Hoe Sneller Schrijven met Opeenvolgende Concepten

0
9

Vandaag gaan we bespreken hoe sneller schrijven door het stroomlijnen van uw schrijfproces.

Wanneer mensen zeggen dat ze het gaan om een boek te schrijven, ik ineenkrimpen. Niet omdat ik twijfel of ze—precies het tegenovergestelde. Ik ineenkrimpen, omdat ik weet hoeveel ondankbare werk is nodig om een boek te schrijven. Vanuit een business-perspectief, er is vrijwel geen direct financieel rendement, en slechts zelden heeft het indirecte rendement. Voor elke miljardair J. K. Rowling, er zijn 10,916,371 schrijvers die geld verliest het maken van hun meesterwerk. Als je schrijft efficiënt, in ieder geval kunt u de schade beperken.

(Let op bij de luisteraars: Als ik heb helemaal ontmoedigd u het schrijven van een boek, geweldig! Je bent vrij! Als je nu meer bepaald dan ook, die is ook geweldig! Want het betekent dat je de korrel te zien door.)

Begin op een zeer hoog niveau

Een lang stuk van het schrijven van een hoog niveau en flow. Het neemt u mee door de grote brok concepten in een bepaalde volgorde. Noteer dat de luchtstroom in een paar zinnen. Schrijf een zin voor elke belangrijke concept voor een essay. Voor een boek, het schrijven van een zin voor elk hoofdstuk. Gewoon de gedachten. Maak je geen zorgen over de volgorde, maar toch.

Als je aan het schrijven bent over de gevaren van het houden van bosmarmotten als huisdier, uw grote stukken kunnen worden:

  1. Er was een tragische marmot incident in Topeka, Kansas, in 1986.
  2. Bosmarmotten kan, inderdaad, chuck hout.
  3. Gebrek aan rekenvaardigheid plagen probeert te kwantificeren marmot uitgang.
  4. Bosmarmotten niet moet worden gehouden als huisdieren.

Dat is slechts vier zinnen lang. Van harte gefeliciteerd! U geschreven hebt uw eerste ontwerp.

Controleer uw meesterwerk

Nu dat je hebt geschreven uw eerste ontwerp, te herzien. Is de volgorde logisch? Doe de stukken vloeien logisch? Indien niet, de volgorde wijzigen, toevoegen of verwijderen van punten, en het bewerken van uw ontwerp tot aan het strak. Heeft iemand anders lezen en feedback geven. Het is slechts een paar zinnen, zodat het bewerken zullen snel.

Het bekijken van uw marmot artikel blijkt dat de logica is niet heel er. Niets in het overzicht eigenlijk suggereert bosmarmotten niet moet worden gehouden als huisdieren.

Je denkt. U herzien. U de volgorde wijzigen. U tweak en verdiepen van de punten om de logica expliciet:

  1. Bosmarmotten kan inderdaad chuck wood, dankzij hun geweldige tanden.
  2. In Topeka, Kansas, de lokale hout instantie niet wist hoeveel hout de Magilicuddy ‘ s pet marmot kon chuck. De gemeenteraad stuurde een vertegenwoordiger van het meten van de marmot de uitgang.
  3. De zon reflecteert op de marmot de tanden, verblind de vertegenwoordiger en deed hen vallen, tragisch, in een nabijgelegen bos-hakker.
  4. Gezien de geschiedenis van marmot-tanden-geïnspireerd ongevallen, marmotten moet niet worden gehouden als huisdieren.

Nu uw punten zijn meer uitgewerkt. Van harte gefeliciteerd! U hebt bewerkt uw eerste ontwerp in een tweede ontwerp. Je bent heel goed in.

Itereren over en over, verdieping en uitbreiding van

Nu, herzien je een weg door het manuscript over en voorbij. Elke keer proberen om elk deel ongeveer 50% beter. U wilt uitvouwen om alle onderdelen op hetzelfde moment, dus het stuk ontwikkelt zich geleidelijk, met dezelfde mate van detail in alle secties.

