Buffalo of Bison?

0
31

Onlangs vroeg iemand mij het verschil uit te leggen tussen een buffel en een bison-een vraag die een meer ingewikkeld antwoord, en de geschiedenis, dan je zou denken. .

Terug in de episode tussen soorten te fokken, ik vermeld hoeveel wetenschappers liefde voor het classificeren van levende dingen door ze te groeperen samen op basis van hoe we denken dat ze gerelateerd zijn. Historisch gezien, dit is gedaan op basis van de morfologie, dat is een duur woord en betekent “de fysieke kenmerken van het organisme.”

Maar als wetenschappers de mogelijkheid gekregen om de sequentie van het genoom, een geheel nieuwe methode om dingen in groepen geopend.

Zelfs met mooie genome sequencing, hoewel, er is een beetje van onenigheid over de juiste manier om te vergelijken organismen. Mocht u meer vertrouwen op de morfologie of de genetica? Als u besluit gebruik te maken van de genetica, die delen van een organisme genetische volgorde moeten worden gebruikt in deze vergelijkingen?

Het verlaten van deze meningsverschillen opzij, laten we een kijkje nemen naar hoe de buffalo en de bison zijn momenteel ingedeeld, om te zien of we kunnen het beter begrijpen van de verschillen tussen hen.

Koninkrijken, Phylums, Klassen, Oh My!

De classificaties beginnen vrij eenvoudig door het aanbrengen van dingen in zeven koninkrijken. Zowel van buffalo en bizons in het dierenrijk. Vanaf daar zijn we splitsen onze organismen in phylums. Buffalo en bizon, zowel met backbones, beheren om bij elkaar te blijven en toch weer in de chordate phylum.

Elke stam wordt vervolgens opgesplitst in klassen, en zowel de buffel en de bizon nog steeds in de zoogdier-klasse. Naast de lessen worden opgedeeld in orders, en bison bison beide eindigen in de orde artiodactyla, beter bekend als de zelfs-toed hoefdieren–dat zijn evenhoevige dieren met een even aantal tenen.

Houd het in de Familie

Zo ver van de buffel en bizons lijken redelijk vergelijkbaar, toch? Ze hebben zelfs samen blijven wanneer de bestellingen zijn onderverdeeld in families, zowel om te eindigen in de bovid familie, en vanaf daar zijn beide geplaatst in de bovinae sub-familie, wat letterlijk betekent “als de koeien.”

Maar nu begint het pas echt interessant! Binnen de runderen sub-familie hebben we een aantal kleinere groepen. Elk van deze groepen wordt verwezen als een “geslacht.” Het eerste geslacht van de nota is het Bos het geslacht waarin de soort Bos taurus, de officiële naam voor de binnenlandse koeien.

Hier, onze buffalo en bison vrienden worden gedwongen om een deel van manieren. Maar dat het geslacht de buffalo terechtkomt, is afhankelijk van welk type van buffalo we het over hebben.