Wat Is een Creditcard APR?

0
31

Q. “ik ben het proberen te begrijpen van de verschillen tussen mijn verschillende credit cards. Wat is nu precies een creditcard APR en hoe wordt deze berekend?”

A. JKP staat voor Jaarlijks kostenpercentage, dat is de rente die u moet betalen over een periode van 12 maanden.

Bijvoorbeeld een kaart met 24% APR kosten 2% per maand over de saldi die je van maand tot maand.

Nu Kopen


Maar wat is er moeilijk over credit cards is dat één account kunt meerdere APRs. De card maatschappij kan één tarief voor het doen van aankopen, een evenwicht overdracht, en een andere voor voorschotten in contant geld. Bovendien zijn sommige APRs zijn variabel en kunnen veranderen in de tijd.

Hoe Creditcard APR Berekend

Belang voor creditcard saldi berekend op een maandelijkse basis. Maar sinds maanden variëren in lengte, de meeste creditcardmaatschappijen gebruiken een dagelijkse periodieke tarief (DPR), dat is het rentepercentage gedeeld door 365.

De dagprijs vermenigvuldigd met uw dagelijkse saldo en door het aantal dagen in de maand. Hier is de formule:

Balans x DPR x dagen in de maandelijkse cyclus = belang voor die maand creditcard

Hoe Creditcard Betalingen worden Toegepast op Uw Account

Zoals ik al eerder vermeld, verschillende soorten van credit card transacties kunnen komen met verschillende APRs. Wanneer u een betaling heeft ontvangen, krijgt over het algemeen toegepast in de richting van uw tegoeden in volgorde van hoogste naar het laagste tarief. Dat helpt u zich te ontdoen van de duurste schuld eerst.

Het is belangrijk om altijd te maken van creditcard betalingen op tijd, want te laat komen kan ertoe leiden dat u om te worden onderworpen aan een hogere straf APR.

Sommige kaarten bieden een inleidende APR dat is een tijdelijke lage rente op nieuwe accounts. Na het einde van de promotieperiode, de APR kan aanpassen aan een hoger tarief. Een creditcard is een complete APR informatie dient duidelijk te worden weergegeven in uw card overeenkomst en op de uitgever van de website.

Inzicht APRs kan u helpen bij het gebruik van de credit kaarten slim en bespaar geld op de kosten. Vergeet niet dat u nooit meer betaalt geen rente als u betaalt met een credit card saldo af volledig door de staat vastgestelde datum.

Andere Links Die U Graag Zou Willen:

5 Manieren om een Lening met een Slechte Krediet

Hoe je een Creditcard met een Slechte Krediet

25+ Beste Tools voor het Beheer van Geld en Productiviteit

Credit Score Survival Kit – een vrije multimedia video tutorial met 3 strategieën voor het verhogen van uw credit scores!

APR Speelgoed Blok beeld van Shutterstock