4 Måder at Starte en Pensionering Konto som en Selvstændig Freelancer

0
42

Hvis du er selvstændig, enten fuld – eller deltid, kan du starte en pensionering konto til at klippe dit skatter og opbygge finansiel sikkerhed—ligesom en person med en 401(k) på et ordinært job.

At være selvstændig giver dig en vis mængde frihed, men det giver dig ikke et pass på at spare op til pension. I virkeligheden, når du er boss, opsparing til pension, er endnu mere vigtig, fordi du er på din egen. Det er helt op til dig, for at have nok pensionsopsparing til at bruge, når du har brug for det.

Kan du have en almindelig konto, uanset hvilken type af selvstændig, du kalder dig selv, sådan som:

  • Freelancer
  • Uafhængig kontrahent
  • 1099 arbejdstager
  • Eneejer
  • Solopreneur
  • En Person, virksomhed
  • Side hustler
  • Iværksætter
  • Lille virksomhed ejer

I dette indlæg, vil du lære de regler, fordele og ulemper ved fire nem pensionering konto valg for enhver freelancer eller selvstændig erhvervsdrivende. Ved hjælp af en eller flere af dem kunne gøre forskellen mellem at have en behagelig, glad livsstil i pensionsalderen—eller bare at skrabe af.

Hvordan at Vide, Hvis Du er Selvstændig

Lad os først definere, hvem der er selvstændige. Hvis du tjene penge gennem en slags handel eller forretning, med den hensigt at opnå en fortjeneste, du er selvstændig. Under denne indkomst, der kvalificerer dig til en bred vifte af pensionskonti.

Koncerten økonomi har slået mange mennesker til iværksættere. Du kan arbejde en almindelig dag på jobbet, og også tjene penge på den side, som man kører til en rideshare service, undervisning, klaver, rådgivning, skriftligt, at skabe apps, eller gå med hunde. Hvis du har både selvstændige og ansatte indkomst, har du endnu flere pensionering konto indstillinger.

Hvis du tjene penge gennem en slags handel eller forretning, med den hensigt at opnå en fortjeneste, du er selvstændig. Under denne indkomst, der kvalificerer dig til en bred vifte af pensionskonti.

Husk, at du ikke behøver at arbejde på fuld tid, være omfattet, eller har medarbejdere med henblik på at kalde dig selv “selvstændig.” Men hvis du er indarbejdet, du har pensionsmuligheder som ejer eller som en medarbejder i din virksomhed.

Det modsatte af at være selvstændig er at være medarbejder tjene en timeløn eller løn. Så, hvis din eneste kilde til indkomst er som en W-2 medarbejder, så du ikke kvalificere sig til selvstændige pensionskonti. Men du har stadig flere muligheder, som jeg vil gennemgå her.

Hvad Er en Pensionering Konto?

Hvis du er en regelmæssig Penge Pige læser eller podcast lytter, skal du vide, at jeg elsker pensionskonti. Ikke kun gøre de kommer med penge at spare skattelettelser, men de kan gøre det nemmere at investerer løbende.

Men du behøver ikke gøre den fejl at tro, at en pensionering konto i sig selv er en investering. Det er bare en særlig finansiel “spand”, hvor du holde investeringer eller kontanter, der får særlig skattemæssig behandling.

Når du bidrager med penge til en pensionering konto, skal du vælge, hvor at investere det. Og valgmuligheder afhænger af den investeringsselskab, som din arbejdsgiver, eller du bruger.

For eksempel, kan du vælge bestande, obligationer, investeringsforeninger eller exchange-traded funds). Eller du kan selv sætte dine penge i super konservative muligheder, såsom en “money market fund” eller indlånsbevis (CD).

Jeg anbefaler, at du vælger billigt, diversificeret midler at give dine penge til at vokse i et fornuftigt afkast, uden at tage for store risici. At lære at vælge de rigtige investeringer, til din alder og det mål, find ud af 7 Enkle Principper til Investere Penge med Omtanke, Uanset Din Alder.