Wat Is de dikke Darm?

0
102

door Sanaz Majd, MD

De dikke darm speelt een grote rol in onze gastro-intestinale systeem. Het is ook vaak aangeduid als “de dikke darm.” Maar wat is het precies? En waarom is het zo belangrijk? Dat is wat we vandaag bespreken.

SPONSOR: Deze aflevering wordt u gebracht Ragan.com. Registreer nu voor de live video webinar ‘Hoe Maak Groot de Gezondheidszorg de Kosten delen met een Corporate Wellness Programma’ met Get-Fit Man, de Huis Arts en Voeding Diva. Je leert hoe je fit fysieke conditie tot uw werkplek wellness-cultuur, het stimuleren en versterken van gezonde gewoontes op het werk, hoe te gebruiken het gedrag economie om uw medewerkers helpen om gezonde keuzes te maken, en nog veel meer.

Wat Is de dikke Darm?

De dikke darm is de grote “einde” van onze spijsvertering, het runnen van ongeveer 5 meter in lengte. Wanneer we consumeren van voedsel, het eerste in de mond, maakt zijn weg door de lange buisvormige slokdarm, in de maag, die zit onder het borstbeen. Van de maag, dan komt in de dunne darm, waar de meeste van onze voedingsstoffen worden geabsorbeerd, en dan eindelijk naar de dikke darm.

De dikke darm bestaat uit vier delen, die alle in een boog in de buik – de oplopende lopen de rechterkant, dwars door heel de top, aflopend naar beneden gaat de linker kant, en de dikke darm eindigt in de endeldarm/anus waar onze darmen verlaten.

De dikke darm heeft verschillende functies in het lichaam, met de twee belangrijkste hiervan zijn het water en het zout absorptie. Daarnaast de bacteriën die normaal woont hier verder op te breken alle links over koolhydraten die de dunne darm links onverteerd. De vertering van deze koolhydraten produceert kooldioxide, waterstof, en soms methaan, die vervolgens sluit de dikke darm, in één van de meest populaire onderwerpen van de partij gesprek en het tweede leerjaar humor – winderigheid.

Ziekten van de dikke Darm

Net zoals alle andere delen van het lichaam, kunnen dingen fout gaan hier. Verschillende aandoeningen ontstaan van abnormale dikke darm gezondheid. Hier zijn een aantal van de meest waarschijnlijke ziekten van de dikke darm:

1. Kanker van de dikke darm: Dit is de derde meest voorkomende vorm van kanker in de Verenigde Staten. Het gebeurt wanneer de voering van de binnenkant van de dikke darm gaat haywire en dan produceert de kwaadaardige cellen die om te zetten in tumoren.

2. Diverticulitis: De voering van de dikke darm kan ook resulteren in outpouchings genaamd “diverticula,” die heel gebruikelijk. Echter, in een klein percentage van de patiënten, bij kleine voedseldeeltjes, zoals popcorn, noten en zaden, gevangen binnen deze outpouchings, kunnen ze wakkeren de voering en een infectie veroorzaken.

3. Darmpoliepen: De voering van de dikke darm kunnen ook kleine bollen van weefsel, het zogenaamde “poliepen.” En hoewel velen wordt beschouwd als een goedaardige, sommige hebben het potentieel om te zetten in dikke darm kanker en zijn daarom verwijderd.

4. Colitis: Wanneer de voering van de dikke darm ontstoken wordt, noemen we dit “ulcerosa.” Dit kan om verschillende redenen optreden. Eerste patiënten in het verwerven van een erfelijke aandoening genaamd Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn, die is een meer zeldzame oorzaak van colitis. Ten tweede, antibiotica iemand kan predisponeren tot bacteriële overgroei van C. Diff bacteriën, die vaak veroorzaakt ulcerosa. En, ten derde, virussen en andere bacteriën kunnen ook wakkeren de voering van de dikke darm.

Wat Is een Colonoscopie?

Een colonoscopie is een belangrijke, maar routine test die wordt aanbevolen om te screenen op darmkanker. Het bestaat uit een lange, buisvormige, glasvezel-telescoop, die is ingebracht in het rectum en geavanceerde in de dikke darm in het zoeken van poliepen en afwijkingen die kunnen worden verwijderd of kan worden gebiopteerd.

Een colonoscopie is over het algemeen aanbevolen vanaf de leeftijd van 50 jaar en uitgevoerd om de 10 jaar (zolang je het eerste resultaat is normaal). Echter, bij mensen met een eerste graad familielid die heeft een geschiedenis van kanker van de dikke darm, screening wordt aanbevolen vanaf 10 jaar voorafgaand aan wanneer dat familielid was voor het eerst gediagnosticeerd. En nee, dat is niet de derde neef twee keer verwijderd. Een eerste graad familielid is van een ouder of een broer of zus. Dus bijvoorbeeld: als je ouder darmkanker had op 52-jarige leeftijd, uw eerste colonoscopie moet worden gedaan op 42-jarige leeftijd (acht jaar eerder dan de rest van de algemene bevolking).

Hebt u een geschiedenis van darmkanker in uw familie? Heeft u uw colonoscopie? Herinner uw arts om u die verwijzing!

Word dan lid van de Huis Arts de Facebook en Twitter pagina ‘ s waar u meer kunt leren over gezondheid tips!

Let op: alle content is uitsluitend voor informatieve doeleinden. Deze inhoud is geen vervanging van een medisch advies en is geen vervanging van een medisch oordeel of redeneren door uw eigen persoonlijke zorgverlener. Houdt u altijd op zoek naar een gediplomeerd arts in uw regio met betrekking tot de gezondheid-gerelateerde vragen en problemen.

Vrouw met buikpijn beeld van Shutterstock