Consolideer Uw To-Do Lijst, Met een Wekelijkse Review

0
63

To-do lijsten zijn geweldig. Ze zijn echt. Ze zijn zo geweldig dat u kunt verzamelen tientallen van hen, allemaal verschillende types. Er zijn to-do lijsten geschreven op sticky notes. To-do lijsten in notebooks. To-do lijsten krabbelde op servetten. En dan zijn er computers. En de to-do lijsten getypt in memo ‘ s. De to-do-lijsten in de to-do-lijst met apps die u heeft gedownload en gebruikt worden voor een week. Ja, het leven is vol met to-do lijsten.

In aflevering 171, het Maken van Een Master Systeem om Uw Leven Organiseren we zagen dat het gebruik van een master systeem kan helpen om de geest van de chaos terug in de magische lamp van de bestelling. (Het is een lange week. Mijn vermogen om te koken tot een goede metaforen is zo zuur als een week-lange reis naar een pickle factory. Ik waarschijnlijk moeten stoppen terwijl ik vooruit.)

Kortom, door het vervangen van de tientallen van de to-do lijsten met één Lange Lijst, zult u bij het oplossen van het probleem van het hebben van tientallen lijsten. Je hebt een plek waar je weet dat je kunt vinden van uw taken. Chaos opgelost…

Items Verzamelen

Soort van. Het hebben van een master lijst lost het probleem op van de verstrooiing van je to-do ‘ s ver en breed. Maar er is nog een lafhartige probleem schuilt onder de oppervlakte: de accumulatie.

Over de tijd, dingen toe te voegen aan de lijst. Dan is uw prioriteiten veranderen. Of je krijgt onderbroken. Of uw hond eet je huiswerk. En hoewel een item is gedaan of niet meer relevant zijn, u vergeet om het te verwijderen van uw lijst. Gegeven een paar weken of maanden, de lijst is niet langer erg nauwkeurig. Het is spul dat is gedaan, het heeft spullen die u niet meer hoeft te doen, en goed dat de maatschappij dat van je verwacht, maar je wilt niet te doen (Yay voor individualiteit! Je doet je!).

Een Weekly Review Zal U Redden

Om uw systeem goed blijft werken, beginnen met het doen van een Wekelijks overzicht van je takenlijst.

In een wekelijkse review kun je een lente schoonmaak van uw takenlijst. Alleen, je doet het in alle vier de seizoenen. Maar u zult denken over het voorjaar elke keer. Hier is hoe het zou werken:

Stap 1. Consolideren En Snoeien
Stap 2. Projectify & Groeien
Stap 3. Groeien … of Snoeien

Consolideren

Wanneer je to-do items zijn verspreid over meerdere pagina ‘ s, mixing up gedaan items en worden gedaan items, het wordt moeilijk om te scannen snel en weet wat er op je bord. Te beginnen met de oudste item op je to-do lijst, scan naar voren.

Kijk naar elk item dat niet die als voltooid zijn gemarkeerd. Het maken van een beslissing. Als het niet meer relevant is, steek het uit. Ik teken graag een beetje down pijl ernaast, wat betekent dat het is verwijderd uit de lijst.

Als het nog iets wat je wilt doen, kopiëren naar het einde van de lijst. Teken een beetje naar rechts wijzende pijl naast, dus dan weet je dat het is verplaatst hoger op de lijst.

Voor pagina ‘s die slechts een paar ongedaan gemaakt taken, kopieer ik die taken aan het einde van de lijst en gooi dan de pagina’ s. En vergeet niet die sticky notes? Of de servetten met to-do items? Pak ze allemaal en consolideren van uw master-lijst. Vervolgens gooi de papieren, het verlaten van jezelf met een master in de lijst. Nu is het tijd om prioriteiten te stellen…