Brug Flere Skemaer til at Holde Dit Liv Under Kontrol

0
12

Dagens emne er, hvordan at planlægge dit liv, når tiden kræver af dit erhverv ændre på en regelmæssig basis.

Kunstnere! Skuespillere! Musikere! Kreative mennesker! Disse er min stamme. Desværre, som en generel regel, de er også brød. Offentlige talere er også min stammen, men nogle af dem er ved at trække i millioner. Så jeg tror, at det hele udligner.

To af medlemmerne i mit nuværende Få-Det-Gjort-Gruppen er professionelle sangere. Deres liv er i en konstant tilstand af kaos. Vi har prøvet at oprette en standard ugeplan for dem, så de ville være sikker på at bruge tid på alt det tager for at holde dem i bevægelse fremad.

Det virkede som en charme! Indtil det ikke.

Tidsplaner ændre

Hvis du har en almindelig 9-til-5 type job, kan du oprette en standard ugeplan. Du kan forudsige, hvor du er nødt til at ofte være nok til, at du kan gøre det til en rutine.

Men i tilfælde af en professionel sanger, livet bliver uforudsigelige. De rejser, de har forestillinger, de har prospektering, de har studie-optagelse, skal de undervise. Mange af deres faglige krav er ufleksible. Performance datoer er sat i sten. Studios er lejet for bestemte dage og tidspunkter. Backup musikere har deres egne skemaer, der skal imødekommes. Og omkring alt dette, en professionel sanger behov for at gøre deres netværk, bogføring, hjemmeside vedligeholdelse, efterforskning og alt andet, som det kræver at drive en virksomhed.

Når de er hjemme, det giver mening at have regelmæssig efterforskning timer, administrative dage, fitnesscenter tid, tid til rengøring, og så videre. Men en regelmæssig klokken 9 møde med en assistent, som kan arbejde, når du arbejder fra et hjemmekontor, arbejde, vil ikke arbejde, når de er nødt til at være i et pladestudie i 8 om morgenen hver dag i en uge. Det er en konstant kamp.

Planen flere kalendere

Kast i en lidt forudgående planlægning, men, og dette problem smelter væk som pandekage makeup i den kolde creme. (Spørg ikke hvordan jeg ved det.)

Sanger Kathy kom op med en genial løsning—har flere master kalendere.

Ved planlægning dig kalendere i forvejen, har du en skabelon til at falde tilbage på at sikre, at du opfylder alle dine behov.

På ethvert givet tidspunkt, og hendes liv kører i en af tre tilstande: rejser til live-optræden, indspilning i et studie, og arbejder fra sit kontor. Snarere end at have en enkelt skema, som hun forsøger at påtvinge hele hendes liv, Kathy s har udviklet en kalender for hver fase af hendes liv. Hun sørger for, at den kalender, der altid giver så meget af, hvad der er vigtigt som muligt.

For eksempel, i hendes arbejde-fra-hjemmet kalender, hun har planer om en time i fitnesscentret på 1 p.m. hver mandag, onsdag og fredag.

I hendes rejser-til-forestillinger kalender, for hun ved, at der ikke er gennemførligt. Men det er muligt at gøre en 30-minutters træning, kort efter at vågne op. Så hun tildeler 7 at 7:30 til morgen træning.

I hendes optagelse-i-en-studie kalender, hun har brug for at være totalt fokuseret på hendes stemme, fra det øjeblik hun vågner op—7 at 7:30 er slidset i vocal warmups. Men der er tid til træning i aften, så hendes studie kalender reserver 8 til 9 pm hver nat, for en træning.

Må ikke sved detaljer

Disse kalendere er ikke mejslet i sten, selvfølgelig. Hvis du kan oprette kalendere for forskellige faser af livet, er du altid velkommen til at ændre detaljerne. Men ved planlægning af de kalendere, som i forvejen, har du en skabelon til at falde tilbage på at sikre, at du opfylder alle dine behov.

Mange erhverv kan bruge dette!

Det er ikke kun kunstnere, der har et vanvittigt liv.

Hvis du er en konsulent -, workshop-leder, eller professionel højttaler, du kan også have store faser: forundersøgelse og administrative mode, rejser til konferencer eller messer, og rejser til kunden sites.

Hvis du er studerende, kan du have en tidsplan, når undervisningen er i session, en tidsplan for din sommer-job, og en tidsplan—eller mangel på samme—til ferie og fritid.

Hvis du er en arkitekt, kan du have en tidsplan for, hvornår et projekt er ved at blive designet og udviklet, og en for, når byggeriet er i gang.

Værdien her er der i at gøre alle dine tanker up-front. Du sørger for at gøre alt, hvad der skal gøres, uanset hvilken fase du er i.

Du kan variere periode

Vi har diskuteret en ugentlig tidsplan, men du kan oprette en månedlig kalender, også, eller et dagligt én. I en episode Fra Tidsplanen Overbelastning til Klarhed, vi har lært, at gruppering af aktiviteter i fokus, admin, og ånden dage kan hjælpe dig med at komme i zonen, og bo der.

Du kan have en standard daglige tidsplan for at fokusere dage, eller til de dage, hvor du har fokus på aktiviteter. Denne tidsplan kan blokere ud klokken 9 til middag for at fokusere arbejde, middag til 1 p.m. til admin aktiviteter, og 1 til 5 p.m. for den ustrukturerede tænkning og brainstorming, der fokuserer arbejde kan have brug for.

Værdien ligger i at gøre alle dine tanker up-front. Du sørger for at gøre alt, hvad der skal gøres, uanset hvilken fase du er i.

Du kan have en standard daglige tidsplan for admin dage: 9 til 10 am for at konsolidere den dag admin opgaver i en daglig to-do-liste; 10 til klokken 11 for at læse og reagere på e-mail; klokken 11 til middag for eventuelle presserende fokusere arbejde, oprydning, der kan være ventetid, og resten af dagen til at arbejde på de resterende admin opgaver.

Din ånd dage tidsplan kan ligne min. Det har kun ét punkt på dagsordenen: “klokken 9 – Læg alle planer for dagen.”

Når dit liv eller job, har naturlige faser, der trækker dig i, kan du stadig holde en antydning af kontrol. Identificere de forskellige faser, der har brug for struktur. Så skal du oprette en standard kalender, der giver hver fase struktur og sikrer, at du gør fremskridt.

I stedet for at afbryde alle dine vaner og kaster dig ind i den kaotiske strøm af livets næste ting, ligesom Odysseus i spabad (kan du fortælle jeg ikke var en tændt større?), du vil være forberedt. Vil du vide, hvordan din tid begrænsninger vil ændre sig. Du vil være i stand til at afbryde dit hjem vaner og skifte lige ind i en forskellige sæt af vaner, der stadig opfylder dine behov. Og det er en kraftfuld måde at arbejde mindre og gøre mere.

FÅ MERE FÅ-DET-GJORT FYR

Jeg er Stever Robbins. Følg Få-Det-Gjort Fyr på Twitter og Facebook. Jeg hjælper overvældet ledere få alt under kontrol. Deres kontrol. Hvis du kan føre en organisation eller en stor bevægelse, tænk stort, og har planer om at ændre verden, ansætte mig. Læs mere på SteverRobbins.com. Lyt og abonnere på Apple, Spotify, Google, Stitcher, eller hvor du får dine podcasts. Ønsker at få produktiviteten tips leveret direkte til din inbox hver måned? Abonner på Få-Det-Gjort Fyr nyhedsbrev.

Arbejde Mindre, Gør Mere, og har et Fantastisk Liv!