Hoe je een Goede Wingman

0
50

 

Ik ben een zeer gelukkig man dat ik een nieuwe liefde gevonden in veel eerder dan veel van mijn vrienden. Dus toen mijn vrienden rondsluipen de stad voor Miss Rechts (of Miss Right Now) ik ben meer dan blij om een effectieve ‘wingman’ te helpen in hun zoektocht. Maar omdat het om een wingman is niet alleen voor jongens. Dames, u hebt uw eigen versie van een wingman (of is het, wingwoman?). Laat mij duidelijk zijn, een wingman is niet alleen af te leiden van het “vervelende vriend” met een spelletje pool in de bar of luisteren naar wat verschrikkelijk breakup verhaal, terwijl zijn vriend komt dichter bij zijn doel. Een wingman komt in vele vormen.>

Een wingman-net is de lead gitarist van de zanger, de hype man naar de MC. Een wingman is een verantwoordelijkheid naar iemand die u de zorg over. Dus, voordat je zegt: “Zeker, ik ben er als je me nodig hebt,” check mijn top 3 Snelle en Vuile Tips voor een goede wingman etiquette:

Tip #1: niet Overschaduwen van Uw Vriend

Vergeet niet dat grote Seinfeld aflevering wanneer Jerry was met George en George ‘ s vriendin gevonden Jerry veel leuker? George was zo boos, hij zei Jerry extra saai volgende keer zodat hij niet zou overschaduwen George ‘ s gevoel voor humor. En in een komische twist, dat plan mislukte, omdat het meisje vond Jerry ‘ s kniezen mysterieus en sexy. Gebeurt de hele tijd, toch?

Verleend George was egoïstisch, maar hij had een goed punt: Een wingman is er om te helpen in het spel, niet slam dunk de bal en naar het publiek om ze te laten uitbarsten in gejuich. Het laatste wat je wilt is om de puinhoop van een situatie voor een vriend, want u had om de show te stelen. Wees niet saai, maar dit keer is het uw vriend de kans om te schitteren.

Een goede wingman is iemand die kan komen in en uit een situatie als een warm briesje op een zomerse dag. Je kan het niet zo saai dat de persoon die uw vriend probeert te halen is afgeleid door vervelende gedrag, maar u wilt niet de coolste persoon op de planeet. Save je spel voor de uitjes waar u bent niet aangewezen als de ‘wingman’. Maar in dit moment, de wind. Laat uw vriend een kans om deze persoon leren kennen terwijl je praat met een vriend/collega of zelfs fungeren als het derde wiel. Zorg ervoor dat je boog uit op het juiste moment wanneer je vriend over te vragen voor het telefoonnummer.

Tip #2: De Business Wingman

Een wingman is niet alleen over het helpen van uw vriend score. Soms moet je een wingman voor een collega die probeert om het land een deal. Denk aan dit als een professionele wingman.

In het bedrijfsleven is er veel meer op de lijn dan aan de gelukkige met een aantrekkelijk persoon. Een wingman business vereist finesse en timing om de deal te sluiten. In deze situatie, u en uw collega op dezelfde pagina als het gaat om wat er moet gebeuren. Voordat de vergadering (voor drankjes, koffie, of op een networking event) die u en de wingman moet de lay-out precies hoe het gesprek zal vloeien. Bijvoorbeeld, als je spreekt het vooruitzicht, moet u werken leunend in de richting van het gesprek en de aandacht af van de wingman en op de collega. Talk-up, een goede kwaliteit, of twee, maar altijd als je net dan gedacht op dat moment. Wees niet te voor de hand liggend. “Weet je, Glenn was een 4.0 op Harvard en daar opgeslagen twee dozijn kittens uit een brandend gebouw,” is lame en duidelijk gepland. Denk dat meer de lijnen van “Gewoon de andere dag, een van Glenn’ s klanten stuurde twee meer referrals te zijn want hij hielp ze zo veel.”

Dan, wanneer u weet dat uw vriend moet aanpakken van een probleem, wordt u verzocht verwijderen door uzelf, ofwel “het nemen van een call”, “het zien van iemand anders” weten jullie, of door gewoon te zeggen dat je gaat naar het toilet. Dat is wanneer uw taak als wingman is gedaan. Het is nu aan uw vriend te sluiten.

Tip #3: De Grenzen van de Wingman

In Tips #1 en #2, ik heb geschetst van twee scenario ‘ s waar een wingman is essentieel in de liefde en in zaken. In beide heb ik duidelijk gemaakt dat de wingman is niet de belangrijkste attractie – hij of zij is er alleen maar te helpen. Dit is de eed die alle vernuft (en wingwomen) moet nemen. Maar er is een regel die nooit mag worden overschreden. Bottom line: Een wingman niet om “de kogel” tenzij ze willen.

We weten allemaal wat dit betekent, mensen. Je wingman moet niet naar huis gaan met de vervelende persoon gewoon om haar te krijgen uit de weg. Als u wilt om geluk te krijgen, de wingman hoeft niet. Praten is één ding, maar alles daarna is het niet in de spelregels. Ik heb het nagekeken. Serieus. Hetzelfde geldt voor het bedrijfsleven. Laten we zeggen dat je vriend heeft je hulp nodig bij het maken van een gesprek met een potentiële prospect. Dit betekent niet dat ze hebben van afval een hele avond aan het maken van saaie chit-chatten met uw contactpersonen. De wingman is er om te helpen zo lang als nodig is, maar er is een limiet aan het nemen van voordeel van de wingman.

Een wingman heeft rechten, verdomme! Ja, ze zijn er om u te helpen, maar ze zijn niet je assistent. De wingman natuurlijk moet het afleiden van de luide mond vriend aan de bar die alleen maar wil om te praten over de geweldige nieuwe recept vond ze voor chocolade broodpudding. Als goed, de wingman moet praten u tot een potentiële business leiden. Maar er komt een tijd wanneer de wingman krijgt om de klok uit en u bent op uw eigen. Na al, kan er iemand de wingman is geïnteresseerd in aan de bar of op het networking event, en dat is wanneer kunt u terugkeren de gunst. Immers, een goede vriend zal altijd een goede wingman voor hun wingman.

Heb je een goed verhaal over hoe je behandeld wordt een wingman? Post alle details in het commentaar hieronder of op de Moderne Manieren Guy Facebook pagina.

Zoals altijd, als u een andere omgangsvormen vraag, ik kijk ernaar uit van u te horen op manners@quickanddirtytips.com. Volg mij op Twitter, waar ik ben @MannersQDT, en natuurlijk, check volgende week terug voor meer Moderne Manieren Guy tips voor een meer beleefd leven.

Mensen op een Feestje, Ondernemers en Geïrriteerd Man figuuren van Shutterstock