Gøre et Godt Indtryk i at Skrive Online

0
14

I dag vil vi tale om den skriftlige tilsvarende af stemmeføring og kropssprog: den nonverbale dele af skrevne ord.

Her i det 21ende århundrede, vi er alle på skærmen, hele tiden. Når du starter et nyt job, inden øjeblikke dine chefer og kolleger har Googlede dig, Binged du, Facebooked du, LinkedIned dig, og Instagramed dig. De har læst hvad du har skrevet. De har set din poesi blog. Hvilket betyder, at alle it—hver enkelt bit—vil faktor i, hvordan de opfatter dig.

Oh, fryd.

Indhold og form er forskellig

Den online verden er farlig og skræmmende, hvis vi siger de forkerte ting.

Du erklærer, “jeg elsker rabarber cupcake” Alle er med små bogstaver. Ingen tegnsætning. Inden 7 timer, Rabarber Folks Kollektive organisering af et brev at skrive kampagne for at få dig erklæret en rabarber-terrorister, der begår den utilgivelige synd for omdannelse af det mest lækre planter i ringe cupcakes. Det er fordi, de ikke kan lide indholdet af din besked. Indholdet er de faktiske ord og oplysninger i dit indlæg.

Form er, hvordan du kan formidle dit indhold. Det er det du skriver svarer til stemmeføring, kropssprog, og andre nonverbale kommunikation.

Form gør en ubevidst indtryk

Hvordan kan du udtrykke dine ideer, spørgsmål.

Når folk læser din skriftligt, vil de reagere bevidst til dit indhold. “Forbyde det onde-rabarber defiler, der desecrates alle rabarber ved at gøre det i ringe cupcakes!”

Når folk læser din skriftligt, vil de reagere bevidst til dit indhold. Ubevidst, men de vil reagere på form.

Ubevidst, men de vil reagere på form. “Wow, det rabarber taber, ikke udnytte eller bruge punctation. Vi skal skam denne inkompetente doofus offentligt!”

Dette er en frygtelig reaktion! Det eneste, der er værre end at blive chikaneret af de Mennesker, der er Rabarber Kollektive chikaneres, og ikke selv at have værdighed for at blive taget alvorligt af den Kollektive.

Med fremkomsten af sociale medier og sms ‘ er, vi har været igennem forskellige konventioner for forskellige medier. Du skriver i en stil, når de sms ‘ er, og en anden, når du skriver længere danne beskeder. Men for det meste er ubevidste signaler, ikke har ændret sig. Hvis du ønsker at administrere din offentlige omdømme, personlige brand, online tilstedeværelse, eller hvad du kalder det, når din chef ser på din Insta og dommere dig baseret på, hvad de finder, spille det safe—styre det ubevidste indtryk også.

Brug tegnsætning

Selv om det er alle de vrede for ikke at bruge tegnsætning i disse dage, tegnsætning eksisterer en grund til—det tydeliggør din hensigt. Dit behov for at tilmelde sig i rabarber witness protection program ville ikke være sket, hvis du havde brugt den rigtige tegnsætning. Med ingen komma, og sætningen “jeg elsker rabarber cupcake” lyder som om du kommer til at dræbe rabarber og gøre det til cupcakes. Det er derfor, Rabarber Folks Kollektive fik så ked af det.

De vidste ikke, som du skriver, at din shmoopie, som du kalder “cupcake.” Blot tilføje et komma, og din sætning bliver til “jeg elsker rabarber, cupcake.” De ville have hepper du på i denne vidunderlige roman måde, du har valgt at romantik din shmoopie.

Udnytte

Tres eller halvfjerds år siden, digter e e cummings opgivet kapitalisering. Så til alle jer unge ‘uns derude, der tror, at skrivning i alle små gør du moderne, er du faktisk efterligne en anerkendt digter fra begyndelsen af det 20.århundrede. Det gør du ekstraordinær historiske forskere, og vi salute dig.

Indtil du er berømt, men at bruge alle bogstaver kan synes alt for uformelle. Dine venner kan elske det, men når du er udstationering i det offentlige, hvor din chef eller kollegaer kan se, du kommer på tværs som en person, der ikke er værd at tage meget alvorligt.

Det er en skam, for når du forklarer din cancer kur i alle de små bogstaver, de vil ikke engang læse det hele. I mellemtiden @IveReallyCuredCancer16, den person, der svarer til at du med perfekt bogstaver og tegnsætning, er faktisk en trold. De er hævder, der er en undersøgelse (der er ikke), der viser, at kræft kan helbredes med majsstivelse, vand og frugtfarve (det kan ikke).

Tragisk nok, den menneskelige race vil gå glip af din kræft kur. Heldigvis, for flere dagen handlende i Duluth, majsstivelse futures vil gå gennem taget.

