Er A2 Mælk Virkelig Bedre for Dig?

0
22

I DENNE ARTIKEL VIL DU OPDAGE,

  • Hvad A2-mælk er, og hvad der gør den anderledes fra almindelig mælk
  • De sundhedsanprisninger om, A2 mælk
  • Uanset om videnskaben bag disse påstande holder op

Denne uges show var foreslået af Ernæring Diva lytteren Leslie Ghiringhelli, der skrev:

“Jeg var for nylig på min lokale helsekost butik og overhørte en sælger fra et firma, der sælger A2 mælk udråber sin overlegenhed i forhold til almindelig mælk. Hun sagde, at det protein, der er i almindelig mælk (men ikke A2-mælk), der forårsager alt fra diabetes til autisme at autoimmun sygdom. Som en RN og videnskab-minded person, jeg var umiddelbart skeptisk. Kunne du lave en udstilling om dette emne?”

Jeg er nødt til at klappe Leslie ‘ s skepsis. A2-mælk er omkring det dobbelte af prisen for almindelig mælk. Men er det virkelig bedre for os? Måske mere presserende spørgsmål er, om der er nogen sandhed i påstanden om, at almindelig mælk er knyttet til disse skræmmende sygdomme.

Hvad er Forskellen mellem A1 og A2-mælk?

A1 og A2 er begge typer af kasein, som er en af de store typer af protein i mælk. Proteiner er bygget op af individuelle aminosyrer bundet sammen i lange rækker. Der er kun et par dusin forskellige aminosyrer, men de kan kombineres på forskellige sekvenser til at danne tusindvis af forskellige proteiner. Det er lidt ligesom den måde, de tolv toner i en musikalsk skala, der kan kombineres i et utal af melodier.

Den eneste forskel mellem A1 og A2 mælk protein er, at den 67 aminosyrer i kæden er forskellige. Din krop fordøjer kasein (og alle proteiner) ved at klippe disse lange kæder af aminosyrer i kortere segmenter kaldet peptider, hvoraf nogle kan have biologiske aktivitet. Kollagen og insulin er både peptider, for eksempel.

Den eneste forskel mellem A1 og A2 mælk protein er, at den 67 aminosyrer i kæden er forskellige.

Den lille forskel i den aminosyre sekvens af A1 og A2 kasein, resulterer i skabelsen af lidt forskellige peptider, når disse mælkeproteiner er fordøjet. Når vi fordøje A1 form af kasein, det giver et peptid, der hedder BCM-7. Dette peptid er ikke produceret i fordøjelsen af A2 kasein.

Men hvad så? Gør BCM-7 peptid gøre nogen skade?