Ærefrygt: Det Mest Utrolige Følelser og Sin Spektakulære Effekter

0
58

Hvad betyder stående på kanten af Grand Canyon, og kigger op på det Sixtinske Kapel, og Katelyn Ohashi er perfekt 10 viral gymnastik sal rutine har til fælles?

De kan bringe en tåre til øjet, uden at du ved præcis hvorfor. På deres egen måde, de hver især er fortryllende og sublime. De alle forlader du siger “Wow!” et afslørende tegn på en lidet kendt følelser kaldes ærefrygt.

Ærefrygt behøver ikke at være sjælden: fødslen af et barn er et godt eksempel på noget, der sker verden over 250 gange i minuttet, men stadig inspirerer ærefrygt. Heller ikke ærefrygt nødt til at være udløst af den naturlige verden: menneskeskabte strukturer som Taj Mahal, St. Peter ‘ s Basilica, og den Store Mur i Kina, alle kvælerslange. Awe ikke selv er nødt til at komme fra noget fysisk: en virtuos præstation, fantastiske atletiske præstation, og selvfølgelig, religiøse og åndelige erfaringer kan alle være awesome.

Awe er en mystisk, kan-ikke-helt-sætte-din-finger-på-det følelser. Det er mere kompliceret end den jordnøddesmør og gelé af ked af det, gal, og glad for. Hvis ærefrygt var en pizza, det ville være fyldt med en masse meget forskellige toppings, herunder etik, spiritualitet og æstetik.

Men selv hvis awe er svært at beskrive, jazz, kender du det, når du oplever det. Når awe er særligt stærke, vi er ydmyge af sin tilstedeværelse og føler prydede eller heldige. Awe er transcendent, flytte dit fokus væk fra dig selv og gøre dig føle sig som en del af noget større—menneskeheden, jorden, universet, eller en højere magt.

I tidsskriftet Kognition og Emotion, psykologer Drs. Dacher Keltner og Jonathan Haidt tog en kniv til at beskrive to grundlæggende komponenter af ærefrygt.

Et af kravene blev opfattet enorme mængde. Enorme mængde kan henvise til fysisk størrelse, som Himalaya eller Montana himlen. Men det kan også være store prestige og magt,—det Ovale Kontor, men teknisk set bare et værelse, er langt mere omfattende end dens fysiske dimensioner. Og endelig, enorme mængde kan henvise til en kraft, som et helligt nærvær eller den menneskelige ånd.

Den anden komponent er et behov for overnatning, er defineret som en manglende evne til at behandle, for eksempel, omfanget af galaksen, kompleksiteten af strengteori, eller tilstedeværelsen af en stærk person, der bruger sin nuværende mentale rammer. Det er at være i stand til at få mening ud af noget, og derfor har behov for at udvide din opfattelse af, hvad der er muligt, real, eller sker med henblik på at tage i oplevelsen. Kort sagt, det er din hjerne siger “ikke compute”, når de står med den virtuositet, mennesker, natur, eller spiritualitet, som startskuddet til en ændring af, hvordan du tænker om verden.

Forskerne påpegede også, at awe kan have forskellige smagsvarianter. Ligesom frustration og irritabilitet er variationer på vrede, ærefrygt kan tage meget forskellige former så godt. For eksempel, detektering af tilstedeværelse af Gud i tilbedelse eller fordybelse kan være ærefrygt, men så kan den følelse af lidenhed, når man kigger gennem et teleskop på ringe af Saturn.

I en tydeligt mere terrestriske smag, ærefrygt kan også udløses af en berømthed, der gør tilskuere, sort, fawn, og handle respektfuldt. Forestil dig, du finde dig selv sidde ved siden af dine yndlings film start-eller sportsstjerne på et fly. Forhåbentlig vil du ikke læsse af på dem som er Liz Lemon gjorde, at Oprah: “Hej, jeg er Liz Lemon, og jeg har mistet min mødom på 25,” men den resulterende følelse af at være mundlam, overvældet og ja, awestruck, er en klar smag af ærefrygt. I virkeligheden, nogle forskere mener, ærefrygt udviklet gennem evolution til at bede ærbødighed og hengivenhed til den gruppe ledere, som til gengæld bedt om social samhørighed.

På et beslægtet bemærk, blot som noget, der kan være fantastisk, noget andet kan være forfærdeligt. I den naturlige verden, foruroligende begivenheder som et vindue-raslende tordenvejr, eller udbruddet af en vulkan kan udløse ærefrygt præget af frygt. Karismatiske ledere som Gandhi og Mandela, som kan have inspireret andre til at transcendere sig selv og føler sig forbundet til en større mission, men det gjorde ledere som Hitler og Bin Laden.

Så hvordan præcist gør denne kraftfulde følelser ændre os? Hvad mærker er efterladt af opfattet storhed og behov for overnatning? I denne uge, vil vi tage et kig på 4 effekter af skue både fantastisk og forfærdeligt.

Virkning #1: Det Gør Os Til At Føle Os Små

I en kreativ undersøgelse, forskere nærmede over tusind turister på Yosemite National Park, velsagtens en af de mest ærefrygtindgydende steder i verden, og Fisherman ‘ s Wharf, der er et populært waterfront turist attraktion i San Francisco.

Blandt de andre opgaver, som deltagerne blev bedt om at tegne et billede af sig selv på et stykke papir, fortrykt med en sol og græs til omfang og til at underskrive billede med ordet “mig”.

Deltagerne i Yosemite trak sig næsten en tredjedel mindre end ved Fisherman ‘ s Wharf. Hertil kommer, at den “mig” signaturer af deltagere, der er nedsænket i den storslåede Yosemite var betydeligt mindre end dem, der blev undertegnet i travlhed i byen.

Ærefrygt forskere link disse effekter til noget, der hedder “det lille selv”. Ærefrygt gør du føler dig mindre, ikke i en skammelig måde, men på en ydmyg måde. Det er den følelse af lidenhed, vi føler, når de ser op på nattehimlen, eller se en IMAX-overflyvning af en gnuer migration. Ærefrygt mindsker vores normalt store menneskelige ego og forbinder os til noget større.