Anticonceptie Bijwerkingen

0
31

Ik zag een patiënt in mijn kliniek onlangs die kwamen bij het bespreken van anticonceptie opties. Ze vertrouwde mij dat ze, hoewel ze het echt wil het een kans geven, ze is super bang van hormonale anticonceptiva, omdat van alle bijwerkingen ze hoorde haar vrienden klagen over. Maar tegelijkertijd weet ze dat ze moet om te beginnen een methode juiste weg, want ze is nog niet klaar om moeder geworden.

Ik tegenkom zo veel vrouwen die weigeren of zijn bang van het hormonale anticonceptiva. In plaats daarvan verkiezen zij de “pull-out” – methode of “natural family planning” – methoden, die zijn niet erg effectief. In feite, ik zie vaak vrouwen in mijn kantoor die zwanger te worden met behulp van deze methoden.

Elke medicatie, zoals over-the-counter en die vitaminen, hebben een zijdelings effect profielen. Niets is zonder risico. En sommige medicijnen beter te werken voor sommige mensen dan anderen. Het is belangrijk om een afweging van de risico ‘ s en voordelen van hormonale anticonceptiva en bespreek deze zaken met uw arts voordat u uw keuze maken.

Aangezien het lijkt te zijn een dergelijke een hot topic onder mijn eigen patiënten, heb ik besloten te wijden deze aflevering van de risico ‘ s en nadelige effecten van anticonceptiva. Hopelijk, zal het antwoord op sommige van uw vragen en helpen u bij het maken van een goed geïnformeerde beslissing te nemen.

Laat Lisa Rankin antwoord op al uw pijnlijke—en belangrijke—vragen over seks, en je lichaam in haar boek genaamd “SEKS, ORGASME, EN COOCHIES: EEN GYNAECOLOOG ANTWOORDEN op UW MEEST GÊNANTE VRAGEN.” Download dit ebook voor slechts $1.99 overal ebooks worden verkocht.

De meest Voorkomende bijwerkingen van Hormonale Anticonceptiva

De meest voorkomende bijwerkingen die ik mijn patiënten ervaren in reactie op het initiëren van hormonale anticonceptiva zijn de volgende:

  • Misselijkheid

  • Milde hoofdpijn

  • Veranderingen in de stemming

  • Gevoelige borsten

  • Onregelmatige menstruele bloedingen

  • Toegenomen vaginale afscheiding

  • Gewichtstoename

  • Veranderingen van de huid

Nu, de meeste van deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en verdwijnen gewoonlijk binnen de eerste 3 maanden van het gebruik. Dus als de klachten draaglijk en hang je daar, met je lichaam doet meestal aanpassen aan de hormonale veranderingen.