5 Eenvoudige Stappen om het Beheersen van een Nieuwe Vaardigheid in 30 Dagen

0
27

Vandaag gaan we verkennen hoe om nieuwe vaardigheden te verwerven.

Oma Knuffelt heeft een supermacht. Niet alleen heeft ze uitvoeren van de gemeenste, magerste day care center in de grotere Metro gebied, maar ze is ook een superlearner. Als ze besluit dat het tijd is om master van een nieuwe vaardigheid, ze doet het snel, en met meedogenloze efficiëntie. In een wereld waar ze zeggen dat je zult veranderen carrière zeven keer, er is geen betere vaardigheden dan de mogelijkheid om up-to-snel aan de slag met iets nieuws.

Knuffels arts onlangs adviseerde ze leren Yoga. Knuffels heeft biceps te sterven voor het runnen van een kinderdagverblijf, ze heeft te kraken, de zweep, de hele dag lang. Maar anders dan biceps, zij kunnen gebruik maken van een goede make-over. Dus, ze draaide haar scherpe intellect op het hervormen van haar lichaam van binnen uit. Wanneer haar scherpe intellect neemt op een taak, uit het verband, omdat het segment rechts door alles op haar manier.

Als u wilt de meester van een nieuwe vaardigheid, volg Oma ‘ s voorbeeld.

1. Het identificeren van de belangrijkste elementen te beheersen

Begin met het vinden van de meest belangrijke onderdelen van een vaardigheid. Wat zijn de basics die ond alles anders? Praat met mensen die goed zijn in wat je wilt leren. Lees de blog-berichten. Lees boeken. Met slechts een beetje onderzoek, zult u in staat zijn om een paar belangrijke elementen.

Als je aan het leren bent fotografie, kun je besluiten dat het begrijpen van de verlichting, het opstellen van goede foto ‘ s en post-processing doet krijgt u de meest fotografie bang voor je inspanningen.

Als je aan het leren bent om verhalen te schrijven, het begrijpen van de basisprincipes van het construeren van een plot, het schrijven van dialoog en verbetering van uw grammatica kan worden wat je besluit is het meest belangrijk. Wilt u de focus van uw initiële leren op het beheersen van deze elementen.

Zeer snel, Oma ontdekt dat het vergroten van de flexibiliteit, mindfulness, adem controle en evenwicht zijn belangrijke elementen beheersen van yoga.

2. Maak een 30-dagen-uitdaging

Pak een lege agenda en het ontwerpen van een 30-dagen-uitdaging voor jezelf om te oefenen met de basisvaardigheden. Bepaal hoeveel tijd je besteedt elke dag te leren. Schrijf dan 30 bijkomende dingen u zal doen, elke dag, om zich te kunnen verplaatsen langs de leercurve. Elke dag moet concentreren op slechts één nieuwe vaardigheid, maar die vaardigheden gecombineerd moet bijdragen aan een reële vooruitgang.

Als fotograaf, je uitdagingen kan er als volgt uitzien:

  • Dag één: Leren hoe om de camera te bedienen (of je camera-app als u gebruikmaakt van een smartphone)
  • Dag twee: het Componeren en schiet tien foto ‘ s met behulp van de regel van derden
  • Dag drie: Gebruik een afbeelding editor te draaien en bijsnijden elke foto drie of vier manieren om te beginnen met het krijgen van een gevoel voor het bijsnijden

… en zo verder. U kunt de laag op meer en meer vaardigheden elke dag.

Oma Knuffelt heeft besloten dat op dag één gaat ze aan te raken haar ellebogen met de tegenovergestelde handen. Voor haar, dat is een stuk. Dag 2, zal ze raakt haar taille. Dag 3, haar bovenbenen. Dag 10, ze zullen buigen in de heupen … iets wat ze nog niet gedaan voor jaren.

Het doel is de gestage vooruitgang, zelfs als het heel klein is.

Natuurlijk, er is een grens aan hoe flexibel Knuffels kunt krijgen in slechts 30 dagen. Als ze gewoon niet kan helemaal in een one-legged Vogel van het Paradijs opleveren, wanneer zij die op haar curriculum, dat is fijn! Het is geen wedstrijd. Het doel is de gestage vooruitgang, zelfs als het heel klein is.

Ze kan overzien waar ze is, en hoe snel ze gaan, en wijzig vervolgens de rest van haar 30-dagen uitdaging om meer realistische gebaseerd op hoe snel ze ‘ s loopt.

