Een Goede Indruk maken in het Schrijven van Online

0
10

Vandaag gaan we praten over de geschreven equivalent van de toon en de lichaamstaal: de non-verbale onderdelen van het geschreven woord.

Hier in de 21e eeuw, zijn we allemaal, de hele tijd. Wanneer u begint met een nieuwe baan, binnen een mum van tijd uw bazen en collega ‘ s Gegoogled u, Binged u, Facebooked u, LinkedIned u, en Instagramed u. Ze heb gelezen wat je hebt geschreven. Ze hebben gezien uw poëzie blog. Dat betekent dat alle it—elke bit—zal factor in hoe ze u zien.

Oh, de vreugde.

Inhoud en vorm zijn verschillende

De online wereld is gevaarlijk en eng als we zeggen van de verkeerde dingen.

U zegt: ‘ik hou van rabarber cupcake” Alle kleine letters. Geen leestekens. Binnen 7 uur, de Rabarber Mensen van het Collectief is het organiseren van een schrijfactie om u verklaarde een rabarber-terrorist die zich voor de onvergeeflijke zonde van het transformeren van deze meest heerlijke planten in nederige cupcakes. Dat is omdat ze niet zoals de inhoud van uw boodschap. De inhoud is de werkelijke woorden en informatie in uw bericht.

Formulier is hoe u over te brengen van uw inhoud. Het is het schrijven equivalent van intonatie, lichaamstaal en andere non-verbale communicatie.

Vorm maakt een onbewuste indruk

Hoe u uitdrukking geven aan uw ideeën zaken.

Als mensen lezen uw schrijven, zullen ze bewust reageren op uw content. “Een verbod op het kwaad-rabarber defiler die desecrates alle rabarber door het nederige cupcakes!”

Als mensen lezen uw schrijven, zullen ze bewust reageren op uw content. Onbewust, maar ze zullen reageren op de vorm.

Onbewust, maar ze zullen reageren op de vorm. “Wow, dat rabarber verliezer niet profiteren of gebruik punctation. We moeten schamen dit incompetente doofus in het openbaar!”

Dit is een vreselijke reactie! Het enige dat erger is dan gekweld door de Mensen van de Rabarber Collectief wordt lastiggevallen en zelfs niet met de waardigheid van serieus te worden genomen door het Collectief.

Met de opkomst van sociale media en sms ‘ en, we zijn gaan door verschillende conventies voor de verschillende media. Je schrijft in een stijl als sms ‘ en, en andere bij het schrijven van langere vorm van berichten. Maar voor het grootste deel, het onbewuste signalen zijn niet veranderd. Als u wilt het beheer van uw publieke reputatie, persoonlijke merk, online aanwezigheid, of hoe je het noemen als je baas kijkt op uw Insta en rechters je op basis van wat ze vinden, speel op safe—het beheren van het onbewuste indruk ook.

Gebruik leestekens

Hoewel het al de woede niet te gebruiken leestekens deze dagen, interpunctie bestaat voor een reden—het verheldert je intentie. Je dient in te schrijven in de rabarber witness protection program zou niet zijn gebeurd als u alleen maar had gebruikt van de juiste leestekens. Met geen komma, worden de woorden “ik hou van rabarber cupcake” klinkt als je gaat om te doden van de rabarber en in cupcakes. Dat is de reden waarom de Rabarber Mensen in de Collectieve werd zo boos.

Zij wist niet dat je het schrijven naar uw shmoopie, met wie u belt “cupcake.” Voeg een komma en uw zin “ik hou van rabarber, cupcake.” Ze zou hebben toegejuicht je op voor dit prachtige, nieuwe manier aan dat je gekozen hebt voor romantiek uw shmoopie.

Profiteren

Zestig of zeventig jaar geleden, dichter e e cummings verlaten hoofdletters. Dus voor alle young ‘uns die er zijn die denken dat het schrijven in kleine letters maakt u moderne, je bent eigenlijk het emuleren van een veelgeprezen dichter uit het begin van de 20e eeuw. Die maakt je bijzondere historische geleerden, en we groeten u.

Totdat u bent beroemd, echter, met behulp van alle hoofdletters kunnen lijken weg te informeel. Uw vrienden kunnen houden, maar als je posten in het openbaar waar uw baas of collega ‘ s kunt zien, kom je over als iemand die niet de moeite waard zeer serieus.

Het is een schande, echt waar, want wanneer u een uitleg over uw kanker te genezen in alle lagere geval ze niet eens gelezen dat het hele ding. Ondertussen @IveReallyCuredCancer16, de persoon op u reageert met een perfecte hoofdlettergebruik en leestekens is eigenlijk een trol. Ze beweren dat er een onderzoek (er is niet) laten zien dat kanker kan worden genezen met maïzena, het water en de kleurstof (het kan niet).

