D-Day: De Utah Beach Landingen

0
30

Die was Leonard Schroeder? En hoe deed hij schrijft zichzelf in de geschiedenis boeken op D-Day? Blijkt dat hij was voorbestemd om te spelen een cruciale rol in de eerste golf van de Geallieerde landingen op Utah Beach.

Welkom bij Seizoen 3 van Onbekende Geschiedenis: D-Day Verhalen. Ik ben uw gastheer, Giles Milton, en vandaag praten we over de eerste mannen voor de storm de Nazi-gecontroleerde verdediging van wat er bekend als Fort Europa.

De grote Geallieerde vloot bestemd voor Utah Beach hadden gevaren, door de nacht en nu—drie uur voor zonsopgang op 6 juni, 1944—het lag voor anker op slechts een paar mijl van de kust van Normandië.

Nu Kopen


Het had getrokken uit de meest spectaculaire trucs in de geschiedenis. De vloot 865 schepen had binnen het bereik van de Nazi ‘ s bezette Frankrijk zonder het verhogen van eventuele vermoedens.

Om een beïnvloedbare jonge luitenant, Ross Olsen—die was aan boord van de USS Nevada—het voelde alsof ze “waren stiekem op de vijand.” Dit was inderdaad het geval: de Duitsers waren nog niet voorbereid op het strand landingen die nu slechts een paar uur afstand.

“Nu horen! Staan alle troepen!”

De vloot 865 schepen had binnen het bereik van de Nazi ‘ s bezette Frankrijk zonder het verhogen van eventuele vermoedens.

Het huilen kon worden gehoord door de duisternis als versterkte stemmen gespeeld door de schepen’ luidsprekers. Binnen een paar seconden, er was een hectische activiteit als boot-handen begonnen met het verlagen van de aanvoer van schepen in het water.

Voor een 25-jarige Amerikaanse captain, dit was het moment waarop hij werd in afwachting van bijna drie jaar. Leonard Schroeder was in opdracht van F-compagnie van het 8e Infanterie, met vijf landingsvaartuig dat elke bevatte 32 mannen.

De boten waren om het land op het strand in een V-formatie, met Schroeder van de boot in het midden van de V. Zijn mannen waren in de voorhoede van de invasie van het bezette Europa: als alles naar plan, ze zouden de eerste te spatten door de branding en storm de Nazi ‘ s van de kustbescherming.

Leonard Schroeder was een bulldozer van een man, met een gedrongen gezicht en met een uitgesproken neus. Hij stond bekend als Moose—een sympathiek, no-nonsense team speler met grote handen en een groot hart. Hij had geduwd zijn mannen hard, waardoor ze door mock aanvoer en het gebruik van scherpe munitie.

Voordat u aan boord van zijn landing craft, Schroeder had een praatje met zijn bataljon commandant, Carlton McNeely. “Nou, Elanden, dit is het. Give ’em hell.”

Ze sloegen elkaar op de rug, maar beide mannen vervolgens “verstikten” als emotie kreeg de betere van hen. Ieder wist dat ze misschien dood binnen een paar uur.