4 Manieren om te Beginnen met een pensioenrekening als Zelfstandig Freelancer

0
38

Als je zelfstandige, hetzij full – of part-time, kunt u beginnen met een pensioenrekening te snijden van uw belastingen en het bouwen van financiële zekerheid, net zoals iemand met een 401(k) op een reguliere baan.

Als zelfstandige geeft je een zekere mate van vrijheid, maar het niet geven van een pass op sparen voor het pensioen. In feite, als je de baas bent, sparen voor het pensioen is zelfs nog belangrijker, omdat u op uw eigen. Het is geheel aan u genoeg pensioen door te brengen wanneer je het nodig hebt.

U kunt een pensioenrekening geen kwestie welk type van zelfstandige jullie noemen jezelf, zoals een:

  • Freelancer
  • Zelfstandig ondernemer
  • 1099 werknemer
  • Eenmanszaak
  • Solopreneur
  • Eenmanszaak
  • Kant hustler
  • Ondernemer
  • Eigenaar van een klein bedrijf

In deze post leer je de regels, de voors en tegens van vier eenvoudige pensioenrekening opties voor elke freelancer of zelfstandige. Met behulp van één of meer van hen, kunnen het verschil maken tussen het hebben van een comfortabele, gelukkige levensstijl van een pensioen—of gewoon schrapen door.

Hoe Weet u of U bent Zelfstandige

Laten we eerst definiëren wie is zelfstandige. Als u een inkomen via een soort van handel of bedrijf, met de bedoeling om winst te maken, je bent zelfstandige. Met dat inkomen komt u in aanmerking voor een verscheidenheid van pensioenrekeningen.

De gig-economie heeft veel mensen in ondernemers. Je zou kunnen werken in een reguliere baan en ook een inkomen aan de kant, zoals het rijden voor een meerijden service, onderwijs piano, consulting, het schrijven, het maken van apps, of de honden uit te laten. Als u zowel zelfstandige en werknemer inkomen, heb je nog meer pensioenrekening opties.

Als u een inkomen via een soort van handel of bedrijf, met de bedoeling om winst te maken, je bent zelfstandige. Met dat inkomen komt u in aanmerking voor een verscheidenheid van pensioenrekeningen.

Vergeet niet dat je niet hoeft te werken full-time, worden verwerkt of zijn werknemers, om zelf de zelfstandigen.” Maar als u bent opgenomen, hebt u de opties voor pensionering als eigenaar of als een werknemer van uw bedrijf.

Het tegenovergestelde van zelfstandigen wordt een werknemer verdient een uurloon of een salaris. Dus, als je enige bron van inkomen is als een W-2 medewerker, dan hoef je niet in aanmerking voor zelfstandigen pensioenrekeningen. Echter, je moet nog steeds meerdere opties, die ik je hier bekijken.

Wat Is een Pensioen-Account?

Als je een regelmatige Geld Meisje reader of podcast luisteraar, u weet dat ik liefde pensioenrekeningen. Niet alleen komen ze met geld te besparen belastingvoordelen, maar ze kunnen het gemakkelijker maken om regelmatig te investeren.

Maar maak niet de fout te denken dat een pensioen is een investering. Het is gewoon een speciale financiële emmer waarin u investeringen of geld krijgt speciale fiscale behandeling.

Zodra je geld bijdraagt aan een pensioen-account, moet u kiezen hoe om te investeren. En de opties zijn afhankelijk van de beleggingsonderneming die uw werkgever of u gebruikt.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of indexfondsen. Of u kunt zelfs uw geld in super conservatieve opties, zoals een money market fund of certificate of deposit (CD).

Ik raad het kiezen van de low-cost, gediversifieerde fondsen dat uw geld te laten groeien op een redelijk rendement, zonder het nemen van te veel risico. Om te leren hoe om te kiezen van de juiste investeringen, voor uw leeftijd en uw doelen, check out 7 Eenvoudige Principes om Geld te Investeren Verstandig ongeacht Uw Leeftijd.