oplichting U Moet Weten Over

3. De limiet van uw pinpas te gebruiken

Zoals ik al zei, het gebruik van een bankpas is veiliger dan een papieren cheques als het gaat om het beschermen van jezelf tegen identiteitsdiefstal. Echter, betaalkaarten zijn niet zo veilig als creditcards.

Met een bankpas, uw aansprakelijkheid is afhankelijk van als u een verloren of gestolen kaart. Als u op de hoogte van uw bank voor fraude optreedt, hebben geen financiële verantwoordelijkheid. Echter, als je niet vangen debit card fraude vroeg, kon je aan de haak voor deze bedragen:

 • Aanmelden van uw bank binnen twee werkdagen krijgt u een $50 maximale aansprakelijkheid.
 • Aanmelden van uw bank binnen 60 dagen na ontvangst van een verklaring geeft u een $500 maximum aansprakelijkheid.
 • Aanmelden van uw bank meer dan 60 dagen na ontvangst van uw verklaring geeft u onbeperkte aansprakelijkheid.

In andere woorden, als u meer dan twee maanden vanaf de kennisgeving ongeoorloofd debit card kosten, je zou kunnen verliezen elke cent op je bankrekening gekoppeld aan de kaart—plus, nog te betalen kosten rekening-courant.

Gebruik van een bankpas is risicovoller dan een creditcard als het gaat om uw financiële verantwoordelijkheid voor fraude.

Met een creditcard, indien u dit melden als verloren of gestolen voordat fraude optreedt, uw aansprakelijkheid is nul. En als u het rapport na een dief maakt kosten, uw maximale aansprakelijkheid is slechts $50.

Dus, vergeet niet dat het gebruik van een bankpas is risicovoller dan een creditcard als het gaat om uw financiële verantwoordelijkheid voor fraude.

4. Vernietigen van documenten met persoonlijke gegevens

U hebt waarschijnlijk gehoord dat je moet vernietigen ieder stuk papier dat persoonlijke gegevens bevat die, voordat het weg te gooien, vooral pre-goedgekeurde creditcard heeft. Documenten met uw naam, adres, sofi-nummer, of financiële rekening getallen geven de criminelen stukjes informatie die kan tegen u gebruikt worden.

Met behulp van een cross-cut papierversnipperaar dat maakt confetti-out van uw documenten om ervoor te zorgen dat een dumpster diver kan nooit achterhalen van uw vertrouwelijke gegevens.

5. Maak uw financiën papierloze

En spreken van papier, het is veel veiliger om te gaan papierloze en houden zo veel van je mail en financiële activiteiten online. Terwijl dat lijkt misschien contra-intuïtief als het gaat om het voorkomen van diefstal van identiteit, snail mail is een veel voorkomende manier is dat de dieven krijgen uw gevoelige gegevens.

Zelfs als u een mailbox die sloten, een identiteit dief kan doorsturen van uw e-mail om hun adres, zonder dat u het weet. Het ontvangen van financiële documenten en het betalen van rekeningen online is veel veiliger als u zich aanmeldt bij uw financiële rekeningen van een beveiligde Internet verbinding. Trek nooit aan iets te persoonlijk op een openbare computer of Internet verbinding.

Snail mail is een veel voorkomende manier is dat de dieven krijgen uw gevoelige gegevens.

Financiële documenten die u hebt ontvangen in een digitale indeling worden altijd in uw controle. Je kunt ze opslaan op uw computer, een externe harde schijf, een externe opslag service, of print ze uit, indien nodig. Online banking kunt u ook zien uw transacties zo vaak als je wilt en om rekening waarschuwingen. Op die manier zou je meteen weten als iemand probeert te stelen van je.

6. Bescherm uw apparaten

Net als met uw fysieke portemonnee, te elimineren zo veel prive-gegevens van uw computer en mobiele apparaten die u niet echt nodig hebt. En zorg ervoor dat het wachtwoord-bescherm uw apparaten dus een dief niet kon krijgen van uw informatie. Gebruik altijd een sterk wachtwoord moet meer dan acht tekens en een combinatie van cijfers, letters en symbolen.

Download security-software voor uw computer en stel deze in op automatisch bijwerken. Ook het bijwerken van uw besturingssystemen en apps, die kunnen bestaan uit verbeteringen van de beveiliging.

7. Let op de tekenen van identiteit diefstal

Het is onmogelijk om identiteitsdiefstal te voorkomen volledig; echter, als u de vangst van waarschuwingsborden vroeg genoeg bij bent, kan je de schade beperken. Kijk uit voor de volgende rode vlaggen die iemand frauduleus gebruik van uw persoonlijke gegevens.

