De Zachtere Kant van Wild Bill Hickok

0
43

Het zal niemand verbazen dat Wild Bill Hickok a ladies’ man. Zoals beschreven in mijn boek Wild Bill er waren wel een paar romances tijdens zijn te korte leven, sommige met lokale dames aangeduid als “Indische Annies” in de steden die hij doorgegeven. Sommige zaken waren echter ernstiger dan anderen.

De eerste serieuze degene die eigenlijk had James Butler Hickok—zoals hij genoemd werd toen gebeurde toen hij was nog geen 20 jaar oud en nieuw naar Kansas, waar hij was verhuisd van Illinois tot stand brengen van een nieuwe familie boerderijen. Haar naam was Mary Jane Owen. Haar ouders waren Patinux, een Shawnee-Indische en John Owen, die had een voorliefde voor de jonge nieuwkomer. De oudere Owen zou zijn verheugd om de knappe James Hickok als een zoon-in-law, maar het mocht niet zo zijn. Polly Hickok, de matriarch van de familie, was geschokt door het vooruitzicht van het hebben van kleinkinderen met Indisch bloed. In een brief aan zijn familie, ondertekend James Hickok, verwijst hij naar Maria als “mijn gal,” en in een andere, ondertekend James Butler Hickok: “ik ging naar mijn gal gisteren en het eten van 25 aren te vullen. U dient hier en eet wat van hur buiskits. Zij is de enige die ik ooit Zag, dat zou kunnen verslaan moeder maken buiskits.” En in een brief van 23 augustus 1858, meldt hij dat Maria sneed een lok van zijn haar en dat hij op zou sturen naar zijn moeder en zusters.

Nu Kopen


Hoe zou ze uitleggen dat haar buren in Illinois? En dat haar half-Indiase dochter-in-law beter gemaakt koekjes? Polly verzendt een van James ‘ s broers, Lorenzo, naar Kansas te scheiden James van Mary Jane. Bieden een terughoudend afscheid van zijn voormalige verloofde, James en zijn broer het hoofd van west naar nieuwe avonturen.

Een van die avonturen betrokken spionage achter de vijandelijke linies tijdens de burgeroorlog en Wild Bill vinden zijn volgende liefde terwijl het doen. Toen de oorlog begon, James Hickok, van een abolitionistische familie, toegetreden tot het Leger van de Unie in de strijd om de slaven. Ten eerste, hij was een verkenner en scherpschutter. Vervolgens werd hij een spion, het gebruik van vermommingen en de Zuidelijke kleding te infiltreren in de vijandelijke linies en het verzamelen van informatie.

Sommige zaken waren ernstiger dan anderen.

De eerste grote missie bracht hem in contact met Susannah Moore, een ander van zijn romantische partners. Hitchcock was een lid van een partij van mensen die zich hadden verzameld informatie en bereden wegen weer op zoek naar de Unie lijn. Ze kwamen bij een huisje in een open en een zwarte man werkt buiten vertelde hen waren er vier guerrilla ‘ s in die twee vrouwen. Kanonnen opgesteld, Hickok ingevoerd in de cabine. De mannen binnen moet zijn grondig verrast, kater, of gewoon niet gewend geconfronteerd met een man met pistolen omdat Hitchcock was in staat om te ontwapenen alle vier. Een van de twee vrouwen was Moore, die “leek erg onder de indruk van Hitchcock’ s verschijning en door zijn vroege beheersing van de vier guerrilla ‘s”, aldus één account.