Paula Brackston op de Namen, de Taal en het Leven van een Schrijver

0
65

Klik op de speler te horen van het hele interview.

Paula Brackston schrijft een succesvol boek serie die begon met de New York Times bestseller “The Witch’ s Dochter,” en nu is ze het aanbreken van een andere serie met haar nieuwe boek, “De Kleine Winkel van de Gevonden Dingen.” De nieuwe serie is gevestigd in Wiltshire land in Engeland en volgt het verhaal van Xanthe als ze gebruikt haar gave voor het verbinden met de geschiedenis van de objecten door de tijd te reizen. In dit eerste boek, Xanthe reist terug naar 1605 een mysterie op te lossen waarbij een chatelaine.

Nu Kopen


Ondanks het feit dat de boeken, fantasy elementen, Brackston zegt dat ze nog steeds veel onderzoek, om ervoor te zorgen dat alle historische elementen zijn, accuraat, en ze praat over het gebruik van taal stragetically voor het instellen van een toon voor haar boeken. “Wanneer ik aan het schrijven ben 1605,” zegt ze, “natuurlijk spreken de mensen daar heel anders over. Ik kan niet met hen spreken, precies zoals ze zouden moeten, want het zou hard werken voor de lezer, dus ik heb een gestileerde versie, en het is hetzelfde wanneer ik de beschrijvende schrijven of het nu in het heden of het verleden. Ik ben op zoek naar een smaak te geven van die tijd, een gevoel van iets anders, iets historisch, iets anders, en ik denk niet echt dat het gebruik van alledaagse woorden te veel.”

Hier is een voorbeeld uit de eerste alinea van het boek:

Het is een veel gehoorde opvatting dat de meest waarschijnlijke plek om te zoeken naar een ghost is onder een schaduw van de maan, tussen de ruines van een kasteel, of misschien wel een verlaten huis waar de levenden zijn gevlucht, waardoor alleen de geesten drijven van kamer naar kamer. Geloven is te erkennen maar de halve waarheid, want er is een verbinding met die gepasseerd worden gevonden veel dichter bij huis. Iedere ziel die ooit trapte deze wrede aarde laat de opdruk op de dingen die belangrijk voor hen.

Brackston de tekens’ namen geven ook een mysterieuze sfeer aan het boek. Bijvoorbeeld, de hoofdpersoon, Xanthe, krijgt haar naam van een grieks woord dat betekent “de gouden kooi” of “fair-haired.” Brackston zegt, “ik hou van het geluid. Ik hou van de look van het op de pagina. Ik vond het feit dat het niet gaat om verward met iemand anders.” Ze voegt eraan toe, “om Te zien of de vorm van het woord is heel interessant voor mij. Dat vind ik leuk.”

Brackston lachte als ze beschreef haar carrière en het krijgen van haar eerste roman gepubliceerd. “Ik was een van die overnight succes dat duurt ongeveer 10 jaar.” “De Heks van ‘s Dochter” werd voor het eerst opgepikt door een kleine Britse uitgever en vervolgens ontdekt door Peter Wolverton, redacteur van Thomas Dunne in het St. Martin ‘ s Press, en het volgde een ongewone baan. “Het was pas twee jaar later werd een New York Times bestseller. Dus, we zijn niet helemaal zeker hoe het is gebeurd,” zegt Brackston.

Voor meer prachtige details over “De Kleine Winkel van de Gevonden Dingen,” inzichten over hoe Brackston nu jongleert meerdere boeken reeks, en nog veel meer, luister naar het hele interview in de Grammatica Meisje podcast (Apple Podcasts, Stitcher, Spotify) of op de speler aan de bovenkant van deze pagina.