Paula Brackston på Navne, Sprog og Liv som Forfatter

0
63

Klik på afspilleren for at høre hele interviewet.

Paula Brackston skriver en vellykket bog serie, der startede med the New York Times bestseller “The Witch ‘ s Datter”, og nu er hun går på en anden serie med hendes nye bog, “The Little Shop of Fandt Ting.” Den nye serie er sat i Wiltshire land i England og følger historien om Xanthe som hun bruger hendes gave til tilslutning med historien om objekter til at rejse gennem tiden. I denne første bog, Xanthe rejser tilbage til 1605 til at løse et mysterium, der involverer chatelaine.

Køb Nu


På trods af det faktum, at de bøger, der har fantasi elementer, Brackston siger, at hun stadig gør en masse forskning for at sikre, at alle de historiske elementer er præcise, og hun taler om at bruge sproget stragetically at indstille en tone for hendes bøger. “Når jeg skriver 1605,” siger hun, “det er klart, folk taler meget forskelligt. Jeg kan ikke få dem til at tale, nøjagtigt som de ville have, fordi det ville være hårdt arbejde for læseren, så jeg har en stiliseret version, og det er det samme når jeg laver den beskrivende skriftlig meddelelse om, hvorvidt det er i nutiden eller fortiden. Jeg forsøger at give en smag af den tid, en følelse af noget andet, noget historisk, noget anderledes, og jeg tror, du kan ikke rigtig gøre det ved hjælp af dagligdags ord for meget.”

Her er et eksempel fra det første afsnit af bogen:

Det er den gængse opfattelse, at det mest sandsynlige sted at finde et spøgelse er under en skyggefuld månen, blandt ruinerne af et slot, eller måske et forladt hus, hvor de levende er flygtet fra, så kun ånder til at drive fra rum til rum. Til at tro det er at erkende, men en halv sandhed, for der er en forbindelse med dem, gik de over til at blive fundet langt tættere på hjemmet. Hver sjæl, der engang betrådte denne brutale jorden efterlader deres aftryk på de ting, der betød noget for dem.

Brackston ‘tegn’ navne også låne en mystisk fornemmelse at bogen. For eksempel, hovedpersonen, Xanthe, får sit navn fra et græsk ord, der betyder “den gyldne one” eller “lyshåret.” Brackston siger, “jeg kan godt lide lyden af det. Jeg kan lide udseendet af det på siden. Jeg kunne godt lide det faktum, at det ikke kommer til at få rodet op med nogen anden.” Hun tilføjer, “for At se den form af ordet er ganske interessant for mig. Jeg kan godt lide det.”

Brackston lo, da hun beskrev sin karriere og få hendes første roman udgivet. “Jeg var en af dem natten over succeser, der tager omkring 10 år.” “The Witch ‘ s Datter” blev først samlet op af en lille Britisk udgiver, og derefter opdaget af Peter Wolverton, redaktør Thomas Dunne på St. Martin ‘ s Press, og det blev et usædvanligt forløb. “Det var ikke før to år senere, at det blev en New York Times bestseller. Så vi er ikke helt sikker på, hvordan det skete,” siger Brackston.

For mere vidunderlige detaljer om “Den Lille Butik Fandt Ting,” indsigt i, hvordan Brackston nu jonglerer med flere bøger i serien, og mere, lyt til hele interviewet i Grammatik Pige podcast (Apple Podcasts, Stitcher, Spotify), eller om de spiller i toppen af denne side.