5 Toets Roth Pensioenrekening Regels Die U Moet Weten

0
30

IN DIT ARTIKEL ZULT U ONTDEKKEN

  • Wat de Roth-vijf-jaar-regel
  • Wie komt in aanmerking voor een Roth IRA
  • Vijf belangrijke regels voor het gebruik van een Roth-account op uw werk of op uw eigen

Debra H. zegt, “ik kan echt genieten van het leren over pensioen onderwerpen aan uw podcasts. Wilt u alstublieft uitleggen hoe de 5-jaar regel is van toepassing op het overbrengen van een Roth 401(k) een Roth IRA in een volgende podcast? Bedankt voor de waardevolle informatie die u geeft.”

David R. is ook geïnteresseerd in het leren meer over Roth accounts. Hij zegt, “Mijn werkgever biedt een Roth 401(k) – optie, maar ik denk niet dat ik in aanmerking omdat mijn inkomen. Ik hou van het idee van het betalen van belasting voor mijn bijdragen nu. Kun je uitleggen als er een manier voor mij om mee te doen?”

Bedankt voor uw vragen, Debra en David! Roth accounts hebben mooie voordelen-lagere belastingen. Maar als iets beheerst door de IRS (Internal Revenue Service), ze hebben een zee van regels, dat kan verwarrend zijn om te navigeren.

Wat Is een Roth pensioenrekening?

De meeste pensioen—plannen-zoals een traditionele IRA, een 401(k), en een SEP-IRA—toestaan eigenaren om fiscaal aftrekbare bijdragen te doen als u aan bepaalde eisen voldoen.

Bijvoorbeeld, als u verdienen $60.000 en bijdragen van $5.000 voor een werkplek 401(k), u betaalt inkomstenbelasting over $55,0000 niet op van $60.000. Echter, wanneer u met pensioen gaat en neem de intrekking van de bijdragen en inkomsten, Oom Sam haalt u door het opleggen van een belasting op alle uitkeringen.

Bijdragen aan een soort van Roth zijn belast in het jaar waarin je ze maken. Echter, de inkomsten voor uw account en alle toekomstige uitbetalingen zijn volledig belastingvrij als je voldoet aan bepaalde regels.

Maar Roth rekeningen—zoals een Roth IRA, een Roth 401(k), of een Roth Solo 401(k)—het tegenovergestelde belastingen. Bijdragen aan een soort van Roth zijn belast in het jaar waarin je ze maken. Echter, de inkomsten voor uw account en alle toekomstige uitbetalingen zijn volledig belastingvrij als u aan bepaalde regels, die we zullen behandelen.

Als je investeert al decennia en uw Roth account champignons in waarde, het is echt leuk om te weten dat je nooit hoeft te betalen belastingen op die inkomsten. En als de tarieven van de inkomstenbelasting verhogen naar beneden de weg, die zouden kunnen maken van het hebben van een Roth bijzonder zoet.

Nu, laten we eens kijken naar een aantal dingen die je moet weten over Roth pensioenrekeningen.