 • Credit card kosten die u niet maken
 • Kosten of opname van een financiële rekening die je niet maken
 • Oproepen van verzamelaars over de schuld die niet van jou
 • Rekeningen of financiële overzichten ontbreken van snail mail
 • Een geld terug van de belastingdienst dat nooit aankomt

8. Houd een oogje op uw krediet rapporten

Het regelmatig controleren van uw krediet rapporten is een van de beste manieren om te smoren fraude in de kiem te smoren. Maar het is niet waterdicht, want er zijn vormen van diefstal van identiteit die niet betrekken van uw krediet, zoals de fiscale fraude.

De officiële gratis website waar u het nakijken van verslagen van elk van de landelijke kredietbureaus (Equifax, Experian en TransUnion) elke 12 maanden annualcreditreport.com. Als je onjuiste informatie op uw credit—zoals het verkeerde adres, rekeningen die u niet te openen, vragen van bedrijven die u niet herkent, of onjuiste saldi—is het mogelijk dat u bent slachtoffer geworden van diefstal van identiteit.

Geschillen eventuele fouten met elke credit bureau en fraude melden aan de Federal Trade Commission (FTC). Neem ook contact op met de schuldeisers gemeld dat onjuiste gegevens over u en geschil het meteen.

9. Bevriezen van uw creditcard

Een credit bevriezen is een functie waarmee u een verzoek kunt indienen van de kredietbureaus die voorkomt dat iemand uit het openen van een nieuwe rekening op uw naam. 2018, een nieuwe federale wetgeving vereist dat alle drie kredietbureaus te bieden gratis credit bevriest.

Een credit bevriezen niet beschermen tegen frauduleus gebruik van een bestaande account, zoals een credit card die je al hebt. Maar het is een proactieve maatregel die u controle geeft over wie toegang heeft tot uw credit-bestand.

10. Vergeet niet dat kinderen identiteit slachtoffers

Wist je dat er kinderen zijn meer dan 50 keer meer kans slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal dan volwassenen? Helaas, het kan gemakkelijk voor een oneerlijke familielid of vriend met de toegang tot hun persoonlijke gegevens te stelen van hun informatie.

De meeste ouders zijn onwetend dat hun kind het slachtoffer is totdat ze proberen binnen te halen van een rijbewijs of afgewezen voor een student een lening of een baan. Door vervolgens het kan een uitdaging zijn om problemen, zoals een mislukte credit verslag of zelfs een strafblad dat is al vele jaren in de naam van uw kind.

Kinderen zijn meer dan 50 keer meer kans slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal dan volwassenen.

Het is dus een goed idee te krijgen in de gewoonte van het controleren van uw kinderen’ credit-bestanden als u uw eigen. De kredietbureaus moet u controleren of je bent een kind van een ouder of wettelijk voogd door middel van een bewijs van uw adres en kopieën van het identiteitsbewijs van uw kind geboorteakte en die van uw kind Sociale kaart.

Als u een ouder kind, die is opgezet als een bevoegde gebruiker op een credit card of heeft een eigen auto of een student lening, zou ze hebben een credit-bestand. Maar als je jonge kind een rapport van het krediet, hij of zij heeft waarschijnlijk een diefstal van identiteit slachtoffer. Het hebben van een credit-bestand betekent dat iemand hun informatie te openen op een of meer rekeningen.

Als uw kind een diefstal van identiteit slachtoffer, plaats een fraudemelding of een beveiliging bevriezen op zijn of haar bestand. Vervolgens stelt de politie en aangifte bij de FTC.

Net zoals je kan niet jezelf te beschermen tegen elk type van mogelijke diefstal van identiteit, kunt u niet volledig beschermen van uw kinderen, of. De beste manieren om uzelf en uw gezin veilig zijn om te bewaken uw privacy en waakzaam blijven voor de waarschuwing tekenen dat je al slachtoffer bent.

OVER DE AUTEUR

Laura Adams behaalde een MBA van de Universiteit van Florida. Ze is een award-winnende personal finance auteur, spreker en consument advocaat die is een betrouwbare en frequente bron voor de nationale media. Haar boek, Vrij van Schuld Blauwdruk: Hoe om Eruit te Komen van de Schuld en het Opbouwen van een Financiële Leven Je Liefde, was een Amazon #1 Nieuwe Release. Hebt u een geld kwestie? Bel het Geld Meisje luisteraar lijn op 302-364-0308. Uw vraag kan worden aanbevolen op de show. Verblijf in de persoonlijke financiën loop! Luisteren en abonneren op de Geld Meisje podcast over Apple, Spotify, of waar u uw podcasts.

Doe mee aan de Geld Gesprek

Facebook | Twitter