10 voor-en Nadelen van 401(k) Leningen U Moet Weten

0
12

Amanda van Ohio zegt, “ik ben een lange tijd Geld Meisje podcast luisteraar en wil je weten of je zou kunnen doen is een show over het nemen van een lening van uw werkgever gesponsorde 401(k) plan. Is een 401(k) lening een goed idee als je nodig hebt snel toegang tot geld, en welke valkuilen moet je op letten?”

Bedankt voor uw vraag, Amanda! Als het saldo op uw pensioenrekening op het werk groeit, kan het erg verleidelijk om te tik. Maar eerst is het belangrijk om te begrijpen wat uw 401(k) biedt en de BELASTINGDIENST van de regels voor het lenen van één.

In deze post leer je 10 voor-en nadelen van het nemen van een lening van uw 401(k) of 403(b). We behandelen alles wat je moet weten om te begrijpen hoe deze leningen werken, potentiële problemen te vermijden, en tips voor het maken van verstandige financiële beslissingen.

10 voor-en Nadelen van 401(k) Leningen U Moet Weten

  1. U ontvangt fondsen snel.
  2. Je krijgt een relatief lage rente.
  3. U niet beschikt over een credit check.
  4. U kunt besteden zoals u wilt.
  5. Hebt u een korte terugbetaling termijn.
  6. U kunt niet meer lenen dan de wettelijke limiet.
  7. Uw betalingen moeten worden afgetrokken van uw salaris.
  8. U moet betalen niet-aftrekbare rente.
  9. Mis je op de potentiële markt winsten.
  10. Je zou kunnen hebben een dure late betaling.

Laten we beginnen met een 401(k) – primer in het geval u niet bekend bent met deze accounts. Een 401(k) pensioen plan is een van de meest krachtige besparingen voertuigen op de planeet. Veel kleine en grote bedrijven bieden hen. De 403(b) lijkt in de meeste opzichten, maar is beschikbaar wanneer u werkt voor bepaalde non-profit organisaties, zoals kerken en scholen.

Een 401(k) pensioen plan is een van de meest krachtige besparingen voertuigen op de planeet.

Als je genoeg geluk om te werken voor een bedrijf of een organisatie die biedt een pensioenplan, het is een ongelooflijk waardevolle voordelen die u zou moeten profiteren. Maar veel mensen negeren hun 401(k) of 403(b). Zij kunnen niet begrijpen hoe het werkt of ten onrechte gelooft dat je moet investeren expert om het te gebruiken.

U ervoor kiest om uw bedrijf storting van een percentage of van een flatscreen dollar bedrag van elk salaris in uw traditionele 401(k) of 403(b) vóór belastingen worden meegenomen. Dat is een mooi voordeel, want u betaalt geen belastingen op premies of hun investering winst tot je te nemen uitkeringen bij pensionering.

Echter, er is een andere optie genoemd van een Roth 401(k) of 403(b). Met een Roth, u betaalt belasting over uw bijdragen vooraf te betalen, maar u gewoonlijk niet voor het betalen van eventuele belasting op de toekomstige uitbetalingen van de premies of de beleggingsopbrengsten.

Deze belasting is vergelijkbaar met een Roth IRA. Echter, een Roth op het werk heeft een belangrijk voordeel, want er is geen inkomen te beperken. Als u een hoog inkomen, word je gediskwalificeerd voor het bijdragen aan een Roth IRA, maar dat is niet het geval met een Roth 401k of 403(b).

Voor 2019, u kunt bijdragen tot $19,000, of tot $25.000 als je 50 jaar of ouder, naar een werkplek in de pensioenregeling. Bovendien, veel werkgevers stimuleren werknemers om te slaan door “matching” bijdragen en het storten van extra geld op hun accounts. U kiezen hoe u wilt toewijzen uw bijdragen en bijpassende om een verscheidenheid aan beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen fondsen, obligatiefondsen en geldmarktfondsen.

Zie ook: 7 Eenvoudige Redenen om te Investeren in een Roth IRA of Roth 401(k)

Hoe een 401(k) Lening Werkt

Nu, laten we krijgen in de details van hoe een pensioenplan lening werkt. Een 401(k) lening is eigenlijk een lening, omdat er geen geldschieter. Het is gewoon de mogelijkheid om op een deel van uw pensioen op een tax-free basis en terugbetalen met rente.