3. Doen gericht, deliberate practice

Wanneer u bezig bent uw dagelijkse uitdaging activiteit, worden opzettelijk met die tijd. Schakel uw telefoon en het elimineren van andere afleidingen. Concentreren op niets behalve uw praktijk sessie.

Schakel uw telefoon en het elimineren van andere afleidingen.

Hersenen leren het beste wanneer ze zich kunnen concentreren op een probleem. Tijdens uw praktijk, kiezen er bewust voor één ding te beheersen, en uw aandacht. Elke dag van de uitdaging moet duw je een beetje langs je huidige niveau, dus je hersenen is betrokken bij het vinden van manieren om te strekken verleden wat je nu kan doen.

4. Draai vaardigheden

U hoeft niet naar de praktijk dezelfde elementen van een vaardigheid elke dag. In feite, u wilt de praktijk op verschillende elementen, zodat uw hersenen leert om ze te passen allemaal bij elkaar. Het heet de Interleaving Effect.

Oma Knuffelt brengt haar dagelijkse Yoga-time te gaan werken aan flexibiliteit, maar ook mengen in balans. Ze doet haar rekken door het aanraken van haar ellebogen. Dan, ze zal doorbrengen van een paar momenten balanceren op een voet voor een paar seconden. Ze kunnen mixen in een paar ademhalingen van het middenrif.

Ten eerste kan ze deze oefeningen afzonderlijk elke dag. Maar als ze meesters het gemakkelijker niveaus, ze kan combineren. Dag 20 van haar uitdaging, bijvoorbeeld, kunnen zich richten op het nemen van vijf ademhalingen tijdens het balanceren op één been, en dan stabiliseren door het aanraken van haar knieën. Dag 30, ze doen één been deadlifts als een pro. Alleen, weet je, ongeacht de werkelijke yoga versie van dat heet.

5. Spaced repetition

De 30-dagen uitdaging is over het toevoegen van iets nieuws, hoe klein ook, aan uw repertoire dagelijks. Maar de herziening voorafgaand materiaal is, is ook belangrijk.

Hersenen werken op een mysterieuze manier!

U hoeft niet om te beoordelen voor alles wat je hebt geleerd elke dag, natuurlijk. U kunt gebruik maken van spaced repetition om te beoordelen voor een bepaalde vaardigheid op een dag nadat je het leren, na drie dagen, een week later, twee weken daarna, enzovoort. U wilt ruimte in de review dus je bekijkt het materiaal recht op het punt waar u bent over om het te vergeten. Dit versterkt het leren meer dan het terugkijken alles elke dag. Hersenen werken op een mysterieuze manier!

Knuffels besluit de proef op de som. Ze creëert een 30-dagen-uitdaging die geleidelijk helpt haar toename in flexibiliteit, balans en ademhaling. Elke dag doet ze een geconcentreerd, gedisciplineerd leren sessie in elk gebied. Ongeveer halverwege, ze begint ze te combineren, zodat ze duwt twee elementen tegelijk. En zie, haar scherpe intellect scheermesjes werk! Door het einde van de maand, heeft ze poseert als Vogel van het Paradijs stevig in haar vizier.

Kunt u het beheersen van nieuwe vaardigheden, ook. Het identificeren van de meest belangrijke elementen van de vaardigheid. Craft een 30-dagen-uitdaging van hapklare brokken om uw expertise te ontwikkelen. Mix-up van uw dagelijkse praktijk tussen de verschillende elementen, en gebruikt spaced repetition te maken stick. Al vrij snel, ongeacht hoe snel de technologie probeert om u te laten verouderd, zult u in staat zijn om wat het leven voor u in petto heeft. Knuffels kunnen leven met een scheermes-scherp verstand, maar je zult de ene op de snijkant.

DOE MEE AAN DE PRODUCTIVITEIT GESPREK

Duik in en praten over hoe te leven je beste worklife met Get-It-Done Man op Twitter en Facebook. Als je het leiden van een organisatie of een grote beweging, je groot denken, en u van plan bent om de wereld te veranderen, ik kan u helpen organiseren van uw leven te maken met grotere dingen mogelijk zonder overdaad. Lees meer op SteverRobbins.com. Blijf op de hoogte! Nieuwe afleveringen geleverd door in te schrijven op Apple, Spotify, of waar u uw podcasts.

Het werk Minder, Doe Meer, en hebben een Geweldig Leven!