Prævention Bivirkninger

0
29

Jeg så en patient i min klinik, der for nylig kom til at drøfte prævention valg. Hun betroede mig, at selvom hun virkelig ønsker at give det en chance, hun er super bange for hormonel prævention på grund af alle de bivirkninger, hun hørte hendes venner klage over. Men på samme tid, hun ved, at hun har behov for at starte en metode højre væk, fordi hun er endnu ikke klar til at blive mor.

Jeg møder så mange kvinder, der nægter eller er bange for de hormonale kontraceptiva. I stedet foretrækker de “pull-out” metoden eller “naturlig familieplanlægning” metoder, der ikke er meget effektive. I virkeligheden ser jeg ofte kvinder i mit kontor, der bliver gravide ved hjælp af disse metoder.

Enhver medicin, herunder over-the-counter og vitaminer, har bivirkning profiler. Intet er uden risiko. Og nogle af medicin virker bedre for nogle mennesker end andre. Det er vigtigt at afveje risici og fordele af hormonale kontraceptiva og diskutere disse spørgsmål med din læge, før du foretager dit valg.

Da det synes at være sådan et varmt emne blandt mine egne patienter, har jeg besluttet at afsætte denne episode til de risici og bivirkninger af piller. Forhåbentlig, det vil besvare nogle af dine spørgsmål og hjælpe dig med at træffe en velinformeret beslutning.

Lad Lissa Rankin besvare alle dine pinlige—og vigtigt—spørgsmål om sex og din krop i hendes bog, der hedder “SEX, ORGASME, OG COOCHIES: EN GYNÆKOLOG BESVARER DIT MEST PINLIGE SPØRGSMÅL.” Download denne e-bog for kun $1.99 fra overalt ebøger sælges.

De fleste Almindelige Bivirkninger af Hormonale Kontraceptiva

De mest almindelige bivirkninger, som jeg finder mine patienter oplever en reaktion på at iværksætte en hormonel prævention er følgende:

  • Kvalme

  • Mild hovedpine

  • Ændringer i humør

  • Brystspænding

  • Uregelmæssig menstruation

  • Øget udflåd

  • Vægtøgning

  • Hudforandringer

Nu er de fleste af disse bivirkninger er midlertidige og kan typisk løse inden for de første 3 måneder af dens anvendelse. Så hvis symptomerne er acceptabel, og du kan hænge i der, din krop er typisk justere den hormonelle forandringer.