Een 401(k) lening is eigenlijk geen lening want er is geen geldverstrekker. Het is gewoon de mogelijkheid om op een deel van uw pensioen op een tax-free basis en terugbetalen met rente.

Zelfs de term “belang” kan verwarrend zijn, omdat je niet geld te verdienen met een 401(k) lening. U betaalt zelf de rente van uw eigen vermogen. Dus, je geld van de ene zak naar de andere. Het doel van het betalen van rente wanneer je een pensioenrekening lening is te maken voor de verloren groei terwijl je “geleend” geld niet belegd in de markten.

De eerste hindernis voor het verkrijgen van een lening van uw 401(k) of 403(b) is dat het moet worden toegestaan door uw pensioenplan. Vraag uw voordelen beheerder of de regels door de herziening van de samenvatting plan beschrijving (SPD) document, welke u ontvangt elk jaar. Vanwege de administratieve rompslomp en de tijd die nodig is voor het beheren pensioen leningen, kleine bedrijven kunnen bieden.

Als het pensioen leningen zijn toegestaan, er is een limiet aan het bedrag dat u kunt krijgen: U kunt alleen lenen helft van uw verworven evenwicht, tot $50.000. Bijvoorbeeld, als u een saldo van $60.000, het maximum bedrag dat u kunt lenen is $30,000. Als uw saldo € 200.000, de meeste kunt u de lening zelf is $50,000. U kunt zelfs meerdere leningen, zolang het totaal niet boven de $50.000.

Pensioenrekening leningen komen met een set rente en de termijn omschreven in het plan document. De looptijd is meestal vijf jaar, maar het kan langer worden als u lenen geld om te kopen van een huis. U moet de betalingen in gelijke bedragen die voor de hoofdsom en rente, die wordt afgetrokken van uw salaris.

Als u terugbetalen van een 401(k) lening op tijd, u hoeft niet te betalen inkomstenbelasting of een boete. Echter, een van de grootste problemen bij het nemen van een lening van uw werkplek pensioenrekening is dat het uitstaande saldo is echter sprake van een vervroegde uittreding als u niet betalen op tijd. Als je jonger dan leeftijd 59½, zult u worden onderworpen aan de inkomstenbelasting, plus een extra 10% boete over de hele onbetaalde bedrag van de lening.

Een van de grootste problemen bij het nemen van een lening van uw werkplek pensioenrekening is dat het uitstaande saldo is echter sprake van een vervroegde uittreding als u niet betalen op tijd.

Bovendien, als je uit je werk of ontslagen, worden alle openstaande saldo van de lening wordt beschouwd als een vervroegde uittreding, tenzij u het betalen op de vervaldag van uw federale inkomstenbelasting. In andere woorden, de terugbetaling termijn aanzienlijk korter. Als je niet kan betalen de volledige openstaande saldo, dan betaalt u inkomstenbelasting en de 10% boete over alle bedragen die niet eerder belast.

Basis van een 401(k) Ontberingen Herroeping

Als uw 401(k) of 403(b) verbiedt leningen, of je moet meer dan het toegestane bedrag van de lening, kunt u in aanmerking komen voor een “hardheidsclausule” intrekking, indien dit is toegestaan door uw plan. Echter, ontberingen opnames niet zo veel flexibiliteit als leningen.

Ontberingen zijn specifieke omstandigheden die zijn goedgekeurd door de BELASTINGDIENST. Ze zijn te betalen voor het college, het kopen van een home -, het vermijden van uitsluiting op uw primaire woonplaats, of het hebben van onbetaalde medische of uitvaart.

Het nadeel van een 401(k) ontberingen intrekking is dat het komt met de belastingen en een 10% vroegtijdige terugtrekking boete als u bent jonger dan de leeftijd 59½. Plus, u kunt niet bijdragen aan uw pensioen account voor zes maanden. Deze beperking is bedoeld om te ontmoedigen deelnemers uit te tikken pensioenrekeningen in de eerste plaats.

Voor-en Nadelen van het Nemen van een 401(k) pensioenrekening Lening

Nu dat je begrijpt hoe een 401(k) lening werkt laten we elk van deze 10 voors en tegens voor het nemen van een.

