Het gebruik van Meerdere Schema ‘ s om te Houden van Uw Leven Onder Controle

0
14

Het onderwerp van vandaag is het plannen van uw leven wanneer de tijd veranderende eisen van uw beroep veranderen op een regelmatige basis.

Kunstenaars! Acteurs! Muzikanten! Creatieve mensen! Dit zijn mijn stam. Helaas, als een algemene regel, ze zijn ook brak. Public speakers zijn ook mijn stam, maar sommige van hen zijn trekken in de miljoenen. Dus ik denk dat het allemaal egaliseert.

Twee van de leden van mijn huidige Get-It-Done Groep professionele zangers. Hun leven is in een constante staat van chaos. We hebben geprobeerd het opzetten van een standaard wekelijkse schema voor hen, zodat ze zeker zouden zijn om tijd te besteden aan alles wat het kost om ze vooruit te komen.

Het werkte als een charme! Totdat het niet.

Schema ‘ s wijzigen

Als je een gewone 9-tot-5 type taak, kunt u een standaard wekelijkse schema. Je kunt voorspellen waar je moet vaak genoeg dat je kunt maken het tot een routine.

Maar in het geval van een professionele zangeres, het leven wordt onvoorspelbaar. Ze reizen, ze hebben optredens, ze hebben prospectie, ze hebben een studio-opname, ze leren lessen. Veel van hun professionele eisen zijn inflexibel. Uitvoeringsdata zijn in steen. Studio ‘ s worden verhuurd voor specifieke dagen en tijden. Back-muzikanten hebben hun eigen schema ‘ s die moeten worden ondergebracht. En rond dit alles, een professionele zangeres moet worden doen hun netwerken, boekhouding, website onderhoud, prospectie, en alles wat het kost om een bedrijf te runnen.

Als ze thuis is, is het zinvol om regelmatig prospectie uur, administratief dagen, sportschool tijd, tijd voor het schoonmaken, enzovoort. Maar een regelmatige 9 uur vergadering met een assistent, die u zou kunnen werken, wanneer het werken vanuit een kantoor aan huis, het werk zal niet werken wanneer ze in een opname studio van 8 uur per dag gedurende een week. Het is een constante strijd.

Plan meerdere agenda ‘ s

Gooi in een beetje planning vooraf, echter, en dit probleem smelt weg als pannenkoek make-up in koud ijs. (Vraag niet hoe ik dit weet.)

Zangeres Kathy kwam met een briljante oplossing—meerdere master agenda ‘ s.

Door het plannen van je agenda ‘ s op voorhand, u een sjabloon hebt om op terug te vallen om ervoor te zorgen dat u al uw wensen.

Op een gegeven moment haar leven actief is in één van de volgende drie modi: reizen voor live optredens, opnames in een studio, en werkt vanuit haar kantoor. Liever dan een enkele plannen die ze probeert op te leggen aan haar hele leven, Kathy ‘ s heeft ontwikkeld, een agenda voor elke fase van haar leven. Zij zorgt ervoor dat de agenda altijd zorgt voor zo veel van wat belangrijk is en wat mogelijk is.

Bijvoorbeeld, in haar werk-from-home agenda, ze is van plan een uurtje in de sportschool op 1 uur elke maandag, woensdag en vrijdag.

In haar reizen voor optredens agenda, ze weet dat dat niet haalbaar is. Maar het is haalbaar om te doen op de kamer voor de 30-minuten durende workout kort na het wakker worden. Dus ze wijst 7 om 7:30 uur voor een ochtend training.

In haar video-in-een-studio agenda, ze moet volledig worden gericht op haar stem vanaf het moment dat ze wakker wordt—7 om 7:30 uur is ingelaste voor vocale warmups. Maar er is tijd voor oefening in de avonduren, zodat haar studio agenda behoudt zich 8 tot 9 uur ‘ s avonds elke avond voor een training.

