3 Geheimen om te Verslaan van Faalangst

0
51

IN DIT ARTIKEL ZULT U ONTDEKKEN

  • Hoe de taal die je kunnen helpen om eleviate van faalangst
  • Het geval is voor de pre-prestaties rituelen
  • Een beweging hack die kan je affirmaties meer impact

Luisteraar Adeel van Engeland schreef op om te vragen hoe hij nog beter kan presteren onder druk. Adeel heeft het gesproken engels als tweede taal voor vele jaren en heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Maar hij merkt op dat in een hoge druk situaties, hij krijgt soms angstig en de woorden komen niet, plus zijn accent wordt meer uitgesproken. Wat kan hij doen om dit te verhelpen?

Nu Kopen


Faalangst Is Universeel

Iedereen die ooit in een soortgelijke situatie—en dat zijn wij allemaal—kan inleven. Zelfs met taken die we gedaan hebben is een miljoen keer—zoals het spreken van een tweede taal, lopen de trap op, of het navigeren in de supermarkt—onder druk of observatie, krijgen we geestelijk uit. We verliezen de meest elementaire vaardigheden. Een vriend vertelde me dat een keer, tijdens een lunch-interview, ze overthought hoe om te slikken en moest zitten voor een paar momenten met een mond vol ijsthee voordat ze kon verzamelen zich en het uitzoeken.

Het is universeel: de druk, of het nu naar beneden te duwen op me in te drukken of op je neer, maakt ons tot tweede-raden hoe houdt u de putter, werkt de laser aanwijzer, of het uitspreken van niche (is het “neesh?” Of “nitch?”), hoewel we meestal doen zonder een gedachte.

Het is universeel: de druk, of het nu naar beneden te duwen op me in te drukken of op je neer, maakt ons tot tweede-raden onszelf.

Dus wat kan je doen in het moment? Of je nu probeert te ace een auditie, nagel een presentatie, schiet een vrije worp, of spreuk “koinonia” voor de overwinning op de Nationale spellingwedstrijd, hoe kan je trekt alles uit de kast zonder het verliezen van je cool?

Deze week laten we het gedaan te krijgen met deze drie tips.

Tip #1: opgewonden

De onderzoekers achter een hilarische, maar stevige, studie in het Journal of Experimental Psychology gemaakt deelnemers zingen de eerste regels van Journey ‘ s ‘ Don ‘t Stop Believin’.”

Maar vlak voor het stadje meisje nam middernacht trein, elke deelnemer is toegewezen om te zeggen dat een verklaring in willekeurige volgorde, en—nog belangrijker—om te proberen hun best om het te geloven. Ze werden toegewezen: “ik ben benieuwd”, “ik ben enthousiast,” “ik ben kalm,” “ik ben boos”, “ik ben verdrietig”, of geen verklaring.

Volgende, voice recognition software scoorde elke prestatie op het volume, de toonhoogte, en noot.

Die groep uitgevoerd ergste? U raadt het al: de groep die zei: “ik ben benieuwd.” Dat is logisch.

Maar wie het beste gepresteerd? Je zou denken dat het was de groep die verklaarde: “ik ben kalm,” dat is wat we vaak proberen om onszelf vertellen voor een groot moment. Maar in plaats daarvan, werd de groep die zei: “ik ben enthousiast” voordat belting over die stad jongen geboren en getogen in het zuiden van Detroit.

Waarom is dit? Voor een grote moment, we krijgen fysiologisch geactiveerd. Alle lichamelijke systemen gaan, en het is moeilijk om langzaam een race hart en gezwets zenuwen, zelfs als we onszelf vertellen om te kalmeren.

Dus in plaats van proberen te veranderen onze fysiologie, kunnen we veranderen onze manier van denken door te zeggen: “ik ben enthousiast.” Dit verandert onze kijk op de taak van een bedreiging een kans. Bedreigingen resulteren in angst, maar kansen maken ons enthousiast. Het zien van de taak als iets wat we komen doen in plaats van iets wat we moeten doen, vervolgens verbetert de prestaties. Immers, iedereen wil een sensatie.