1. U ontvangt fondsen snel.

Amanda vermeld hoeven snelle toegang tot uw geld, en dit is ongetwijfeld een van de voordelen van het nemen van een 401(k) lening. U zult geen behoefte aan het indienen van een aanvraag of het indienen jaar van de inkomstenbelasting.

U zult nodig hebben om een lening document met de instelling die beheert uw 401(k). Deze controleert het bedrag dat u wilt intrekken, de account te storten uw geld, de rente-en aflossingstermijnen.

Uw fondsen zijn meestal beschikbaar binnen ongeveer een week. Dus, als je toegang nodig hebt om snel geld en weet ook u kunt betalen het terug op de tijd, het nemen van een 401(k) lening kan een goede optie zijn.

2. Je krijgt een relatief lage rente.

Zoals ik al zei, de rente betaalt u gaat terug naar uw eigen pensioen-account, dus het werkt in uw voordeel op de lange termijn. Ook is de rente die u betaalt kan veel minder dan voor andere soorten van leningen, zoals een persoonlijke lening of een credit card saldo.

3. U niet beschikt over een credit check.

Omdat er niet een echte geldschieter betrokken bij het nemen van een lening van uw 401(k), uw krediet is niet een factor. Als uw pensioenrekening kan leningen, kunt u een niet uit wat er met uw financiën.

4. U kunt besteden zoals u wilt.

Wanneer u een 401(k) lening, hoe je besteden het is geheel aan u. Echter, zoals ik eerder zei, met een lening voor de aankoop van een huis kan je in aanmerking voor een langere krediettermijn. Dus, zorg ervoor dat u laat uw voordelen beheerder weten als u een gedeelte van een pensioen lening te kopen, bouwen of verbouwen van een huis.

Met behulp van een lening voor de aankoop van een huis kan je in aanmerking voor een langere krediettermijn.

5. Hebt u een korte terugbetaling termijn.

Tenzij je een 401(k) lening om een huis te kopen, meestal hebt u vijf jaar terug te betalen. Aflossen van een lening binnen een relatief korte periode kan ervoor zorgen dat u uw financiële leven op de rails met minder schulden en meer geld groeit voor het pensioen.

Afhankelijk van wat er gebeurt in de markten, de terugbetaling van een 401(k) lening met rente kan laat je met meer in rekening dan als je niet met een lening. Ervan uitgaande dat u betaalt het terug op schema, het zal niet belastbaar en kan een positief effect hebben op uw financiën.

6. U kunt niet meer lenen dan de wettelijke limiet.

Zoals ik al zei, als uw pensioenregeling biedt de mogelijkheid voor leningen, de IRS stelt het maximum van $50.000 of 50 procent van uw verworven saldo, indien dat minder is. En er kan een minimum-bedrag van de lening, zoals de $1.000.

Uw verworven saldo is het bedrag dat in het plan dat je zelf. U bent altijd 100 procent verworven in het pensioen bijdragen die je maakt. Echter, u kunt niet in het bezit van sommige of alle van de premies die uw werkgever heeft gemaakt, zoals het afstemmen van de bijdragen of winstdeling.

Controleer dus of uw plan document op, of vraag uw voordelen-beheerder voor meer informatie als u niet zeker weet wat uw verworven evenwicht is. Als u nodig hebt om meer te lenen dan de wettelijke limiet, zult u moeten kijken voor de overige kredietverlening opties.

7. Uw betalingen moeten worden afgetrokken van uw salaris.

Kun je niet een forfaitaire terugbetaling voor een 401(k) lening. Uw betalingen zijn ingesteld door de automatische inhouding op uw salaris. De meeste plannen toestaan voor de maandelijkse of driemaandelijkse betalingen.

Dus, zorg ervoor dat u weet wat uw lening te betalen bedrag zal worden en dat je het je kunt veroorloven. Het missen van een betaling betekent dat uw gehele uitstaande saldo kan worden beschouwd als een vroege opname, onderworpen aan de belastingen en een fikse boete.

8. U moet betalen niet-aftrekbare rente.

Als ik heb bedekt, geld dat u leent van uw 401(k) of 403(b) is het straf-gratis als je alle regels volgen, maar het is niet van belang-gratis. De rente die u betaalt wordt toegevoegd aan het saldo van uw account, en het tarief is opgegeven in uw plan document. De lening plus rente moet in het algemeen worden terugbetaald binnen de vijf jaar.

