Din Guide til Opbygning af Kredit ved Hjælp af Kreditkort Ansvarligt

0
20

Rebecca fra Brooklyn siger, “jeg må virkelig at nyde de Penge, Pige podcast og lytte så meget som jeg kan. Som 24-årig, jeg er ny på mit arbejde og på at forvalte penge, og jeg tror, det kan være skræmmende. Men din podcast har hjulpet lette min forvirring og angst. Mit spørgsmål er, om de gode, de dårlige, og den grimme af brug af kreditkort. Hvordan kreditkort hjælpe dig med at opbygge kredit, og hvad er nogle sunde måder at håndtere kort og kredit?”

Tak for dit spørgsmål, Rebecca. Jeg vil besvare det ved at starte med en oversigt over, hvordan kredit scoring system fungerer, sørg for at du forstår de regler, der af kredit-spil. Derefter vil jeg forklare hvordan man bruger denne information til at bygge og vedligeholde gode kredit for livet.

Hvordan Kan Du Opbygge Kredit?

Mange mennesker har ingen idé om, hvordan kredit-systemet fungerer. De kan ikke pleje, indtil de har brug for et kreditkort eller ønsker at finansiere et køb, som en bil eller hjem, og får afslag.

Desværre, de fleste af os har aldrig lært om kredit i high school eller college. Så det er ikke underligt, at mange folk kæmper for at forbedre deres kredit. Hvis du ikke forstår alle de komponenter, som faktor i din score, din kredit rettigheder, og forskellige måder at opbygge kredit, du er på en alvorlig ulempe.

Her er en oversigt: Oplysninger om du får rapporteret, at en eller flere kredit-bureauer at vedligeholde data i din fil, der er kendt som din kredit rapport. Så virksomheder, der ønsker at få adgang til din kredit rapport betale bureauer til dine informationer.

Kredit-bureauer må ikke foretage udlån beslutninger; de bevarer dine data. Men kredit rapporter kan være store, så virksomheder, der ønsker en hurtig måde at evaluere dig. Det er derfor, kredit scoringer var designet–de er et øjebliksbillede af din nuværende kredit situation.

Læs også: Hvordan til at Bygge en Kredit Med en Sikret Kreditkort

Forståelse Kredit Score

Kredit score er beregnet ud fra oplysninger i din kredit rapporter. Og der er hundredvis af forskellige kreditrisikomodeller i brug. Så du har faktisk mange kredit score, ikke kun én.

Nogle scores er proprietære systemer, som långivere skabe for sig selv, og andre er kendte, såsom FICO, som står for Fair Isaac Virksomhed, som har skabt det. Men selv FICO tilbyder snesevis af forskellige scores. Der er nyere versioner, og nogle bare for specifikke typer af produkter, såsom boliglån, kreditkort, og auto forsikring.

FICO også markeder forskellige scores, der er skræddersyet til hver af de landsdækkende kredit-bureauer. De justere den underliggende algoritmer for forskellige bedømmelser og rul dem ud med jævne mellemrum.

FICO score varierer fra 300 til 850. Mere end halvdelen af den AMERIKANSKE befolkning har en FICO score på 700 eller højere. Mange långivere bruge en FICO score på 740 som cutoff for at have fremragende kredit-og giver dig deres bedste priser og vilkår.

TransUnion ‘ s TransRisk score varierer fra 300 til 850 og Equifax Credit Score spænder fra 280 til 850. Experian har en score, der spænder fra 360 til 840. Og der er en score, at kredit-bureauer skabt sammen, kaldes VantageScore, som spænder fra 501 til 990.

Så du kan se, at der er ligheder, men ikke to kredit score er den samme. Hver scoring model vurderer du lidt forskelligt og giver forskellige “kvaliteter.”

Hver scoring model vurderer du lidt forskelligt og giver forskellige “kvaliteter.”

Uanset hvilken type eller mærke af kredit score, at en virksomhed eller person, der bruger til at evaluere dig, scores er blot et øjebliksbillede af dine kreditkort oplysninger. Som ny information er tilføjet til din kredit rapporter og gamle oplysninger er slettet, din score er under konstant forandring. Jo højere din score, jo mere troværdig og ansvarlig du synes.

Jeg ønsker ikke at du skal bekymre dig om at se eller at holde styr på alle mulige kredit score, fordi det ville være umuligt at gøre, og det virkelig betyder ikke noget. I stedet for at blive fanget i nuancer af forskellige scorede modeller, fokus på det store billede.

Ved at fokusere på, hvad der er i din kontrol og forbedring af dine økonomiske adfærd, således mere positive oplysninger, der bliver tilføjet til din kredit rapport, vil du være i god form.

Et andet vigtigt begreb at forstå om kredit-systemet er, at hver person har hans eller hendes egen kredit rapporter og kredit score. I USA, vil din kredit data indsamles og registreres af din Sociale Sikkerhed nummer. Det betyder, at enhver borger, der kvalificerer sig til et cpr-nummer kan bygge en kredit-fil i USA

Dine kreditkort oplysninger er aldrig blevet fusioneret med en anden, selv når du er gift. Ægtefæller har hver individuel kreditvurdering rapporter og score, hvilket er hvorfor det er så vigtigt at bygge din egen kredit historie. Hvis du co-underskrive et lån eller en kredit kort ansøgning med en anden person, både af din kredit score er evalueret i godkendelse proces.

Fordi kredit score er baseret på din kredit rapporter, er det vigtigt at vide, hvad der er i disse rapporter.

For at opsummere, en kredit score er blot et tal, der repræsenterer en løbende evaluering af data i din kredit rapport. Fordi kredit score er baseret på din kredit rapporter, er det vigtigt at vide, hvad der er i disse rapporter.

Her er flere gratis websteder, hvor du kan gennemgå din kredit rapporter gratis:

  • Credit Karma
  • Kredit Sesam
  • Experian