5 Tasten Roth Pensionering Konto Regler, Du Skal Kende

0
31

I DENNE ARTIKEL VIL DU OPDAGE,

  • Hvad Roth fem-års-reglen er
  • Som kvalificerer til en Roth IRA,
  • Fem centrale regler for brug af en Roth-konto på arbejdet eller på din egen

Debra H. siger, “jeg kan virkelig godt lide at lære om pensionering emner på dine podcasts. Vil du venligst forklare, hvordan den 5-års-regel gælder overførsel af en Roth 401(k) til en Roth IRA i en kommende podcast? Tak for de værdifulde oplysninger, du giver.”

David R. er også interesseret i at lære mere om Roth konti. Han siger, “Min arbejdsgiver tilbyder en Roth 401(k) mulighed, men jeg tror ikke, at jeg har krav på grund af min indkomst. Jeg kan godt lide tanken om at betale skat for mit bidrag nu. Kan du forklare, hvis der er en måde for mig at deltage?”

Tak for dit spørgsmål, Debra og David! Roth konti, har gode fordele at sænke skatterne. Men som noget omfattet af IRS (Internal Revenue Service), de har et hav af regler, som kan være forvirrende at navigere rundt på.

Hvad Er en Roth Pensionering Konto?

De fleste pensionsordninger—som en traditionel IRA, en 401(k), og en SEP-IRA—give ejere til at foretage fradragsberettigede bidrag, hvis du opfylder visse krav.

For eksempel, hvis du tjener $60.000 og bidrage $5.000 til en arbejdsplads, 401(k), du betaler indkomstskat på $55,0000 ikke på $60,000. Men, når du går på pension og tage udbetaling af bidrag og indtjening, Onkel Sam indhenter dig ved at indføre skat på alle distributioner.

Bidrag til enhver type af Roth er beskattet i det år, du laver dem. Dog, din kontos indtjening og alle fremtidige udbetalinger er helt skattefrie, hvis du overholder visse regler.

Men Roth konti—såsom en Roth IRA, en Roth 401(k), eller en Roth Solo 401(k)—har den modsatte beskatning. Bidrag til enhver type af Roth er beskattet i det år, du laver dem. Dog, din kontos indtjening og alle fremtidige udbetalinger er helt skattefrie, hvis du overholder visse regler, som vi dækker.

Hvis du investerer i årtier, og din Roth konto svampe i værdi, det er virkelig rart at vide, at du aldrig behøver at betale skat af indtjening. Og hvis skattesatser stige ned af vejen, der kunne gøre at have en Roth især søde.

Nu, lad os se på nogle ting, du behøver at vide om Roth pensionskonti.