Is A2 Melk is Echt Beter voor Je is?

0
63

IN DIT ARTIKEL ZULT U ONTDEKKEN

  • Wat A2 melk is en wat het anders maakt dan gewone melk
  • De gezondheidsclaims die over de A2 melk
  • Of de wetenschap achter deze beweringen houdt

Deze week is de show werd voorgesteld door Voeding Diva luisteraar Leslie Ghiringhelli, die schreef:

“Ik was onlangs bij mijn lokale health food winkel en hoorde een verkoper van een bedrijf dat verkoopt A2 melk touting haar superioriteit ten opzichte van reguliere melk. Ze zei dat het eiwit dat in de reguliere melk (maar niet A2 melk) veroorzaakt alles, van autisme tot diabetes en auto-immuunziekten. Als een RN en wetenschap-minded persoon, was ik meteen sceptisch. Zou je kunnen doen met een show over dit onderwerp?”

Ik juich Leslie ‘ s scepsis. A2 melk is ongeveer het dubbele van de prijs van gewone melk. Maar is het echt beter voor ons? Misschien wel de meer dringende vraag is of er enige waarheid in de bewering dat gewone melk is gekoppeld aan deze enge ziektes.

Wat is het Verschil tussen A1 en A2 melk?

A1 en A2 zijn beide typen van caseïne, een van de belangrijkste vormen van eiwit in de melk. Eiwitten zijn opgebouwd uit individuele aminozuren aan elkaar geregen in op lange strings. Er zijn slechts een paar dozijn verschillende aminozuren, maar ze kunnen worden gecombineerd in verschillende volgordes vormen duizenden verschillende eiwitten. Het is een beetje zoals de manier waarop de twaalf tonen in een toonladder kunnen worden gecombineerd in een oneindig aantal melodieën.

Het enige verschil tussen de A1-en A2-melk eiwit is dat de 67e aminozuur in de keten is anders. Je lichaam verteert het caseïne (en eiwitten) door knipprogramma die lange slierten van aminozuren in kleinere segmenten genoemd peptiden, waarvan sommige kunnen biologische activiteit. Collageen en insuline zijn beide peptiden, bijvoorbeeld.

Het enige verschil tussen de A1-en A2-melk eiwit is dat de 67e aminozuur in de keten is anders.

Het geringe verschil in de aminozuur volgorde van de A1-en A2-caseïne resulteert in de creatie van iets andere peptiden wanneer deze melk eiwitten worden verteerd. Wanneer we verteren de A1 vorm van caseïne, het produceert een peptide genoemd BCM-7. Dit peptide is niet geproduceerd in de spijsvertering van de A2 caseïne.

Maar wat dan? Doet de BCM-7 peptide kan geen kwaad?