Brug God Grammatik

Når du har de ord, tegnsætning, og store og små bogstaver, der arbejder for dig, så sørg for at være opmærksom på grammatik. Grammatik indeholder de ord, du vælger, hvordan du bruger sætninger og paragraffer, og hvordan du bestiller dine ord i en sætning.

Ved hjælp af en god grammatik hjælper dig komme på tværs som tankevækkende og intelligent. Ved hjælp af dårlig grammatik til grund—også selv om det er fordi, du skriver i et sprog, som du ikke er flydende i—kommer på tværs som er mindre stand, mindre tankevækkende, og mindre værd at tage alvorligt. Det bør ikke. Ideer skal stå på deres egen fortjeneste. Men husk, det her er ubevidste. Dårlig grammatik vil påvirke folks indtryk af dig.

Ved hjælp af en god grammatik hjælper dig komme på tværs som tankevækkende og intelligent.

Overveje, hvordan de regionale og kulturelle dialekter og hverdagssprog kan påvirke, hvordan du bliver opfattet. Sprogligt, forskellige dialekter, er alle helt legitim variationer af sproget. I form af det indtryk, de gør på nettet, og de kan arbejde imod dig, når de er brugt ude af sammenhæng. I Amerikansk virksomhed, vil du gøre det bedste indtryk, når dit sprog er standard og grammatisk korrekt. I hvert fald indtil den dag, vi overvinde sproglige fordomme.

Heldigvis, kan du altid finpudse og forbedre din grammatik. Grammatik Pige, grundlægger af the Quick and Dirty Tips netværk, er den bedste podcast om grammatik tips nogensinde til nåde radio-og fjernsynsvirksomhed. Abonnere på hendes podcast, hvis du ikke allerede er det. I skriver denne episode, jeg henviste til hendes episode om, hvordan “em-streger”, så jeg kunne sørge for at bruge dem korrekt i vis udskrift.

Skriv med struktur

Hvis du laver long-form skrivning—en præmis, et essay, en twitter-tråd, eller en lang LinkedIn indlæg—du kan yderligere at øge dit indtryk ved at strukturere din skriftligt. Vil du gøre flere forskellige punkter i et længere stykke, og for spørgsmål.

Der er ingen, for der vil altid mening. Generelt, skal du starte med kort opsamling relevante oplysninger, som alle ved og er enige om. “Korte” er vigtigt. Du er ved at sætte scenen, og viser læserne du have en fælles forståelse.

En stærk fortælling vil holde dine læseres opmærksomhed. Du behøver ikke ønsker dem at kontrollere ud.

Derefter gå videre til din vigtigste punkter. Hvis du laver en anbefaling, du kan starte med den anbefaling, og følg med argumentation. Hvis du er overtale, du kan starte med beviser og bygge op til din konklusion. Enten måde, en stærk fortælling vil holde dine læseres opmærksomhed. Du behøver ikke ønsker dem at kontrollere ud.

Min personlige favorit bog om struktur er Minto Pyramide Princippet, af Barbara Minto. Det er den bedste guide, jeg nogensinde har fundet på, hvordan man kan strukturere logik, så det flyder for læserne.

Den nonverbale aspekter af tale manifest i tekst, tegnsætning, grammatik og struktur. De er ikke behandlet ordenligt, så folk vil forvrænge deres indtryk af dig baseret på disse nonverbale elementer. Når du bekymrer dig om din offentlige omdømme, er det værd at sætte i bestræbelserne på at mestre alle disse.

Ikke at være opmærksom på hvordan du præsentere dig selv på nettet er som at dukke op til en jobsamtale i en rippet T-shirt og cutoff shorts, med uvasket hår. Mens det er sandt, dit tøj, har intet at gøre med din evne til at gøre et job, er det stadig påvirker det indtryk, du gør. Husk: fra Folks Rabarber Kollektiv til din chef, kolleger, og nye shmoopie kandidat, håndtering af, hvordan du kommer på tværs, vil gøre en verden til forskel.

FÅ MERE FÅ-DET-GJORT FYR

Jeg er Stever Robbins. Jeg kan ikke lide at bære jakkesæt, men jeg elsker at bruge em-streger. Du kan følge Få-Det-Gjort Fyr på Twitter og Facebook. Hvis du kan føre en organisation eller en stor bevægelse, du synes stor, og du har planer om at ændre verden, kan jeg hjælpe dig med at organisere dit liv til at gøre større ting mulige, uden at blive overvældet. Læs mere på SteverRobbins.com. Lyt og abonnere på Apple, Spotify, Google, Stitcher, eller hvor du får dine podcasts. Få det månedlige Få-Det-Gjort Fyr nyhedsbrev for at få produktiviteten tips leveret direkte til din indbakke.

Arbejde Mindre, Gør Mere, og har et Fantastisk Liv!