Wat is er Gebeurd aan de Vooravond van D-Day?

0
77

Die was Howard Vander Beek? En wat is er gebeurd met hem op de avond voor D-Day? Nou, het blijkt dat zijn snelle denken het leven gered van niet minder dan 21.000 mensen.

Welkom bij Seizoen 3 van Onbekende Geschiedenis: D-Day Verhalen. Vandaag praten we over een jonge Amerikaanse kapitein die was voorbestemd om een belangrijke rol spelen bij het strand landingen op 6 juni 1944.

Nu Kopen


D-Day was een van de grootste zee-invasie in de geschiedenis van de oorlogsvoering: vijf enorme vloten, één voor elk van de vijf invasie stranden: Kracht U voor Utah Beach, Kracht O voor Omaha, Kracht J voor Juno, Kracht G voor Goud, en Dwingen S voor Zwaard.

Elk van deze armadas had geleid te worden door iemand in staat is. Het was een unieke verantwoordelijkheid; een fout te maken en de gehele vloot kon worden geleid naar één van de vele mijnenvelden die was gelegd langs de franse kust.

Aan de voorzijde van Kracht U—bestemd voor Utah Beach was Howard Vander Beek, een sterke klauw, wit-getande 27-jarige man uit Oskaloosa, Iowa.

Zijn golf van blonde haren en scherp geknoopte stropdas is de vastentijd een Ivy League preppiness te zijn nautische kleding—tenminste wanneer hij op het droge. Maar hij was nu op zee voor de vele uren en zijn haar was sluiced met zout en zijn stropdas doorweekte en de notering.

Een fout te maken en de gehele vloot kon worden geleid naar één van de vele mijnenvelden die was gelegd langs de franse kust.

Zijn taak was om te varen in de voorhoede van de Kracht van U, van een vloot, die bestond uit 865 schepen die opgenomen slagschepen, destroyers en fregatten. Ze had gevaren van hun ankers verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Ierland in Belfast, Plymouth, Torbay, Weymouth, en Dartmouth—en vervolgens gegroepeerd in het engelse Kanaal.

Vander Beek verantwoordelijkheid is belastend voor iemand zo jong, maar toch zijn positie in de voorhoede van deze armada was slechts één van zijn taken.

Zodra de vloot was gearriveerd op de ankerplaats uit Utah Beach, hij moest de gids de honderden kleine landingsvaartuigen naar de kust, waardoor ze precies op de plek waar de mannen zouden beginnen met hun invasie. Een slip, een vergissing, en de ramp zou kunnen ontstaan—voor als de mannen waren geland op de verkeerde plaats, de lange maanden van de opleiding zou alles tevergeefs geweest.

Een dergelijke een belangrijke missie vereist een speciaal schip en Vander Beek ambacht, LCC ‘ 60, was precies dat. Ze was een controle schip wordt aangedreven door twee 255 pk motoren waardoor ze een cruise op veertien knopen. Slechts 56 meter lang en iets breder dan een Londense bus, haar onder-dekken de ruimte was vol met wapens en nautische apparatuur.

De rol toevertrouwd aan Vander Beek en zijn mannen was dus belangrijk dat deze is gehouden onder wraps. Deze geheimhouding had geleid tot een hechte kameraadschap onder de bemanning. “Solide verwantschap” was hoe Vander Beek zag. Hij en zijn mannen deelden hun mening op dezelfde manier, deelden zij hun voedsel.

En nu, als het Kanaal storm geslingerd “raw salt spray” in hun ogen, waren zij allen delen dezelfde gedachte: dat dit de slechtst mogelijk ‘ s nachts voor de lancering van de grootste zee-invasie in de geschiedenis.

Het weer was niet de enige reden voor hun angst. Iets verontrustende had gebeurde een week eerder, iets wat zo verontrustend dat het nog azen op hun gedachten. Het had plaats genomen op een avond, toen ze afgestemd op As Sally, een Amerikaanse omroep produceren van propaganda voor de Nazi ‘ s.

As Sally was populair bij de bemanning, zelfs als een verrader naar haar land, want ze speelde de laatste Amerikaanse hits. Maar op deze bijzondere avond de muziek was om te staken van een dissonante noot. Ze had net gespeeld “As Time Goes By” wanneer, Vander Beek verbazing, ze sprak met hem en zijn mannen direct.

“Vanavond wil ik het hebben serieus met de Sims [Gauthier] en Howard [Vander Beek] en hun bemanning in Plymouth.”

De mannen konden het nauwelijks geloven hun oren. “Je zit daar denken dat je binnenkort op een invasie van dit machtige continent,” zei ze. “Je domme leiders zijn het maken van plannen dwingen je om het offer van uw leven te doen. Dit is een groot fort, en als je in de buurt komen, u zult allen sterven een gewelddadige dood.” Zij stelde dat het beter zou zijn voor hen om terug te gaan naar hun dierbaren in de Verenigde Staten “, terwijl u het nog kan.”

As Sally ‘ s de reacties van de mannen met een diep gevoel van onbehagen. Niet alleen wist ze hun namen, maar ze wist ook dat ze alles over hun geheime schip. Ze beschreven de boot, geschetst van zijn functie, en zelfs besproken met de mannen recente activiteiten, naar beneden naar “het schrapen en het schilderen van de bemanningsleden had gedaan op zaterdag middag.” Ze luisterde “in bevroren stilte,” verbijsterd te zijn hoe kon ze weten dat een dergelijke dingen.