Negeer Uw Core

0
70

Het opbouwen van een sterke en stabiele kern is misschien wel het meest essentiële deel van een oefening programma, vooral als u van plan te blijven om mobiel te zijn en goed passen in uw senior jaar.

Op hetzelfde moment, omdat de kern zelf is zo complex en verantwoordelijk is voor de vele mechanische functies in onze torso ‘ s, het is ook misschien wel de meest slecht begrepen onderdeel van fitness.

Ik wijt veel van dit misverstand op alle Instagram foto ‘ s van mensen te wijzen op hun keiharde six-packs naast een hashtag zoals #coregoals, #hardcore #shreddedcore. In alle eerlijkheid, de meeste van die foto ‘ s moeten worden gelabeld met #lowerbackpaingoals, maar dat is voor een andere dag.

Is niet de “Core” Eigenlijk Gewoon een Mooie Manier om te Zeggen “Abs”?

Laat me dit duidelijk maken vanaf het begin—de kern van kracht is nog niet alles over uw abs en het heeft zeer weinig te maken met crunches of zelfs uw buik regio in het algemeen!

De vier spieren die je ziet in die Instagram foto ‘ s zijn:

  • De rectus abdominis: Een groot vel van spierweefsel, die loopt van je borstbeen tot aan je bekken.

  • De externe obliques: Uitvoeren van uw ribben op uw heupen in een voorwaartse richting.

  • De interne obliques: Uitvoeren van uw ribben op uw heupen in een neerwaartse richting,

  • Het versterkt abdominis: Gelegen diep in uw abs, onder de obliques.

Maar zoals u waarschijnlijk aan te raden nu de kern gaat veel verder dan deze vier buikspieren. De kern bevat de spieren in je onderrug, spier-bands die flank uw rug, uw bekkenbodemspieren, het middenrif, en rondom uw heupen. In totaal zijn er meer dan 15 dat de spieren van je core en alle van hen zijn net zo belangrijk als uw abs, zo niet meer.

Core kracht heeft weinig te maken met crunches of uw buik regio in het algemeen.