Real-Life Zombier

0
29

I DENNE ARTIKEL VIL DU OPDAGE …

  • Nogle videnskabelige sandheder bag zombie lore
  • Den rædsel af zombie myrer
  • Hvordan reanimated gris hjerner kunne hjælpe os til bedre at forstå hjernens funktion

Hej jeg er Dr. Sabrina Stierwalt, og jeg er Hverdagen Einstein, at bringe dig en Hurtig og Beskidt Tips til at hjælpe dig med at gøre følelse af videnskab.

Måske zombie apocalypse starter med et virus eller en overnaturlig begivenhed. Måske den resulterende zombier kan bevæge sig hurtigt, men er mere let uarbejdsdygtig, eller måske de er langsom og kan være taget ud af et slag til hjernen. Er disse zombier snu? Eller er de klodsede og ukoordinerede, som jeg vil argumentere for enhver ordentlig zombie skal være?

Zombie lore kan give os en masse forskellige, men én ting hver zombie-scenarie har til fælles, er genoplivning af kroppen efter døden. Kroppens bevægelser er slave for en hjerne, der er ikke længere i kontrol. Men hvad gør disse forskelle noget? Det hele er bare videnskab fiktive horror film, foder, højre? Godt, vi har tidligere drøftet den videnskabelige undersøgelser om, hvor hurtigt en zombie-lignende virus kan sprede sig, samt neurobiologisk lidelser hos mennesker, der forlader deres syge, for at efterligne nogle af de vigtigste zombie træk. Og det viser sig, at videnskaben har endnu mere at sige om zombier.

Zombie Tømrer Myrer

I den Brasilianske jungle, i en højde af kun omkring 10 inches fra jorden, tømrer myrer kan findes med deres kæber permanent låst på et blad, som er indefrosset i en uendelig dans som en udlænding, stilk vokser gennem deres hoved. Disse myrer er ofre for ophiocordyceps unilateralis, også kendt som zombie ant svamp.

Svampen først træder ind i en myre blodbanen som enkelte celler, men disse celler snart begynder at kopiere sig selv og, hvad vigtigere er, at opbygge forbindelser, således at de enkelte celler kan dele næringsstoffer. Disse forbindelser indstille ophiocordyceps svamp ud fra andre svampe, der simpelthen dræbe deres vært, og i sidste ende danne netværk, der ombrydes omkring det ant ‘ s muskler.

I den Brasilianske jungle, i en højde af kun omkring 10 inches fra jorden, tømrer myrer kan findes med deres kæber permanent låst på et blad, som er indefrosset i en uendelig dans som en udlænding, stilk vokser gennem deres hoved.

Som den eksisterende netværk vokser, ant ‘s krop bukker under for svampen’ s kontrol. Det er interessant, at dette netværk ikke vises på at nå myrens hjerne. Entomologists er ikke sikker på, om svampen frigiver kemikalier, der påvirker myrens hjerne langvejs fra, effektivt at dræbe det, som ant er bekymret, eller hvis det kræver en mere dyster tilgang ved at forlade myrens hjerne alene at være vidne til den resterende del af overtagelsen, men at afskære enhver muskel kontrol, og dermed hjernens evne til at stoppe det.

Enten måde, ant er tvunget til at forlade sin koloni og klatre op ad et nærliggende anlæg til den præcise højde over junglen gulvet, hvor luftfugtigheden og temperaturen er optimal for den svamp, der trives. Ant er derefter tvunget til at bide i et blad, for at bevare sin position, aldrig til at flytte igen.

Men svampen er ikke færdig endnu. Med sin vært, i perfekt position, svampe passager danner en stilk, der bryder gennem ant ‘ s hoved, og danner sporer, der så regn ned på de andre myrer nedenfor, snuppe flere ofre.

Zombie ant svampen er ikke alene i at have magt til at manipulere sin vært, for bedst at tjene sine egne interesser. For eksempel, i et forsøg på at få adgang til host fugle, en type af fladorme første invaderer hjernen of California killifish, der forårsager dem til at udstille “iøjnefaldende svømning adfærd”, der gør dem mere sårbare over for angreb af disse fugle. Men det viser en hidtil enestående kendt evne til at tilpasse sig forskellige klimaer.

Som jeg har nævnt, den Brasilianske variant af svampen dirigerer sin vært, myrer til at ligge omkring 25 centimeter fra junglen gulvet ved at bide på et blad. Det hele stilk, og spore creation-proces, der spreder svampen til de andre myrer tager en til to måneder. Men i køligere klimaer som Japan og Syd Carolina, myrerne er fundet i stedet klamrede sig til at kviste i træer, flere meter over jorden. I disse klimaer spredning af sporer tager over et år, og så zombified ant skal overleve en vinter sæson i, som et blad falder til jorden, men en kvist vil udholde.

Forskerne førende undersøgelsen, herunder David Hughes og Raquel Gontijo de Loreto af Penn State, havde en masse hjælp fra en borger, forsker, Kim Fleming, som er omhyggeligt dokumenteret angreb af zombified myrer, der kalder hende South Carolina ejendom hjem. I en meget unik krav til berømmelse, den stamme af svamp inficerer hendes myrer er nu kendt som Ophiocordyceps kimflemingiae.

De ændringer i klimaet, der har inspireret denne særlige tilpasning forventes at have fundet sted i en fjern fortid. Men hvad betyder det for de hurtigt skiftende klima, vi lever i i dag? Hvis svampen er klog nok til at ændre sine planer om at rumme årstiderne, hvad tilpasningen vil vi se næste?