5 Manieren om Positief te Spreken met Kinderen

0
48

Mijn kinderen zijn het huis voor de zomer vakantie voor minder dan een week nu, en ik ben al horen gerommel over hun te vervelen, getuige enkele broer of zus gekibbel, en het opmerken van een bit van een gebrek aan respect richting mij als ik zachte herinneringen over de klusjes die gedaan moeten worden. Terwijl ik niet de zorg voor hun onaangename houding, weet ik uit 20 jaar ervaring als een moeder die schreeuwen of praten tegen hen is nooit van plan om deze negatieve situaties rond. Het kan in feite maken ze slechter. Dus ik probeer af te dwingen, wat ik wel weet, werkt en communiceert op een positieve manier.>

Kinderen reageren goed op vriendelijkheid. Terwijl wat je zegt, maar de toon van uw stem geeft aan hoe u zich voelt, uw kind interpreteert uw woorden en de toon als directe berichten over zijn eigen eigenwaarde. Vandaag Machtige Mama heeft 5 manieren om te houden van de lijnen van de positieve communicatie tussen u en uw kinderen:

Tip #1: Tone-of-Voice Zaken

Toon van de stem is even belangrijk als de woorden die je gebruikt bij het spreken met een andere persoon. Mensen, vooral kinderen, hebben de neiging om te reageren op een aanvraag als ze horen een aangename stem in plaats van iemand te schreeuwen of overdrijf met een emotionele tirade. Denk over het—als je collega, je partner of zelfs een vreemdeling in de supermarkt wil uw aandacht te krijgen, zou je in plaats van ze maken gebruik van een harde toon aan te spreken met u of rustig te laten weten dat ze iets nodig hebben van u?

Bijvoorbeeld, als ik geconfronteerd met een situatie als mijn kind negeren me wanneer het tijd is voor hem om te nemen uit de prullenbak, onderbreek ik wat hij betrokken is. Ik rustig stap in de voorkant van de televisie en in een matter-of-fact toon hem eraan te herinneren “Hey, Connor, ik weet niet zeker of je hoorde me een moment geleden, maar je moet het afval nu dus uw zuster kan eindigen in de keuken.” Als ik het nodig om u eraan te herinneren nog een keer, de TV wordt uitgeschakeld. Ik geef hem een zachte wrijven op de schouders en gekscherend zeg iets als “de Laatste keer dat ik gecontroleerd, het vuilnis niet kan lopen zelf naar de kan.” Ik kan meestal een lachje van hem en het helpt om de spanning niveaus laag.

Tip #2: de Transformatie van Kritiek in Complimenten

Kritiek op een ander persoon kan averechts werken als het is gedaan uit woede of frustratie. Als je kritiek kinderen vaak, ze kunnen voelen als fouten die kunnen leiden tot een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. In plaats van te wijzen op wat ze niet goed doen, gebruik inspiratie om hen aan te moedigen in plaats daarvan.

Bijvoorbeeld als uw atletisch geneigd zijn dochter blijft worstelen in Geometrie en Scheikunde, en misschien niet worden toegestaan om te spelen op de school softbal team als ze geen trek haar rangen, niet bekritiseren om haar academische tekortkomingen. Gebruik in plaats daarvan opbouwende taal om haar aan te moedigen, zoals “Je bent zo hard werken met je docent, je cijfers zijn het verbeteren van het al. Geef niet op—we routering voor u.”

Zie ook: 10 van Gezonde Gewoontes voor het Versterken van het Gezin