Het verleden van een bepaalde lengte, je kan het niet herzien van de hele manuscript op elke pass. In dat geval, neem gedeelte. Iterate elke sectie voor het detail en de lengte die u nodig hebt.

Lang schrijven uitdagingen

Wanneer je het schrijven van een boek, je kunt niet alles in je hoofd in een keer. Je weet dat je onderwerp goed. Zo goed dat de fundamentele concepten kunnen komen voor de geest vele malen in het boek.

Wanneer u werkt aan hoofdstuk 1, je bent oprichting van de traditie van bosmarmotten opspannen hout. U vermeldt dat in de oudheid, marmot tanden werden gekletst te worden gemaakt van diamant (ik ben het maken van die up om mijn punt te illustreren.) In hoofdstuk 5, als de zon lichtflitsen uit de marmot de tanden, je ook de vermelding van de oude diamond marmot tand gerucht.

Je wilt niet om de uitleg van een begrip of met behulp van een voorbeeld tweemaal.

In een boek, dat is een no-no. Je wilt niet om de uitleg van een begrip of met behulp van een voorbeeld tweemaal. Als je dat doet, zal een oplettende lezer zal opmerken en het schrijven van een superieur klinkende brief met uitleg over hoe veel beter dan zij zijn. Als je maar waren zo goed als hen, die u niet zou hebben gemaakt van een dergelijke voor de hand liggende, amateuristische fout. Hoewel ze nog nooit iets geschreven langer dan een kritische brief, zijn ze zeker ze kan het schrijven van je boek beter dan jij.

Zij verkeerd zijn, maar hen te vertellen, dus zal alleen maken ze indringender. Dus het is best om te voorkomen dat er dubbel in de eerste plaats.

Gebruik vroege concepten om duplicaten te vermijden

Uw eerdere concepten zijn in wezen omtrek van uw boek, op verschillende niveaus van detail. Kies een ontwerp gedetailleerd genoeg om te geven u een stappenplan van het boek, en kort genoeg om te scannen snel. Opslaan als Voorbeeld en Concept Referentie-Ontwerp.

Wanneer u een voorbeeld of een concept, de opmerking in de referentie-ontwerp. Onder uw skelet hoofdstuk 1, bijvoorbeeld, je zou opmerking: Gebruikt diamant marmot voorbeeld.

Bij het zoeken naar een voorbeeld voor de zon glinstert-off-tanden hoofdstuk, zult u het scannen van uw Referentie-Ontwerp voor de vetgedrukte items. De diamant marmot tanden voorbeeld zal pop uit, zodat je weet niet opnieuw gebruiken. In plaats daarvan, gebruik je een schattige kleine 14e eeuw anekdote over bosmarmotten gek aan het worden en steeds dolle tijdens een totale zonsverduistering.

Het gebruik van herhaalde gaat, je kunt het schrijven van een essay. U kunt blijven gaan en het schrijven van een boek. Gewoon gebruik maken van de cycli. Schrijf het super-kort, bewerken en herschrijven 50% beter, dieper en sterker. Herhaal de cyclus totdat je hebt bereikt de lengte die u wenst voor het hele stuk. Als uw stuk is te lang om te blijven in je hoofd in een keer, gebruik maken van een eerder ontwerp van een stappenplan. Opmerking-voorbeelden en concepten, en u zult het produceren van een voltooide meesterwerk dat is een bijzondere kunstwerk. Als voor de ruwe versies, kunt u chuck mensen.

MEER GET-IT-DONE GUY

Ik ben Stever Robbins. Volg Get-It-Done Man op Twitter en Facebook. Ik help overweldigd leidinggevenden krijgen alles onder controle. Hun controle. Als je het leiden van een organisatie of een grote beweging, denk groot, en zijn van plan om de wereld te veranderen, mij inhuren. Lees meer op SteverRobbins.com. Luister en schrijf je in op Apple, Spotify, Google, Stitcher, of waar u uw podcasts. En vergeet niet te abonneren op de Get-It-Done Guy nieuwsbrief om de productiviteit tips in je inbox elke maand.

Het werk Minder, Doe Meer, en hebben een Geweldig Leven!