Let ook op dat de rente die u betaalt op een pensioen plan lening is niet aftrekbaar van de belastingen. Als u van plan bent om het geld gebruiken om een huis te kopen of te betalen voor onderwijs, je zou beter af zijn het krijgen van een hypotheek of een student lening. Deze producten kunt u aftrekken van het geheel of een gedeelte van de rente van uw belastbaar inkomen.

9. Mis je op de potentiële markt winsten.

Het doel van het hebben van een pensioenrekening is om uw geld te laten groeien voor de toekomst. Geld je intrekken voor een lening zal missen dat de potentiële groei.

Zelfs als u de lening terug te betalen op tijd, u waarschijnlijk zou komen te kort. Omdat je niet weet wat er zal gebeuren in de markten, je kunt niet weten hoeveel groei je zou missen.

10. Je zou kunnen hebben een dure late betaling.

Als je een 401(k) lening en iets onvoorziene gebeurt, zoals het hebben van een financiële ontbering of het verliezen van je baan, je zou kunnen eindigen in een krappe plek. Het scheiden van uw werkgever om welke reden betekent dat uw gehele saldo van de lening het gevolg is van door het indienen van de fiscale deadline. Anders wordt het beschouwd als een vervroegde uittreding als u bent jonger dan de leeftijd 59½.

Zorg er dus voor dat alles goed is met uw werk voordat u besluit om een pensioenrekening lening.

Moet Je een 401(k) Lening?

Of je moet een lening van uw 401(k) of 403(b) is afhankelijk van uw omstandigheden en hoe u van plan bent om het geld. Laten we zeggen dat je baan is veilig en u bent jonger dan 59½. Als je met een lening van uw 401(k) – bij 5% rente, dat zou een betere optie dan het nemen van een hardheidsclausule uit de handel nemen en het betalen van de inkomstenbelasting, vermeerderd met 10% boete.

Of je moet een lening van uw 401(k) of 403(b) is afhankelijk van uw omstandigheden en hoe u van plan bent om het geld.

Een andere overweging is, dat de werkplek pensioen plannen bescherming van een federale wet, de Employee Retirement Income Security Act van 1974 (ERISA). Het stelt minimale normen voor de werkgevers en de plan-beheerders. Een van de belangrijkste waarborgen het geeft u bescherming tegen schuldeisers.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je geld in een ERISA-gekwalificeerde account en uw baan verliest en niet meer kan betalen uw auto lening. Als de lener krijgt een vonnis tegen u, ze kunnen proberen om terugbetaling van u in een verscheidenheid van manieren, maar niet door het krijgen in uw 401(k).

Er zijn uitzonderingen wanneer een gekwalificeerde ERISA plan is in gevaar, bijvoorbeeld wanneer u aan de IRS voor de federale fiscale schulden, verschuldigd strafrechtelijke sancties, of hij een ex-echtgenoot krachtens een Gekwalificeerd Binnenlandse Betrekkingen Bestelling. Maar het hebben van geld in een pensioenplan op het werk geeft je een unieke bescherming in het geval u een financiële catastrofe.

Om al deze redenen, adviseer ik het niet nemen van geld van uw pensioen als u kunt helpen. Kijken naar andere opties, zoals het krijgen van een hypotheek, een home equity lening, student lening, of het gebruik van geld in uw IRA—voor het lenen van uw 401(k) of 403(b).

Als uw pensioenregeling biedt een gratis consult met een adviseur, profiteer van de gelegenheid om een advies op maat en stellen we vragen over uw opties. Denk goed na over de voors en tegens van een 401(k) lening voor het ledigen van uw pensioenrekening.

MEER GELD MEISJE

Volg het Geld Meisje en deelnemen aan de personal finance gesprek op Facebook en Twitter. Luister en schrijf je in op Apple, Spotify, Google, Stitcher, of waar u uw podcasts. Aanmelden voor het gratis Geld Meisje Nieuwsbrief om financiën tips rechtstreeks naar uw inbox.

Bejaarde Man die Piggy Bank aann Shutterstock