D-Dag: Utah Beach Landing

0
25

Der var Leonard Schroeder? Og hvordan kunne han skrive sig ind i historiebøgerne på D-Dag? Viser sig, at han var bestemt til at spille en afgørende rolle i den første bølge af den Allierede landgang på Utah Beach.

Velkommen til Sæson 3 af Ukendte Historie: D-Dag-Historier. Jeg er din vært, Giles Milton, og i dag har vi taler om de allerførste mænd til storm Nazi-kontrollerede forsvar af hvad der skulle blive kendt som Fort Europa.

Den store Allierede flåde, der er bestemt for Utah Beach, var sejlet gennem natten, og nu—tre timer før daggry on June 6, 1944—det lå for anker ved blot et par miles fra kysten i Normandiet.

Køb Nu


Det havde trukket sig væk fra de mest spektakulære smart trick i historien. Flådens 865 fartøjer, der havde fået inden slående afstand af Nazi-besatte Frankrig uden at give anledning til nogen mistanke.

Til en påvirkelige unge løjtnant, Ross Olsen—som var ombord på USS Nevada—det føltes, som om de var “at snige sig ind på fjenden.” Dette var tilfældet: Tyskerne endnu var uforberedt på stranden landinger, der var nu kun et par timer væk.

“Hør nu dette! Stå ved alle tropper!”

Flådens 865 fartøjer, der havde fået inden slående afstand af Nazi-besatte Frankrig uden at give anledning til nogen mistanke.

Råb kunne høres gennem det mørke, som forstærkede lyde, som spilles gennem skibe’ højttalere. Inden for få sekunder, var der hektisk aktivitet som båd-hænder begyndte at sænke landing craft i vandet.

For en 25-årig Amerikansk kaptajn, det var det øjeblik, han havde ventet på i næsten tre år. Leonard Schroeder var under kommando af F-Selskabet af 8. Infanteridivision, med fem landgangsbåde, der hver indeholdt 32 mænd.

Den både var til at lande på stranden, i en V-formation, med Schroeder ‘ s båd i midten af V. Hans mænd var i fortroppen af den invasion af det besatte Europa: hvis alle gik til planen, vil de være de første til at plaske gennem brændingen og storm Nazi kystforsvar.

Leonard Schroeder var en bulldozer af en mand, med en thickset ansigt og en markant næse. Han var kendt som Moose—en sympatisk, no-nonsense team player med kæmpe hænder og et stort hjerte. Han havde skubbet hans mænd hårdt, som fører dem gennem mock landinger og med skarp ammunition.

Inden du går ombord på hans landing craft, Schroeder havde en snak med sin bataljon chef, Carlton McNeely. “Godt, Elg, det er det. Give ’em hell.”

De klaskede hinanden på ryggen, men begge mænd så “klump i halsen” som følelser fik det bedre af dem. Hver enkelt vidste, at de måtte være døde inden for et par timer.