Hvordan til at Skrive Hurtigere med Udkastene

0
14

I dag vil vi diskutere, hvordan til at skrive hurtigere ved at strømline din skriveproces.

Når folk siger, at de kommer til at skrive en bog, jeg krummer tæer. Ikke fordi jeg tvivler på dem—præcis det modsatte. Jeg krummer tæer, fordi jeg ved, hvor meget utaknemmeligt arbejde at skrive en bog. Fra et forretningsmæssigt perspektiv, er der næsten ingen direkte økonomisk afkast, og kun sjældent har den indirekte finansielle afkast. For hver milliardær J. K. Rowling, der er 10,916,371 forfattere, der mister penge ved at skabe deres mesterværk. Hvis du skriver effektivt, i det mindste du kan minimere skaderne.

(Bemærk, at lyttere: Hvis jeg helt har afskrækket dig fra at skrive en bog, er det fantastisk! Du er fri! Hvis du nu er mere målrettet end selv, det er også stor! Fordi det betyder, at du har mandshjerte til at se det igennem.)

Start på et meget højt niveau

En lang stykke af skriftligt har et højt niveau, flow. Det tager dig gennem den store luns begreber i en bestemt rækkefølge. Skriv ned, at strømmen i et par sætninger. Skriv en sætning for alle større koncept for et essay. For en bog, skrive en sætning til hvert kapitel. Bare få tanker ned. Må ikke bekymre dig om rækkefølgen, men alligevel.

Hvis du skriver om farerne ved at holde woodchucks som kæledyr, din store bidder, kan være:

  1. Der var en tragisk woodchuck hændelse i Topeka, Kansas, i 1986.
  2. Woodchucks kan, faktisk, chuck træ.
  3. Manglende regnefærdigheder plager forsøg på at kvantificere woodchuck output.
  4. Woodchucks bør ikke holdes som kæledyr.

Det er bare fire sætninger lange. Tillykke! Du har skrevet din første udkast.

Gennemgå dit mesterværk

Nu, at du har skrevet din første udkast, reviderer det. Ikke for mening? Gøre de stykker flow logisk? Hvis ikke, skal du ændre den rækkefølge, tilføje eller fjerne punkter, og redigere dine forslag til, indtil det er stramt. Lad en anden læse det og give feedback. Det er bare et par sætninger, så redigering vil være hurtig.

Gennemgang af din woodchuck artikel afslører, at den logik er ikke helt der. Intet i din skitse tyder faktisk på woodchucks bør ikke holdes som kæledyr.

Du tror. Du reviderer. Du kan ændre rækkefølgen. Du kan justere og uddybe de punkter, for at gøre den logik klar:

  1. Woodchucks kan faktisk chuck træ, takket være deres fantastiske tænder.
  2. I Topeka, Kansas, den lokale tømmer myndighed ikke ved, hvor meget træ de Magilicuddy ‘ s pet woodchuck kunne chuck. Byrådet sendt en repræsentant til at måle woodchuck ‘ s output.
  3. Solen glimter fra woodchuck tænder, blindet repræsentant og fik dem til at falde, på tragisk vis, i et nærliggende træ-skår maskine.
  4. I betragtning af den historie af woodchuck-tænder-inspireret ulykker, woodchucks bør ikke holdes som kæledyr.

Nu kan dine punkter er mere konkretiseret. Tillykke! Du har redigeret dit første udkast til et andet udkast. Du får rigtig god til dette.

Gentage igen og igen, at uddybe og udvide

Nu, revidere din vej gennem manuskriptet igen og igen. Hver gang, så prøv at få hver en del omkring 50% bedre. Du ønsker at udvide alle dele på samme tid, så stykket udvikler sig gradvist, med den samme mængde af detaljer i alle sektioner.

Forbi en bestemt længde, kan du ikke ændre hele manuskriptet på hvert gennemløb. I så fald tage det punkt for punkt. Gentage de enkelte afsnit for detaljer og længde, du har brug for.

Lange skriver præsenterer udfordringer

Når du skriver en bog, du ikke kan holde det hele i hovedet på en gang. Du kender dit emne godt. Så godt, at de grundlæggende begreber, der kan komme til at tænke på mange gange i hele bogen.

Når du arbejder på i kapitel 1, du er ved at etablere tradition for woodchucks chucking træ. Du nævner, at i oldtiden, woodchuck tænder var rygter om at være lavet af diamant (jeg gør det op for at illustrere min pointe.) I kapitel 5, når solen glimt fra woodchuck tænder, kan du også nævne den gamle diamant woodchuck tand rygte.

Du ønsker ikke at forklare et begreb eller bruge et eksempel to gange.

I en bog, det er en no-no. Du ønsker ikke at forklare et begreb eller bruge et eksempel to gange. Hvis du gør det, en opmærksom læser vil lægge mærke til og skrive en superior-lydende brev, der forklarer, hvor meget bedre end dem, de er. Hvis bare du var lige så gode som dem, ville du ikke have lavet sådan en indlysende, amatøragtige fejl. Selvom de har aldrig skrevet noget, der er længere end en kritisk brev, de er sikker på at de kan skrive din bog, er bedre end dig.

De er forkerte, men fortæller dem, så vil blot gøre dem mere insisterende. Så det er bedst at undgå dobbeltarbejde i første omgang.

Brug tidlige udkast for at undgå dubletter

Din tidligere udkast er hovedsagelig beskriver i din bog, på forskellige niveauer af detaljer. Vælg et udkast til detaljeret nok til at give dig en køreplan af bogen, og kort nok til at scanne hurtigt. Gem det som dit Eksempel og Begrebet Reference Udkast.

Når du bruger et eksempel eller et koncept, bemærk det i reference udkast. Under dit skelet, kapitel 1, for eksempel, vil du bemærke: der Anvendes diamant woodchuck eksempel.

Når du søger for et eksempel for solen glimter-off-tænder kapitel, du vil scanne din Reference Udkast til de fede elementer. Diamond woodchuck tænder eksempel vil pop lige ud, så du ved ikke at genbruge det. Du kan i stedet bruge en sød lille 14th århundrede anekdote om woodchucks gå gale og det at blive rabiate under en total solformørkelse.

Ved hjælp af gentagne forsøg, du kan skrive et essay. Du kan holde ud og skrive en bog. Bare bruge cykler. Skriv det super-kort, redigere, og derefter omskrive det 50% bedre, dybere og stærkere. Gentag denne cyklus, indtil du har nået den længde man ønsker for hele stykket. Hvis din brik er for lang til at holde i dit hoved på én gang, skal du bruge et tidligere udkast, som en køreplan. Bemærk eksempler og begreber, og du vil producere en færdig mesterværk, der er et enestående kunstværk. Som for de kladder, du kan smide dem.

FÅ MERE FÅ-DET-GJORT FYR

Jeg er Stever Robbins. Følg Få-Det-Gjort Fyr på Twitter og Facebook. Jeg hjælper overvældet ledere få alt under kontrol. Deres kontrol. Hvis du kan føre en organisation eller en stor bevægelse, tænk stort, og har planer om at ændre verden, ansætte mig. Læs mere på SteverRobbins.com. Lyt og abonnere på Apple, Spotify, Google, Stitcher, eller hvor du får dine podcasts. Og glem ikke at subscribe til de Få-Det-Gjort Fyr nyhedsbrev for at få produktiviteten tips i din indbakke hver måned.

Arbejde Mindre, Gør Mere, og har et Fantastisk Liv!