Het is tragisch dat het menselijk ras zal missen kanker te genezen. Gelukkig, voor een aantal dagen handelaren in Duluth, maïzena futures gaat door het dak.

Een Goede Grammatica

Zodra u de woorden, leestekens en hoofdletters werken voor u, zorg ervoor om aandacht te besteden aan de grammatica. Grammatica bevat de woorden die u kiest, hoe u gebruik maken van zinnen en bijzinnen, en hoe u om uw woorden in een zin.

Met behulp van een goede grammatica helpt je komt over als een bedachtzame en intelligente. Met behulp van slechte grammatica voor welke reden dan ook—zelfs als het is omdat je je bij het schrijven in een taal die je niet spreekt vloeiend—komt over als minder bekwaam, minder handige en minder serieus mogen nemen. Het is niet de bedoeling. Ideeën moeten staan op hun eigen verdienste. Maar vergeet niet, dit spul is bewusteloos. Slechte grammatica zal van invloed zijn op mensen onder de indruk van je.

Met behulp van een goede grammatica helpt je komt over als een bedachtzame en intelligente.

Overweeg hoe de regionale en culturele dialecten en spreektaal invloed kunnen zijn op hoe je het ervaren. Taalkundig, verschillende dialecten zijn allemaal legitieme variaties van de taal. In termen van de indruk die ze maken online, ze kunnen tegen je werken wanneer ze gebruikt worden uit de context. In Amerikaanse bedrijf, zult u de beste indruk als je de taal is standaard en grammaticaal correct zijn. Tenminste, tot de dag dat we overwinnen taalkundige bias.

Gelukkig kunt u altijd scherpen en verbetering van uw grammatica. Grammatica Meisje, oprichter van de Quick and Dirty Tips netwerk, heeft de beste podcast op grammatica tips ooit op de genade van de ether. Abonneren op haar podcast als je niet al. Bij het schrijven van deze aflevering, ik bedoelde haar aflevering over het gebruik van “em-streepjes” dus ik zou kunnen zorgen dat ze correct gebruikt in de tonen transcript.

Schrijven met structuur

Als je doet lang-vorm schrijven—een lid, een essay, een twitter-draad, of een lange LinkedIn post—u kunt extra boost uw indruk door het structureren van uw schrijven. Je zult de verschillende punten in een langer stuk, en de volgorde van zaken.

Er is niemand om dat altijd zinvol. Over het algemeen beginnen met kort recapping relevante informatie die iedereen kent en onderschrijft. “Kort” is belangrijk. U bent het instellen van het podium, en het tonen van lezers u heeft een gemeenschappelijk begrip.

Een sterk verhaal en houd je lezers. Wilt u niet dat ze controle uit.

Klik vervolgens op verplaatsen naar uw belangrijkste punten. Als je een aanbeveling, u zou kunnen beginnen met de aanbeveling en volg de redenering. Als je over te halen, u zou kunnen beginnen met het bewijs en de opbouw van uw conclusie. Één van beide manier, een sterk verhaal en houd je lezers. Wilt u niet dat ze controle uit.

Mijn persoonlijke favoriet boek over structuur is Het Minto Pyramid Principle, door Barbara Minto. Het is de beste gids die ik ooit heb gevonden over hoe de structuur van de logica en het stroomt voor lezers.

De non-verbale aspecten van de spraak manifest in de tekst als spelling, interpunctie, hoofdletters en grammatica en structuur. Ze zijn niet verwerkt bewust, zodat de mensen scheef indruk van je op basis van deze non-verbale elementen. Wanneer u de zorg over uw publieke reputatie, het is het waard om in het werk om meester te worden van deze.

Geen aandacht voor hoe je jezelf presenteert online is, zoals te zien is op een sollicitatiegesprek in een gescheurd T-shirt en cutoff korte broek, met ongewassen haar. Hoewel het waar is uw kleding heeft niets te doen met uw vermogen om een werk te doen, is het nog steeds van invloed op de indruk die je maakt. Vergeet niet: van de Mensen Rabarber Collectieve uw baas, collega ‘ s, en nieuwe shmoopie kandidaat, managing hoe kom je zult een wereld van verschil maken.

MEER GET-IT-DONE GUY

Ik ben Stever Robbins. Ik hou niet van om te dragen pakken, maar ik hou van gebruik van liggende streepjes. U kunt volgen Get-It-Done Man op Twitter en Facebook. Als je het leiden van een organisatie of een grote beweging, je groot denken, en u van plan bent om de wereld te veranderen, ik kan u helpen organiseren van uw leven te maken met grotere dingen mogelijk zonder overdaad. Lees meer op SteverRobbins.com. Luister en schrijf je in op Apple, Spotify, Google, Stitcher, of waar u uw podcasts. Abonneren op de maandelijkse Get-It-Done Guy nieuwsbrief om de productiviteit tips rechtstreeks naar uw inbox.

Het werk Minder, Doe Meer, en hebben een Geweldig Leven!