Niet zweten de details

Deze agenda ‘ s zijn niet in steen gebeiteld, natuurlijk. Als u agenda ‘ s voor de verschillende fasen van het leven, je bent altijd vrij om uw gegevens te wijzigen. Maar door het plannen van de agenda ‘ s van tevoren u een sjabloon hebt om op terug te vallen om ervoor te zorgen dat u al uw wensen.

Vele beroepen kunnen gebruik maken van deze!

Het is niet alleen kunstenaars, die een gek leven.

Als je een adviseur, workshopleider, of professioneel spreker, u kan ook grote fasen: prospectie en administratieve mode, reizen naar congressen of beurzen, en het reizen naar de klant.

Als u student bent, u misschien een schema wanneer de lessen zijn in de sessie, een schema voor uw zomer-baan, en een plannen—of het ontbreken daarvan—voor vakantie en vrije tijd.

Als je een architect, die je zou kunnen hebben een schema voor een project wordt ontworpen en ontwikkeld en een voor wanneer de bouw, is aan de gang.

De waarde hier is in het doen van al uw denken up-front. Je zorg ervoor dat je alles doet wat die moet doen, ongeacht in welke fase je zit.

U kunt variëren met de tijd

Hebben We praten over een wekelijks schema, maar u kunt het maken van een maandelijkse kalender, ook, of dagelijks. In de aflevering Van Plannen Overbelasting van de Duidelijkheid, we hebben geleerd dat het groeperen van de activiteiten in focus, admin, en de geest dagen kan u helpen in de zone en daar blijven.

U kunt een standaard dagindeling voor focus dagen of dagen waarop u de focus van de activiteiten. Dat schema zou kunnen blokkeren van 9 uur tot ‘s middags voor de focus van het werk,’ s middags om 1 uur voor de admin activiteiten, en 1 tot 5 uur voor de ongestructureerde denken en brainstormen die gericht zijn werk nodig heeft.

De waarde is in het doen van al uw denken up-front. Je zorg ervoor dat je alles doet wat die moet doen, ongeacht in welke fase je zit.

U kunt een standaard dagindeling voor admin dagen: 9 tot 10 uur voor de consolidatie van de dag admin taken in een dagelijkse to-do lijst; 10 tot 11 uur voor het lezen en reageren op e-mail; 11 uur ‘s ochtends tot’ s middags voor een dringende focus werk opruimen, dat zou kunnen wachten; en de rest van de dag aan het werk op de resterende administratieve taken.

Uw geest dagen schema zou kunnen lijken op de mijne. Het heeft slechts één item: “9 uur – al schema’ s voor de dag.”

Als je leven of werk heeft natuurlijke fasen die je in, u kunt nog steeds een schijn van controle. Het identificeren van de verschillende fasen die nodig zijn structuur. Maak dan een standaard agenda die geeft elke fase structuur en verzekert je vooruitgang.

In plaats van een onderbreking van al je gewoonten en stort je in de chaotische stroom van het leven en het volgende ding zoals Odysseus in de whirlpool (kan je vertellen dat ik niet een verlichte grote?), u zult worden voorbereid. Weet u hoe uw beperkte tijd zal veranderen. U zult in staat zijn om onderbreken van uw huis gewoonten en naar rechts in een andere set van gewoonten die nog steeds voldoet aan uw behoeften. En dat is een krachtige manier om minder te werken en meer te doen.

MEER GET-IT-DONE GUY

Ik ben Stever Robbins. Volg Get-It-Done Man op Twitter en Facebook. Ik help overweldigd leidinggevenden krijgen alles onder controle. Hun controle. Als je het leiden van een organisatie of een grote beweging, denk groot, en zijn van plan om de wereld te veranderen, mij inhuren. Lees meer op SteverRobbins.com. Luister en schrijf je in op Apple, Spotify, Google, Stitcher, of waar u uw podcasts. Wilt je productiviteit tips rechtstreeks naar uw inbox elke maand? Abonneren op de Get-It-Done Guy nieuwsbrief.

Het werk Minder, Doe Meer, en hebben een Geweldig Leven!