5 Uofficielle Typer af Depression

0
28

I DENNE ARTIKEL VIL DU OPDAGE,

  • Depression symptomer, som næsten alle deprimerede mennesker har
  • Hvorfor depression er så svært at behandle
  • Fem (uofficielle) typer af depression … hver med en meget anderledes ansigt.

Depression er som salat. Hør mig ud på denne ene.

Salater kommer i en svimlende udvalg. En bladgrøntsager grønne hus salat, en cremet makaroni salat, selv en Jell-O salat—de er alle salater. Hvordan kan du samle så forskellige eksempler? To ting: for det første, en salat er en bred vifte af fødevarer (du kan ikke have en ingrediens og kalder det en salat). Og for det andet, en salat, den er bundet sammen med en fælles dressing.

Så det er med depression. Med ni kendetegnende symptomer, som du har brug for fem eller mere for en officiel depression diagnose, der er hundredvis af mulige kombinationer.

Med ni kendetegnende symptomer, som du har brug for fem eller mere for en officiel depression diagnose, der er hundredvis af mulige kombinationer.

Men på tværs af disse kombinationer er nogle fællestræk—tænk på dem som dressing, der trækker en salat sammen. Uanset hvilken konstellation af depression symptomer, du har, er det sandsynligvis omfatter tre ting. Ifølge en undersøgelse af næsten 1.200 deprimerede personer i super-prestigefyldte tidsskrift Nature Medicine

  • 97% af deprimerede mennesker kæmper med deres humør: følelse af kronisk utilfredse, håbløs, eller hjælpeløs.
  • En lille smule mere end 96% har hvad der kaldes reaktion, der er, når glæde og tilfredshed, få knust som et cigaretskod i henhold til en stilethæl hæl.
  • Og 94% føler sig træt. Uanset hvad du kalder det, er træt, udmattet eller udslettet—det betyder, at du synes om, så energiske som et dovendyr i slo-mo.

Disse er de symptomer, der er fælles for de fleste deprimerede mennesker. Men ud over disse tre? Der er et stort udvalg af symptomer og hundredvis af mulige profiler—svarende til ambrosia versus tabbouleh. Og for at gøre tingene mere kompliceret, nogle af de symptomer, der er modsætninger. For eksempel, mister din appetit, eller at spise alt hvad der ikke er naglet fast, er både symptomer, som føler sig urolig og rastløs, følelse, som du har været udstyret med nogle cement sko, eller endnu værre begge dele.

Uanset den kombination, depression er en alvorlig. World Health Organisation, der rækker depression som den tredje mest almindelige byrde af sygdommen på verdensplan og projekter, der i 2030 vil være nummer et.

Med så mange muligheder, ville du tror, at depression vil være svært at behandle. Og så det er. Men der er håb i horisonten. Den undersøgelse i Nature Medicine fandt, at fMRI-scanninger kan sortere mennesker i fire forskellige neurofysiologiske undertyper af depression, hvilket igen kan bidrage til at forudsige, hvilke behandlinger kan være til gavn for dem. Men indtil fMRI scanninger eller andre biologiske foranstaltninger, der er blevet en del af diagnosen, vi er nødt til at stole på OG metode af symptom afsløring: self-report.

Så, når vi lytter til de erfaringer, som mennesker med depression, hvad hører vi? Nogle klare profiler. Og i denne uge, fra en af-ingen-betyder omfattende liste, her er fem typer af depression.

Fem Uofficielle Typer af Depression

Type #1: Morgen melankoli

Officielt hedder den melankolske subtype, nogle forskere hævder, at denne profil skal være sin egen diagnose.

Denne type af depression er dyster og dyb. Livets glæder fordampe. Intet føles godt. Selv med en dejlig overraskelse eller nogle gode nyheder, at følelsen af at juble er bare en blip, der forsvinder efter et par minutter.

Det giver mening, at folk med denne depression type har ikke lyst til at gå ud eller gøre deres yndlings ting (eller for den sags skyld, spiser), fordi hvad er pointen? Det gør ingen forskel.

Til top det off, ud over at føle mismodig eller tom, en anden fælles følelser er skyld—skyldfølelse over at være syg, skyldfølelse over at være i live.

Den melankolske type, der er værst om morgenen. Folk rapporterer ofte en forbedring i humør og energi, som den dag går på. Men for at føje spot til skade, at vågne timer, før alarmen er fælles, som forlænger den værste elendighed.

Type #2: Angst angst

En undersøgelse i journal Angst & Depression vurderet 260 mennesker med depression, og fandt, at en kæmpestor 75% opfyldt kriterierne for, hvad der kaldes den ængstelige nød projekteringsvejledning.

Angst er en del af, hvorfor depression ofte flyver under radaren. Vi tænker normalt på depression som at føle trist eller ikke er i stand til at komme ud af sengen. Vi tror ikke på det, så føler mig rastløs og urolig, anspændt og udmattet, eller er ude af stand til at få noget gjort, fordi vi er distraheret af bekymringer og vores opmærksomhed span er skrumpet til en bananflue. Det gør vi heller ikke tænke på depression som en snigende angst for, at noget forfærdeligt er rundt om hjørnet, eller den idé, at vi pludselig kommer til at snap og helt mister det. Men det er.

Ifølge en artikel i The Lancet, angst er en haletudse til frø af depression—det kommer først, som regel 1 eller 2 år før—og derefter forvandles til en anden form. Med andre ord, hvis vi bekymrer os selv ind i denne type af depression, angst både kan være en forløber for og et symptom på en depression.

Yderligere, jo ældre vi bliver, jo mere ivrig vores depressive episoder. Er Stor Tante Mildred at græde, og flipper ud over ingenting igen? Det er ikke bare aldring eller excentricitet, det er en grund til at se lægen.