Konsolidere Din to-Do Liste, Med en Ugentlig Anmeldelse

0
80

To-do-lister er awesome. De virkelig er. De er så fantastisk, at du kan indsamle snesevis af dem, alle forskellige typer. Der er to-do-lister, der er skrevet på gule sedler. To-do lister i notesbøger. To-do lister skrevet på servietter. Og så er der computere. Og opgavelister skrevet i memoer. To-do listerne på to-do-liste over apps, som du har downloadet og brugt i en uge. Ja, livet er fyldt med to-do lister.

I episode 171, Hvordan du Opretter En Master System til at Organisere Dit Liv, så vi, at ved brug af en master system kan hjælpe med at sætte den ånd af kaos tilbage ind i den magiske lampe på ordren. (Det har været en lang uge. Min evne til at lave mad op en god metaforer er så sur ud som en uge-lang tur til en lage fabrikken. Jeg burde nok stoppe, mens jeg er foran.)

Kort sagt, ved at erstatte de mange to-do lister med en enkelt Lang Liste, du vil løse problemet med at have dusinvis af lister. Vil du have et sted, hvor du ved, du kan finde i dine opgaver. Kaos løst…

Elementer Akkumulere

En slags. At have en master list løser problemet med at sprede dine to-do ‘ s vidt og bredt. Men der er stadig et mystisk problem, der lurer under overfladen: ophobning.

Over tid, kan du tilføje ting til listen. Så er dine prioriteter ændrer sig. Eller du bliver afbrudt. Eller din hund spiser dit hjemmearbejde. Og selvom en vare er gjort eller ikke længere er relevante, du glemmer at fjerne det fra din liste. Givet et par uger eller måneder, at din liste er ikke længere meget præcis. Det er ting, der er blevet gjort, det er ting, som du ikke længere har brug for at gøre, og det er ting, som samfundet forventer, du gør, men du ikke ønsker at gøre (Yay for individualitet! Du gør dig selv!).

En Ugentlig Gennemgang Vil Spare Dig For

For at holde dit system fungerer smidigt, og begynde at gøre en Ugentlig Gennemgang af din opgave-liste.

I en ugentlig gennemgang, vil du gøre en forårsrengøring af din opgave-liste. Kun du kan gøre det i alle fire årstider. Men vil du tænke om foråret, hver gang. Her er, hvordan det ville fungere:

Trin 1. Konsolidere & Sveske
Trin 2. Projectify & Vokse
Trin 3. Vokse … eller Beskære

Konsolidere

Når din to-do-punkter spredt ud over mange sider, at blande gjort elementer og to-be-done elementer, bliver det svært at scanne hurtigt og vide, hvad der er på din tallerken. Begyndende med den ældste punkt på din to-do liste, scan frem.

Se på hvert enkelt element, der ikke er markeret som fuldført. Træffe en beslutning. Hvis det ikke længere er relevante, på tværs af det off. Jeg kan godt lide at tegne en lille pil ned ud for det, som betyder, at det er blevet fjernet fra listen.

Hvis det stadig er noget, du ønsker at gøre, er at kopiere det til slutningen af din liste. Tegn en lille højre pil ved siden af det, så du ved, det er blevet flyttet til senere på listen.

For sider, der kun har et par fortrydes opgaver, jeg kopiere disse opgaver til slutningen af listen, og derefter kaste sider. Og husk, at disse sticky notes? Eller servietter med to-do-punkter? Få fat i dem alle og konsolidere dem i din master list. Derefter smide de andre papirer, der forlader dig selv med en master list. Nu er det tid til at prioritere…