At gøre en Karriere i at Kombinere Kunst og Videnskab

0
35

Jeg er her med Dr. Robert Ondt, en Ledende Forsker ved Caltech/IPAC. Robert er en astrofysiker, en visualisering ekspert, en podcaster, en filminstruktør … han bærer mange hatte! I dag, hvad jeg ønsker at tale med ham om, hvordan han behændigt skabt en karriere, der kombinerer den ekspertise, han har fået fra en teknisk grad med kreative sysler. Og, selvfølgelig, jeg er især glade for at chatte med Robert, da jeg arbejdede med ham, ikke alt for længe siden, på et projekt for NASA. Jeg tilfældigvis at vide, at han altid har noget interessant at fortælle.

Tak fordi du er her, Robert!

Ja, god til at fange op! Det er rart at høre din stemme.

Lad os starte et sted nær begyndelsen. Hvad har du studere i skolen, og hvordan vidste du, at du ønsker at være en astronom?

Hvis du kan gå hele vejen tilbage, brugte jeg det meste af min akademiske karriere forsøger virkelig hårdt ikke at være en astronom. Jeg har altid elsket astronomi, men i high school, jeg troede, jeg skulle gøre noget praktisk som arkitektur. Men da jeg kom ind i science-klasser, fandt jeg, at jeg virkelig havde en forkærlighed for kemi og fysik, så jeg besluttede, at jeg skulle være en kemi major i college, fordi det ville være en praktisk hireable karriere. Og ved den tid, jeg fik til organisk kemi jeg opdagede, at jeg helt afskyet organisk kemi.

Og fysik havde altid været sjovt. Så jeg skiftede over og blev en fysik større i bachelorstuderendes. Og derefter, på det tidspunkt var jeg nærmer min senior år, tænkte jeg, Tja, jeg gætter på at det stadig virker, så er jeg nok bare vil gå videre til grad skolen, også. Så måtte jeg, for min ph.d. – skole-program, for at finde ud af præcis hvilket område af fysikken, jeg ønskede at være i, som jeg ikke havde været udsat for. Og jeg tog plasmafysik, fordi det ville være fremtiden–fusion power! Så kom jeg til UCLA i grad skole i plasma physics department og opdagede, at jeg hadede plasmafysik.

Og så, for at holde mig besat, jeg tog nogle astronomi kurser og igen tog til dem, som jeg altid har haft, og indså, at hvis jeg skulle bruge 6 nogle år af mit liv i graduate skole, kunne jeg lige så godt gøre det i et område, som jeg virkelig nyde. Og det er hvordan jeg endte endelig tilbage i astrofysik, hvor jeg tilhørte alle sammen.

Nogle gange handler det om at finde ud af hvad du ikke ønsker at gøre for at få, hvad du ønsker at gøre.

Ja, nogle gange blot forsøger at gøre det praktiske over, hvor du har passion er ikke altid det rigtige valg.