Aflatoxin i Nødder: Fare eller Hype?

0
45

Nødder er generelt tænkt som valg af sunde fødevarer. De er lidt høj i kalorier, på grund af deres relativt høje fedtindhold. Men disse er ikke bare tomme kalorier. Sammen med de sunde umættede fedtstoffer, er du også få fiber og protein, som hjælper med at holde dig fra at blive sultne. Måske er det derfor, dieters, der omfatter nødder i deres måltid planer tabe mere vægt og rapport følelse mindre sulten. Og i almindelighed mennesker, der spiser nødder på en regelmæssig basis, er mere tilbøjelige til at opretholde en sund vægt.

Nødder er også rige på E-vitamin, som er godt for din hud, hjerte og hjerne. De indeholder også phytosteroler, naturlige plante forbindelser, der hjælper til at regulere dit kolesterolniveau. Regelmæssig møtrik forbrug er forbundet med reduceret risiko for hjertesygdomme og andre sygdomme.

Så langt nyheden er alle gode. Men, flere Ernæring Diva lyttere har skrevet for at spørge mig om aspergillus eller aflatoxin i nødder—og om det er noget, vi behøver at bekymre sig om. Jeg kan fortælle dig, at nogle af de mest skræmmende ting, du kan have stødt på online er sandsynligvis overdrevet eller taget ud af kontekst. Ikke desto mindre, disse er ikke de imaginære problemer.

Hvad Er Apergillus og Aflatoksiner?

Aspergillus er en type svamp, der er fundet i jorden og kan forårsage sygdom i visse afgrøder, især bælgplanter, korn og træ nødder. En aspergillus infektion kan svække planter nok til at reducere udbyttet, som er en bekymring for landmændene. Men selv hvis udbyttet påvirkes kun minimalt, aspergillus svampe fortsætter med at være et problem, efter at afgrøderne er høstet. Det kan medføre, kerner eller nødder til at rådne op i storage—fører til flere tab for de landmænd eller distributører.

Men den største bekymring i form af menneskers sundhed er, at aspergillus producerer potentielt skadelige stoffer kaldet mykotoksiner—især en gruppe af mykotoksiner kaldet aflatoksiner. Disse er kendt for at være kræftfremkaldende.

Kronisk aflatoksin eksponering kan føre til skader på leveren eller leverkræft, især hos personer med præ-eksisterende forhold, såsom en Hepatitis B-infektion. Vejrtrækning i den sporer af aspergillus-svampe kan også forårsage lungekræft irritation eller skade, igen, især hos personer med præ-eksisterende lungesygdom, såsom tuberkulose eller KOL.

Aspergillus producerer potentielt skadelige stoffer kaldet mykotoksiner—især en gruppe af mykotoksiner kaldet aflatoksiner. Disse er kendt for at være kræftfremkaldende.

Og det er derfor de fleste udviklede lande har meget strenge overvågning for aspergillus og aflatoksin i fødevarer. Produkter, der er mest tilbøjelige til at blive smittet, såsom jordnødder eller træet nødder er rutinemæssigt screenes, og hvis aspergillus eller aflatoksin niveauer er over en vis tærskel, de fødevarer, der kan udloddes.

Se også: Hvordan Regeringen Nedlukning Påvirker Videnskab