Bent U op Risico voor een Tekort aan Jodium?

0
80

Voeding Diva fan Gregory schrijft, “ik heb gelezen dat een tekort aan jodium is steeds meer en vaker. Is dit waar en zo ja, wat is de beste manier om jodium?”

Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie, jodium is de meest voorkomende tekort aan voedingsstoffen invloed hebben 2 miljard mensen over de hele wereld. Het is echt een schande, want jodium is goedkoop en de kosten van een tekort aan jodium (zowel in financiële en personele zin) zijn groot.>

Waarom Heeft U Behoefte Aan Jodium?

Uw lichaam heeft jodium nodig voor de aanmaak van het schildklierhormoon, dat regelt de groei en ontwikkeling van foetussen en kinderen en reguleert de stofwisseling bij volwassenen. Een tekort aan jodium is vooral gevaarlijk (en vooral veel) tijdens de zwangerschap, als het kan problemen veroorzaken bij de baby ‘ s neurale ontwikkeling en leiden tot mentale retardatie. In feite, een tekort aan jodium is de grootste vermijdbare oorzaak van mentale retardatie in de wereld.

Sommige onderzoekers zijn ook gekoppeld lage jodium-niveau tijdens de zwangerschap een verhoogd risico op ADHD bij kinderen. Lage jodium niveaus kan ook leiden tot een groeiachterstand, een trage stofwisseling en gewichtstoename, schildklier ziekte, of fibrocystische borstkanker bij vrouwen.

Is een Tekort aan Jodium op de Stijging?

De invoering van gejodeerd zout terug in de jaren 1920 grotendeels geëlimineerd jodium tekort als een probleem voor de volksgezondheid in de VS en in andere ontwikkelde landen. Maar nu, wat de gezondheid van professionals maken zich zorgen dat als de natrium politie hun zin krijgen en mensen echt beginnen te bezuinigen op zout, een stijging van een tekort aan jodium kan een onbedoeld gevolg.

Zie ook: Is Zout Slecht Voor Je?

Gejodeerd zout blijft de belangrijkste bron van jodium in het Amerikaanse dieet. Maar hoewel het gemiddelde zout consumptie is twee keer de aanbevolen niveau, jodium inname daadwerkelijk heeft afgenomen met ongeveer 50% in de afgelopen 30 jaar. Hoe kan dat? Nou, dat hebben we gebruikt om te koken thuis, het gebruik van gejodeerd zout. Tegenwoordig zijn de meeste van het zout dat we consumeren, komt van verpakte en verwerkte voedingsmiddelen—en de fabrikanten zijn niet vereist voor het gebruik van gejodeerd zout. En onder degenen die nog thuis koken, mooie zee zouten (die niet gejodeerd) zijn populairder geworden. Zeker, genoeg, verschillende recente studies hebben aangetoond dat een tekort aan jodium lijkt te zijn op de stijging.

Zie ook: Wat voor Soort Zout is het Gezondste?

Wie loopt er Risico?

In de VS zijn de tarieven van een tekort aan jodium in de totale bevolking zweven rond de 10%, maar sommige groepen hebben een hoger risico. Een derde van de zwangere vrouwen, waarvan de jodium hogere eisen, zijn ontoereikend. Vegetariërs en veganisten hebben meer kans om een tekort dan vlees-eters. Jodium is ook verloren gegaan in het zweet, zo zwaar sporters kan het nodig zijn meer jodium te vervangen wat verloren is gegaan in hun zweet.

De klassieke teken van een tekort aan jodium is een vergrote schildklier, of struma. De schildklier ligt pal in het midden van je nek, dus het is vrij gemakkelijk om te zien wanneer het wordt vergroot. Vóór de dagen van gejodeerd zout, kropgezwel waren eigenlijk heel vaak in de VS, vooral in gebieden waar de jodium gehalte in de bodem zijn van nature laag. Hoewel ze vaak in vele delen van de wereld, zie je niet veel mensen met een krop in de VS meer. Echter, het ontbreken van een struma is geen garantie dat je krijgt voldoende jodium binnen. De beste strategie is om zeker te zijn dat uw dieet biedt voldoende jodium.

Waar te Krijgen van Jodium

Het gebruik van gejodeerd zout is een voor de hand liggende oplossing, maar wat zijn de beste natuurlijke voedsel bronnen van jodium? Het jodium gehalte van de bodem varieert zeer sterk van regio tot regio, net als de jodium inhoud van de groenten die geteeld worden in de bodem. Dus, terwijl de groenten een fatsoenlijke bron, je kan niet echt rekenen op hen. Zuivelproducten zijn een meer betrouwbare bron, omdat jodium wordt toegevoegd aan het voer voor de melkkoeien. Zeevruchten en eetbaar zeewier, zoals wakame, zijn ook goede bronnen. In feite, gedroogde kelp korrels, die vaak verkocht als een zoutvervanger, een bijzonder krachtige bron van jodium.

Zie ook: Zeewier Is Goed Voor Je?

Moet Je een Jodium Supplement?

Hoewel jodium-inname is afgenomen, is de overgrote meerderheid van de mensen nog steeds de aanbevolen hoeveelheid. Als u zwanger bent (of in de hoop om zwanger te worden) of hebben een andere reden om bezorgd te zijn over uw jodium status, een multi-vitamine bevat jodium zal ervoor zorgen dat u uw bases gedekt. Maar maak het niet te gek met de supplementen (of de zee groenten).

Zoals ik heb besproken in mijn aflevering, Kan Je Teveel Vitaminen, meer is niet altijd beter. Hoewel jodium is nodig voor een gezonde werking van de schildklier, een teveel aan jodium kan ook interfereren met uw schildklier.

In Contact blijven

Mocht u een suggestie hebben voor een toekomst toon onderwerp of wilt u meer te weten over het hebben van mij te spreken op uw congres of evenement, stuur dan een e-mail naar nutrition@quickanddirtytips.com. U kunt ook opmerkingen en vragen op mijn Voeding Diva Facebook Pagina. Ik beantwoord veel van de luisteraar vragen in mijn gratis wekelijkse nieuwsbrief, dus als je verstuurd heb een vraag mijn manier, zorg ervoor dat u bent aangemeld voor het ontvangen van dat.

Referenties

Hypertensie, zoutarm beperking, en jodium deficiëntie bij volwassenen. Tayie FA, Jourdan K. Am J Hypertens. 2010 Oct;23(10):1095-102.

Aandacht tekort en hyperactiviteit stoornissen in de nakomelingen van moeders blootgesteld aan milde-matige jodiumtekort. Vermiglio F, Lo Presti VP, et al. J Clin Endocrinol Metab. 2004 Nov;89(12):6054-60.

Jodium opname en verlies-kunnen veelvuldig inspannende lichaamsbeweging veroorzaken een tekort aan jodium? Smyth PP, Duntas LH. Horm Metab Res. 2005 Sep;37(9):555-8.

Een jodiumtekort kan bij vegetariërs en veganisten. Krajcovicová-Kudlácková M, Bucková K, van het al. Ann Nutr Metab. 2003;47(5):183-5.

Jodium voeding in de Verenigde Staten. Trends en implicaties Hollowell JG, Staehling NW, et al. J Clin Endocrinol Metab. 1998 Jan;83(10):3401-8.

Jodium voeding: jodium inhoud van gejodeerd zout in de Verenigde Staten.

Dasgupta PK, Liu J, Dijk JV. Environ Sci Technol. 2008 Feb 15;42(4):1315-23.

Zeezout beeld van Shutterstock